Bloggen

Listor och listor…

Av
den
5 oktober 2006

Härhemma pågår nu semesterplaneringen.
Herregud, tänker du kanske? Det är väl bara att slänga ner lite kläder i en bag o dra iväg!
Nänä, inte jag inte…
Hur ska jag kunna trivas på semestern utan mina nya goa tofflor, min egen ergonomiska kudde eller mina korsord och böcker?
Det vore rena katastrofen om jag glömde alla medicinerna hemma!
Här krävs planering då minnet sviktar…
Imorgon lastar vi bilen så vi kan starta tidigt på lördagsmorgonen.
Regnet står som spön i backen, irriterande för gubben som inte kan använda elsågen utomhus och såga ved.
Så han går här o vankar som en äggsjuk höna, “ler”
Igår gjorde vi ett “fynd”


Genom ett skitigt köksfönster kan du se mitt nya fågelbord!
Vi har funderat länge hur vi skulle få till ett fågelbord dit inte katterna når, att hänga upp ett i ett träd vore ju som att servera stekta sparvar rakt i munnen på missarna!
Vi hittade detta exemplar på Dollar Store i Ludvika, helt i metall, ger inget fäste för kattklorna, till det facila priset av 50 riksdaler!
Dessvärre har jag inte sett en enda pippifågel ta för sig av gosakerna, men kanske hittar dom dit rätt vad det är!
Än så länge sitter dom i syrenbuskarna o trycker…

TAGS

6 oktober 2006

5 kommentarer
 1. Svara

  Nilla

  5 oktober 2006

  Fräsiga brillor det blev du 🙂

  Jag vet precis hur det är att packa. Jag är precis likadan, inget som man gör i en handvändning inte. Så det är lika bra att börja i tid. Men jag har blivit tvärtom på senare tid. Gruvar mig så för packningen så jag drar ut på den så länge som möjligt. Och sen får jag hålla på att packa i och packa ur och packa i annat osv i all oändlighet.Om vi inte hörs mer innan ni åker så önskar jag en trevlig tripp till Öland
  / Kram

 2. Svara

  mariannE

  5 oktober 2006

  Hallojsan!
  Mmmm listor till förbannelse så fort det skall göras nåt litet extra … Hoppas ni får det sådär jättemysigt och gott ….Måste säga att det var väldigt fräsiga brillor också. Bra val!! //
  Ja det reganr här också … ibland störtskurar och ibland dugg … stör mej inte så väldigt .. jag har ju duschen i lägenheten *fniss*//
  Hörs vi inte mer så får ni ha det så … ja du vet! ( dom stänger av nätet här nån gång imorgon och fram till Lördag förmiddag / KRAM i storpacksformat med över 3 i styrka/
  M

 3. Svara

  Doris

  6 oktober 2006

  Hi,hi, jag är också sådan när jag ska åka någonstans, när jag åker till Reykjavík släpar jag med min “bokvete”-kudde som väger några kilo men jag har inte ännu släpat med den till Sverige, lite för tung eftersom jag alltid handlar så ordentligt där ;0) !
  Vilka tuffa glasögon, ska bli roligt att få se ett ( eller flera ) foto på dig med dem på näsan .
  Önskar dig så en bra resa!
  Många miss i nassen-kramar,
  Doris

 4. Svara

  Catja

  6 oktober 2006

  Snygga brillor på g ser jag! Kul att byta bågar emellanåt kan jag tänka. Jag som inga bågar har (förlåt nu ljög jag…har några gamla i lådan men de ligger bra där)får stå ut med samma utseende dag efter dag när jag glor mig i spegeln. 🙂
  …….
  Inga fåglar på fågelbordet? Det är kanske så kattsäkert att det också är fågelsäkert och de inte kan sitta kvar där uppe? :-/ Eller är det ett litet hus de kan gå in i?
  ……
  När du ska på resa är det väl just för att det INTE ska kännas som hemma…eller…har jag missuppfattat ngt totalt här eller? 😀 Annars föreslår jag att ni blir hemma och sparar pengarna. Vill du ha lite förändring men ändå nära till “hemma”, byt svampplockarskog! 😀
  ……
  Vi får hoppas på att försäkringen inte ska krångla. Många papper jag ska sända i dag. Blir mest trött över att inte kunna njuta av nyförvärvet…ledsamt…och dottern har naturligtvis varit helt utom sig. Mycket planering med en sådan katt och mycket arbete för en tonåring, nyss fyllda tjugo iofs, för att kunna spara ihopa till en sådan katt. De är ju inte gratis precis. Så det har varit slit på arbete för henne hela sommaren och varenda öre har gått till den här katten. Då blir det ett verkligt anti-klimax när den försvinner. Ibland måste man stå i kö, kanske flera år, för att få den sort och typ man vill ha. Om de är känsligare när de väl blivit sjuka tror jag inte. Den här hade oturen att ha fått en ilsken lunginflammation. Det kan drabba alla och det var bara otur det drabbade honom.
  ……..
  Ha en skön höst bland singlande höstlöv!

 5. Svara

  Tina

  6 oktober 2006

  Samma här, listor alltså, kläder är inte så noga men allt det andra som bara MÅSTE med.
  Ha en trevlig semester nu!!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 472
 • 770
 • 1 611 140
 • 5 045
 • 65 075
Sök här