Av
den
2 januari 2018

För prick ett år sedan skrev jag så här i min blogg:
citerar:

“Jag har inte reflekterat så mycket på året som gått, men i stort är jag skapligt nöjd.
Jag bryr mig mindre och mindre om materiella saker, så länge jag har mat på bordet och djuren får sitt så är jag nöjd.

Jag gläds åt många goda vänner i mitt liv, något som inte alltid varit självklart eftersom jag prioriterade bort umgänge och vänner under så många år då jag jobbade som mest.
Jag är så glad att jag fått chansen att hitta nya vänner istället för dem jag slarvade bort, och ju mer omsorg jag visar mina vänner desto mer får jag tillbaka.

En excentrisk tant med hög integritet är jag dock, kommer alltid att förbli, men jag är envis nog att ständigt söka nya vägar, att lära mig mer.
En del skulle kalla mig nyfiken i en strut, jag väljer att kalla mig vetgirig, för hur ska man annars begripa hur världen kan vara beskaffad så som den är.
Det är så oroligt i världen nu så man lätt skulle kunna tappa allt hopp om framtiden, stänga in sig, låsa dörren och kasta bort nyckeln, men hur blir livet då?
Att leva isolerat i små grupper av likatänkande?
Nej för mig är det viktigt med ett öppet sinne, vi kan alla lära oss så mycket av varandra.

Tolerans och kärlek, de blir mina ledord in i det nya året.”

Dessa rader hade jag lika gärna kunnat skriva idag, inget nytt under solen alltså…

Men glädjande nog har jag faktiskt fått ett par riktiga överraskningar som motsäger en del av vad som står i texten, på ett mycket positivt sätt.

I slutet av hösten fick jag kontakt med en gammal arbetskamrat och genom henne har jag nu fått foton från en återträff som jag inte kunde delta i men som väckte så många minnen och jag hoppas kunna träffa några av mina forna kolleger under det nya året istället.
Och dagarna före jul kom det ett julkort…som började med orden. “Hej, nu blev du väl överraskad!”
Och det var nog bara förnamnet! Kortet kom från min gamla klasskamrat, min bästis från skoltiden!
Henne har jag inte träffat på över fyrtio år!
Hon var den ordentliga, smarta tjejen med höga betyg medan jag var den slarviga som lockade med henne på äventyr…
Väldigt olika var vi, men höll ihop i vått och torrt.
Anledningen till att vi inte hörts av är förstås det gamla vanliga, vi kvinnor gifter oss, byter namn och trots att jag letat efter gamla skolkataloger på nätet så har jag inte ens lyckats få fram några såna från min gamla skola i Helsingfors.
Och hur tror ni hon hittade mig?
Jo här på min blogg!
Och det gjorde inte ens hon själv utan hennes dotter som ibland fått höra talas om den gamla klasskamraten som heter Paula. Dottern hade ramlat in på bloggen och lagt ihop två och två och frågat sin mamma om inte detta kunde vara hennes borttappade kamrat! Har ni hört på maken?
Så nu vet hon det mesta om mig och mitt liv och jag vet inte mycket alls…förutom att hon nästa år firar 40-årig bröllopsdag med sin make som hon hängt ihop med sedan skoltiden!
Det ska sannerligen bli roligt att få ta del av hennes liv och jag hoppas verkligen att vi redan i år har möjlighet att träffas och titta tillbaka och minnas alla gamla stolligheter vi hade för oss.

Det nya året har ätits in

Först lite snittar och en god snaps

Och titta vad som sen åkte i pannan….en kängurufilé!
Det var helt nytt för mig, och inte det lättaste att få till. Några minuter i stekpanna, några eftersteksminuter i ugn och sedan fick köttet vila en stund.
Smaken var god, men lite torrt och hårt blev köttet ändå. Men det är alltid spännande att smaka nya rätter, härnäst skulle jag vilja smaka på krokodilkött!

Har sparat det bästa till sist, söt som socker, 12 veckor gammal flyttade han som fick namnet Lucky in hos en granne.
Så nu har ni ytterligare en anledning att fortsätta titta in hos mig även under det nya året, han kan ju fastna på bild flera gånger …

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  2 januari 2018

  Ja himmel o plättar som det kan bli! Internet är bra på många vis, jag fick kontakt med en gammal skolkamrat på Facebook, vi hade inte setts/hörts på 45 år!!! Vi har iofs fortfarande inte setts men har kontakt via fb och telefon 🙂
  Spännande nya rätter har du testat också 🙂 För några år sen var det uppdukat mat från en massa länder i Umeå (matfestival), då åkte jag och en kompis dit och smakade både känguru och krokodil…fast det var gjort i form av hamburgare. Det funkade riktigt bra 🙂
  Vilken goding till granne du har fått, herreminje så söt!!!!! Den ser jag gärna mer av…
  Kram på’re

 2. Svara

  "LillaSyster"

  2 januari 2018

  Du är ju underbart härlig! Jag kan bara le och hoppas nu att du får träffa din gamla bästis! Som sagt man blir upplyst av bloggar! Ha det bäst! Kram kram

 3. Svara

  Karin Eklund

  2 januari 2018

  Om livet vill brukar jag kalla det, när livet vill att man ska ses igen trots många år emellan. Härligt är bara förnamnet. Hoppas ni får till en träff under året. Lucky, hela jag rinner iväg som smält smör. Vilken sötnos.<3

 4. Svara

  miatankar

  2 januari 2018

  Inser att vi har vissa likheter. (hög integritet, jobbat för mycket så vänner fick stå tillbaka osv). Väldigt positiv och fina tankar du hade förra året – och i år då de går i repris! Hoppas att det känns bra att träffa din gamla bästis. Ibland blir det kärt återseende, andra gånger kanske det inte finns så mycket gemensamt kvar – mer än de gamla minnena!

 5. Svara

  Skyttlat

  2 januari 2018

  God fortsättning! Vilken fullträff att Ni hittat varandra igen. Roligt när det händer!
  Men vilken sötnos till granne Du fått. Tycker Blinka och katterna likadant? Kanske lite för busig?
  Nyårsmiddagen såg väldigt god ut? Spännande att prova något nytt. Känguru, ja, men Krokodil, vet jag inte.
  Ha det så gott och kram på Er! .)

 6. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  2 januari 2018

  Det er mye som skjer som en ikke skulle trodd, en må bare ha mulighetene åpne for at nye ting kan være bra og gamle ting får en ny vår. Jeg har en god magefølelse på at 2018 blir et helt utrolig flott år! Godt nytt år!

 7. Svara

  BP

  2 januari 2018

  Så himla kul att din gamla skolkamrats dotter hittat din blogg! Att återses efter 40 år – så himla coolt, och det helt utan Facebook;-)

  Kängurufilé har jag ätit. Håller med dig att den är en konst att laga. Ungefär som tonfisk. En sekund för länge i stekpannan och köttet är torrt. Krokodil har jag bara ätit en gång, å den rätten gillade jag inte. Iofs inte torrt, men en smakblandning mellan kyckling och fisk var ingen höjdare, enligt mig alltså. Har du testat struts och/ eller orm? Struts är gott, men orm vågade jag aldrig köpa av någon konstig anledning;-)

 8. Svara

  Eva-Lena

  3 januari 2018

  Så fint och klokt inlägg som vanligt, och jösses så häftigt att dottern till en kär gammal vän kopplar ihop er!!! Fantastiskt på flera sätt, det visar också att din blogg är så bred, den passar alla åldrar och stilar.

  Lilla Lucky skulle jag gärna ta mig an, vilken sötnos!

  Jag ser fram emot 2018 års bloggande i pörtet!

  KRAM

 9. Svara

  Anki

  3 januari 2018

  Tack Paula … tack för att du finns i min vänkrets! Du skriver och beskriver så fint och jag hoppas du får möjlighet att träffa din gamla kompis under året.
  Jag jobbade några år i fryslagret hos en restauranggrossist och en av fördelarna var att få vara med och smaka på nya spännande maträtter – bl. a. krokodil och känguru, men även zebra och kamel. Kan inte påstå att något av det var någon smaksensation.
  Lilla Lucky … ja jisses vilken sötnos!
  Ha det gott!
  Kram

 10. Svara

  Kicki

  3 januari 2018

  Så jättekul att du fick kontakt med din gamla bästis igen. Bor hon kvar i Finland?
  Jag har kängurukött i frysen, har aldrig ätit det, men ska testa det nån dag.
  Din inledande text från året innan, är ju Paula i ett nötskal.
  Kram

 11. Svara

  Gunnel Moberg

  3 januari 2018

  Så mycket spännande saker det händer hos dig. Tänk att du fått kontakt med din skolkompis igen. Ni måste ha mycket att prata om. Jag blir alldeles knäsvag när jag ser den där lilla godungen. Det ska bli kul att få se mer av godingen. Kram

 12. Svara

  Astrid Larsson

  3 januari 2018

  Åh vilken söt valp
  Så spännande att hitta sin skolkompis
  Det har ju jag också men ..vi var aldrig tillsammans på skolan
  Men vi har träffats nu på senare tid
  tyvärr bor vi långt från varandra
  Så det blir på FB vi har den mesta kontakten
  Du skriver alltid så bra och har så fina foton
  Jag håller på att ladda min kamera idag, jag måste bättra mig
  Men det blir inte så fina foton med den
  Ska se om jag fipplat med någon iställning

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 97
 • 138
 • 1 654 173
 • 5 124
 • 66 091
Sök här