Bloggen

Abstinens…

Av
den
12 oktober 2016

Abstinens kan man få av många orsaker…

Själv har jag just nu svår abstinens efter diverse hästrumpor, kaninöron och röda Pippiflätor
garv

Men vad göra?

1011b

Vilken tur att i alla fall småfåglarna har hittat tillbaka, talgoxar mest men även ett par fina domherrar, se bara så han bröstar upp sig, alltmedan frun sitter inne i buskarna och ruvar…

1011d

Men du har ju oss! säger Astrid förebrående…

1011k

“Puss-på-re syrran! säger Blinka

1011i

Men väljer sen som vanligt att dela bädd med brorsan..

Saknaden är värst om morgnarna, sen rullar dagarna på ändå med diverse göromål.
Och den fina kontakten har vi kvar, den tänker jag inte släppa!

1011j

Jag har testat en ny frukostgröt, och den var väl inte fy skam, lite mastig jämfört med havregrynsgröten som jag är van vid, och kan ej tillredas i micron som jag brukar utan ska puttra några minuter på spisen. Men som omväxling eller om man vet att det kommer att dröja innan nästa mål mat så är detta ett gott alternativ, gärna i kombo med goda bär.

Denna dag gick fortare än fort, vi blev nämligen stående vid en trafikolycka i Nås. Vi kom ganska snart efter smällen, sen anlände både räddningsfordon och ambulanshelikopter och väntan blev ganska lång medan man tog hand om bilar och passagerare. Alltid otäckt att se vad som kan inträffa i trafiken, men vi såg i alla fall inga hyenor som var ute och fotade med mobiler som man hört talas om…

Var rädda om varandra, både i trafiken och i livet i stort!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  12 oktober 2016

  Fint att ni har kontakten kvar, visst kommer dom tillbaka i vår, eller har jag missuppfattat det??
  Nu blev jag lite avis, här har inte varit nån domherre än men hoppet finns 😉
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Ninni

  13 oktober 2016

  Ja det är tråkigt att mista så fint sällskap som du haft. Tur du har dina egna djur och fåglarna. Jag kan fortfarande sakna sällskapet av kor och kalvar som vi hade i vår närhet när vi bodde i Järvsö. Det är nåt speciellt att ha en massa djur som grannar.
  Kramen.

 3. Svara

  "LillaSyster"

  13 oktober 2016

  Usch, det är alltid lika otäckt att komma först till en olycka, jag var bil nummer ett till en älgolycka för några år sedan. Som tur var, var vi två i bilen. Syrran sprang och hämtade hjälp hos en bonde för att få bort älgen och jag satt och talade lugnande med hon som krockat. Efter en liten stund kom jag på vem det var jag hade där i bilen med en filt om sig. Det var ju min gamla syslöjdslärare. Det gick bra för henne, bilen vart skrot.
  Förra året stannade jag bara vid en älgolycka och kollade om de behövde hjälp, men de var så de klarade sig och sen mötte jag räddningstjänsten. Fast vid den olyckan kunde jag själv ha kört rätt in i älgen om inte en annan bil blinkat med helljuset på mig, för det var halvmörkt och älgen låg outmärkt mitt i det körfältet jag kom. Det är något att tänka på, att sätta ut en varningstriangel vid älgen så att den syns.
  Förstår att saknaden är stor, du som varit omgiven av så många djur en längre tid, men vi får hoppas att hon flyttar tillbaka till sommarbetet börjar. Tillsdess får du glädjas över de egna fina djuren. Ha nu en bra torsdag, jag ska iväg och kolla på ett nytt uppdrag 🙂 Kram

 4. Svara

  Malin

  13 oktober 2016

  ALLTID lika roligt att se hur dina djur myser tillsammans, även om man anv uttrycket “som katt och hund” i ett helt andra sammanhang.

  Förstår att dina gamla grannar lämnar ett tomrum efter sig. Synd.

  Ang konserter kan jag också berätta att jag inte sett särskilt många i mitt liv. Jag är lite för bekväm och ska jag gå ska det vara sittplats.

  Tackar dig för ordet “scenkonst” för det var precis det dom det var. Jag försökte låta bli att ha kameran framför nosen o bara njuta, men det var svårt med just denna fantastiska scenkonst som dem bjöd på.

  Många kramar till dig o dina lurviga <3

 5. Svara

  ejmis

  13 oktober 2016

  Den abstinensen förstår jag…önskar mig både hästar och kossor runt huset…

 6. Svara

  "LillaSyster"

  13 oktober 2016

  Svar: man tager vad man haver och förvara dem i, men det är ju bra om de är vattentäta då man ska driva på dem inne på våren. Men det är nog slut med att driva på dem inne – jag har liksom inte plats för alla. Tomma plastbackar/lådor tycker jag är bäst. I början köpte jag backar- men det blir för dyrt i längden. Nu brukar jag tigga till mig plastlådorna från de som står och fyller på lösgodiset i affären, för de lådorna har bara ett kort liv, från godisfabriken till affären – sen slängs de. Snacka om dåligt – men då rycker jag ut och gör en insats för några lådor 😆

  Aaa jag tror nog att du skulle kunna ha en dahlia eller två i kruka på trappan till våren!
  Pionerna från Finland sam beställde vi ett gäng – så många att det blev fraktfritt! Men med den kvalitén de håller är det värt att betala frakt. Ha en skön torsdagskväll :party: Kram

 7. Svara

  Bia Lidén

  15 oktober 2016

  Men ååååå…..vilka foton du tar! Hästen som skrattar är obetalbar! Och katterna fotade bakifrån och hund+katt i yin-yang-ställning! Önskar att jag får tillbaka min energi till att fota igen! Kram och trevlig lördag!

 8. Svara

  Eva-Lena

  16 oktober 2016

  Jag förstår fuller väl din abstinens, det var ju en hel skrälldus med djur och människa som försvann? Vi får hoppad att de dyker upp igen till våren. Du verkar annars vara fullt sysselsatt med roliga saker, svenskakurser, loppis, middagar mm. Du verkar ha det så bra med en massa trevliga människor runt dig, men hästrumpor ÄR svåra att ersätta!!!

  KRAM

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 77
 • 235
 • 1 654 722
 • 5 125
 • 66 106
Sök här