Matrecept och kökstips

Morotssoppa med sting

Av
den
3 februari 2011

Du behöver:
800 g morötter
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
en bit färsk ingefära
2 tsk spiskummin
3 tsk currypulver
salt, svartpeppar
1 l god buljong, t.ex kyckling- eller grönsak
1 dl vitt vin
2 msk apelsinjuice
rivet skal av en apelsin
2 dl creme fraiche

Skiva morötter, finhacka lök, vitlök o ingefära. Fräs lök o ingefära i smör ett par minuter. Tillsätt spiskummin o curry, fräs ett par minuter till. Häll i morötter, fräs några minuter., Häll på buljong och vin. Koka 15-20 minuter under lock. Mixa soppan slät. Späd ev. med lite mer buljong, tillsätt apelsinsaft, salt och peppar. Mixa igen. Blanda apelsinskalsraspet med creme fraiche och servera soppan med en klick av den.

Soppan blev fyllig och god, tänk på att man kan öka eller minska på kryddningen beroende på hur kryddstarkt man gillar!

TAGS
1 Comment
  1. Svara

    Boman

    4 februari 2011

    Hungring jag blev! Låter mumsigt och ska absolut provas. Bara jag kommer hem. Är på resa, arbete, sen ett par veckor, i Blekinge. Här är marken bar men var så där läskigt isig i förra veckan efter ett snöfall. Var rädd om dig!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 121
  • 208
  • 1 677 083
  • 5 241
  • 67 762
Sök här