Matrecept och kökstips

Zucchinibiffar…eller plättar…eller nåt

Av
den
8 juni 2019

Jag tycker om vegetarisk mat, men jag är lat och tycker det är omständigt om jag ska hålla på och handla en massa grönsaker som sedan ska skalas, bitar, hackas, rivas osv. för att jag ska få en middag på tallriken.
Då tar jag genvägen och köper färdiga frysta vegetariska produkter, men ibland så!

Nu fick jag för mig att göra zucchinibiffar enligt ett recept i MerSmak.
Man behöver:
1 grovriven zucchini (squash)
200 g riven smakrik ost
två ägg
ca 1 dl vetemjöl
salt 1 tsk
olja till stekning.

Pressa vätskan ur den rivna zucchinin. Blanda med ost, ägg och vetemjöl. Nu kryddade jag efter eget behag med spiskummin och peppar som inte stod i receptet. Sedan skulle man forma biffar och steka i olja till fin färg. Min smet blev ganska lös så att forma några biffar blev svårt, men jag klickade ut smeten i pannan med en sked och tryckte till dem så de liknade tjocka plättar. Sen strödde jag över lite panko-ströbröd på den ostekta sidan innan jag vände dem.
De blev jätte-jättegoda!

Jag serverade ”plättarna” med tomatsallad och stekt strimlad färsk vitkål samt en yoghurtsås kryddad med persilja, dragon, salt, peppar och några droppar vitvinsvinäger

Dag två värmde jag plättarna i micron och serverade dem med tångkaviar, surimi, färsk knipplök, avocado, färsk spenat och yoghurt.
Resterande portioner åkte ner i frysen för senare bruk…

TAGS
12 kommentarer
  1. Svara

    Mirjam Elisabet Halvarsson

    8 juni 2019

    Recept sparat!!! Det lät jättegott, tack Paula. Kram på’re

  2. Svara

    ibod11 - Ingrid

    8 juni 2019

    Det ser ut att vara och låter väldigt gott. Båda varianterna med lite olika tillbehör är säkert lika goda 🙂 Jag skulle få byta ut ägg och ost men det finns ju substitut 😀 Jag sparar och testar.
    Kram

  3. Svara

    "LillaSyter"

    8 juni 2019

    Det ser väldigt gott ut!
    Bra att ha lite mat i frysen när det måste går fort att få fram något på bordet eller när inspirationen tryter =)

  4. Svara

    Ditte

    8 juni 2019

    Tack för detta recept! Gott och ganska okomplicerat att få till. Gillas extra mycket! Ska testa detta! Och tillbehören ger fin variation.
    Kram!

  5. Svara

    bpz3

    8 juni 2019

    Yummie, yummie! Det var då helt i min smak! Å det roliga är ju att man kan använda en massa andra grönsaker än zucchini för att göra plättarna också. Genialiskt!

  6. Svara

    miatankar

    8 juni 2019

    Jag säger som flera andra, jag sparar. Tack för ett recept, tror det blir jättegott, det låter så i alla fall!

  7. Svara

    Carina Larsson

    9 juni 2019

    Riktig vegetarisk mat går inte här inte. Jag har försökt lite försiktigt med halloumi istället för kött i nån sås och så men nää. Vegetariskt hos oss är när vi äter pannkaka, våfflor, gröt, smörgås utan köttpålägg m.m. Jag antar att du förstår problemet…
    Kram.

  8. Svara

    Anki

    9 juni 2019

    Mums …! Ser så gott ut – ska provas, så tack för receptet!
    Kram

  9. Svara

    Karin Eklund

    9 juni 2019

    Ser så gott ut så snålvattnet bara rinner….
    När vi får egna zucchinis i slutet av juli då brukar det blir både det ena och det andra tillrett . Nu har jag sparat ner ditt recept som ser så gott ut så..
    Tack och ha en fin dag Paula!

  10. Svara

    Ama de casa

    9 juni 2019

    Såg verkligen supersmarrigt ut! 🙂

  11. Svara

    Marie i Skrifvarstugan

    24 juli 2019

    Helt i min smak med vegetariskt. Tack för receptet. Ska absolut pröva det en dag den här veckan.
    Ha en fortsatt fin vecka !

  12. Svara

    Dorothee Hildebrandt

    30 juli 2020

    Jag ska försöka göra den helt vegansk

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 183
  • 249
  • 1 683 470
  • 5 266
  • 68 085
Sök här