Matrecept och kökstips Tisdagstema

Tisdagstema: smakrik

Av
den
3 mars 2015

Tema: smakrik

temasmakrik

Som av en händelse provade jag en ny variant på raggmunk idag, nämligen
JORDÄRTSKOCKSRAGGISAR

Passar bra till tisdagstemat, och här kommer receptet!
Blanda 2 dl mjölk, 1 dl vetemjöl och 1 ägg. Skala och riv en gul lök och 500 g jordärtskockor. Krama vätskan ur skockorna och löken och tillsätt i smeten.
Salta rejält, krydda efter behag. Jag använde en näve svampmjöl, vitpeppar och chiliflakes.
Stek på medelvärme.
Nu hade jag inte så många tillbehör hemma, det blev fetaost och oliver men det skulle smaka mums med bacon eller varför inte rom och smetana!

Flera temabilder hittar du här

TAGS
16 kommentarer
  1. Svara

    Violen på Brandholmen

    3 mars 2015

    Ser jättegott ut som det är men smakar säkert bra också med andra tillbehör! Kul att testa nya recept, ibland har man tur och det blir riktigt gott!
    Ha en skön kväll!

  2. Svara

    Rantamor på näthinnan

    3 mars 2015

    Ser gott ut och säkert nyttigt också.

    Tjingelingen från Rantamor.

  3. Svara

    Gun-Britt

    3 mars 2015

    Det där har jag aldrig provat….Tack för tipset :thumbsup:

  4. Svara

    Marja

    4 mars 2015

    Ser intressant ut! Jag brukar göra soppa av jordärtsskockor och då är det gott med lite stekt bacon i. 🙂

  5. Svara

    Anki

    4 mars 2015

    Spännande… måste jag nog testa 🙂

    Kram

  6. Svara

    Gunnel

    4 mars 2015

    Jag har aldrig ätit jordärtskockor. Får kanske testa ditt recept. Ha det bra.

  7. Svara

    Matfarbron

    4 mars 2015

    Det låter gottigottgott! Måste prova 😮

  8. Svara

    Beppan

    4 mars 2015

    Ser riktigt gott ut! Jordärtskockor tillhör mina favoriter i rotsakshyllan.
    Ska testas!

    Min header är fotad en septemberdag på högsta punkten på Svenska sidan längs vägen mellan Jäckvik (Arjeplog) och Norge. Gränsen ligger någon kilometer ner i dalen.

  9. Svara

    LarsIngvar

    4 mars 2015

    Vad jag kan utläsa av receptet så blir det gott. Jag kopierar receptet.
    Ha en bra dag.

  10. Svara

    Kicki

    4 mars 2015

    Jag avundas dig din nyfikenhet att testa nya maträtter. Jag har knappt ätit jordärtskockor i hela mitt liv.
    Kramen

  11. Svara

    Monica o Jacob

    4 mars 2015

    Låter jättemumsigt för en som gillar
    jordärtskockor, receptet måste provas 🙂
    Ha det bra

  12. Svara

    Gunvor

    4 mars 2015

    Smakrikt så klart. Du är så duktig på att prova nya rätter o testa dej fram tydligen. Det är tyvärr inte jag. Jag tycker om att äta god mat, men har en gubbe med känslig mage, så det är svårt många gånger.
    Bra tolkning.

  13. Svara

    Pernilla

    4 mars 2015

    intressant! Undrar om det går att göra på palsternacka och mörötter?
    /P

  14. Svara

    Bilderosofier

    4 mars 2015

    Åh, men det ser ju supergott ut! Tack för tipset!

  15. Svara

    "LillaSyster"

    4 mars 2015

    Ser väldigt gott ut!
    Kan tro att det blev fart på magen sedan…. tycker att skockor har den förmågan.
    Ha en skön onsdagskväll, nu ska jag kolla in mästerkocksköket!
    Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 17
  • 154
  • 1 669 225
  • 5 201
  • 67 163
Sök här