Tisdagstema: smakrik
Tema: smakrik
Som av en händelse provade jag en ny variant på raggmunk idag, nämligen
JORDÄRTSKOCKSRAGGISAR
Passar bra till tisdagstemat, och här kommer receptet!
Blanda 2 dl mjölk, 1 dl vetemjöl och 1 ägg. Skala och riv en gul lök och 500 g jordärtskockor. Krama vätskan ur skockorna och löken och tillsätt i smeten.
Salta rejält, krydda efter behag. Jag använde en näve svampmjöl, vitpeppar och chiliflakes.
Stek på medelvärme.
Nu hade jag inte så många tillbehör hemma, det blev fetaost och oliver men det skulle smaka mums med bacon eller varför inte rom och smetana!
Flera temabilder hittar du här
TAGS
Violen på Brandholmen
Ser jättegott ut som det är men smakar säkert bra också med andra tillbehör! Kul att testa nya recept, ibland har man tur och det blir riktigt gott!
Ha en skön kväll!
Rantamor på näthinnan
Ser gott ut och säkert nyttigt också.
Tjingelingen från Rantamor.
Gun-Britt
Det där har jag aldrig provat….Tack för tipset :thumbsup:
Marja
Ser intressant ut! Jag brukar göra soppa av jordärtsskockor och då är det gott med lite stekt bacon i. 🙂
Anki
Spännande… måste jag nog testa 🙂
Kram
Gunnel
Jag har aldrig ätit jordärtskockor. Får kanske testa ditt recept. Ha det bra.
Matfarbron
Det låter gottigottgott! Måste prova 😮
Beppan
Ser riktigt gott ut! Jordärtskockor tillhör mina favoriter i rotsakshyllan.
Ska testas!
Min header är fotad en septemberdag på högsta punkten på Svenska sidan längs vägen mellan Jäckvik (Arjeplog) och Norge. Gränsen ligger någon kilometer ner i dalen.
LarsIngvar
Vad jag kan utläsa av receptet så blir det gott. Jag kopierar receptet.
Ha en bra dag.
Kicki
Jag avundas dig din nyfikenhet att testa nya maträtter. Jag har knappt ätit jordärtskockor i hela mitt liv.
Kramen
Monica o Jacob
Låter jättemumsigt för en som gillar
jordärtskockor, receptet måste provas 🙂
Ha det bra
Gunvor
Smakrikt så klart. Du är så duktig på att prova nya rätter o testa dej fram tydligen. Det är tyvärr inte jag. Jag tycker om att äta god mat, men har en gubbe med känslig mage, så det är svårt många gånger.
Bra tolkning.
Pernilla
intressant! Undrar om det går att göra på palsternacka och mörötter?
/P
Bilderosofier
Åh, men det ser ju supergott ut! Tack för tipset!
"LillaSyster"
Ser väldigt gott ut!
Kan tro att det blev fart på magen sedan…. tycker att skockor har den förmågan.
Ha en skön onsdagskväll, nu ska jag kolla in mästerkocksköket!
Kram