Middagstips
Såhär på fredagen tänkte jag bjuda på ett middagstips!
Idag ska vi äta
Läckra lammfärsbullar med en rödbets- och äppelsallad
Du behöver:
500 lammfärs
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 tsk chilipasta på tub
2 tsk spiskummin
1 tsk salt, svartpeppar
olja till stekning
Blanda färsen med kryddorna. Forma till små köttbullar, stek i olja på medelstark värme 10-12 minuter, alternativt kan du steka dem i 200 grader i ugnen ca 10 minuter.
500 g rödbetor
2 syrliga äpplen
2 dl turkisk yoghurt
2-3 msk riven färsk pepparrot, eller en skvätt Wasabi dip-sås
1 tsk salt
Koka rödbetorna mjuka, små tar ca 25 min, större 35 min. Spola under kallt vatten och gnid av skalet. Skala äpplena. Skär äpplen och rödbetor i tärningar. Blanda ner yoghurt o kryddor.
Smaskens!
 Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor,  gammelfarmor/mormor
Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor,  gammelfarmor/mormor