Bloggen Livets glädjeämnen!

Acklimatisering pågår…

Av
den
20 mars 2023

Hej alla glada!
Hörde imorse att det är vårdagjämning idag, vilket underbart positivt vårtecken.
Helgen och måndagen har växlat mellan snöstorm, ösregn och blåst…och då är det skönt att få bekräftelse på att ljuset är på återtåg.

Jo tack, flytten gick galant utan större missöden.
Vi fick dock vänta några extra timmar på att flyttgubbarna skulle anlända och det är ju alltid drygt när man står i en lägenhet som består av bara flyttkartonger.

Jag hade (som vanligt) världens bästa flytthjälp, dottern min är strukturerad och håller ordning och reda på allt medan morsan virrar runt som en yr höna.
Saija åkte hem på kvällen men det var knappt jag hann ur sängen på lördag innan hon redan stod i farstun redo att börja dagens värv.

Lite senare fick jag ännu mer flytthjälp!

Eller var det kanske Daniel som lockade mest?

Lycklig Noelle får krama om favorit-ovva

På kvällen var varenda en av alla fyrtioelva flyttkartonger uppackade!

Leveransen av soffan som jag handlat hos Hildings second-hand blev tyvärr försenad pga begravning, men den kom på plats idag måndag.

Söndagsvädret var riktigt skapligt och det är kul omväxling att stå och titta på folkvimlet och trafiken utanför fönstren.

Vi tog en promenad bort till Slussen där sjön Runn har sitt inlopp, det är bara några hundra meter hemifrån.
Centrala Falun ligger där framme ett par kilometer bort.

Sådär, medan jag sitter och bloggar kom flyttfirman för att hämta tomkartongerna,

och Daniel har hittat bästa platsen för att övervaka arbetet!
Flytt nummmer 26 är härmed avklarad, hurra!
Kommer och hälsar på hos er närmaste dagarna,
Tjingeling

TAGS
35 kommentarer
 1. Svara

  Anette Nordström

  20 mars 2023

  Grattis till att flytten gick så bra. Och det ser ut att vara en fin lägenhet. Och våren är på ingång. Livet kan väl inte vara bättre? Kram från Anette

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Ja tack, allt har gått som smort. Man borde ju vara luttrad efter så många flyttar men de tär…är helt tom i bollen nu och behöver nog landa ett tag innan jag tar mig an det vanliga livet igen. Kram från nya pörtet

 2. Svara

  Mia

  20 mars 2023

  Det ser jättefint ut, vilka fina fönster också 🙂 där kommer du att trivas bra, skönt att allt gick skapligt enligt planerna, lite fördröjning var ju inte så illa, grejerna kom ändå till slut
  Välkommen hem, Paula och kram på’re

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Hej Mia, ja nu har det gått några nätter i “grottan” som är rätt sval (alkoven alltså) då där inte finns något element. Men vi är ju två varav en pälsklädd så vi trycker ihop oss och det är tyst och mörkt och skönt. Kram

 3. Svara

  Anna-Lena

  20 mars 2023

  Jistanes! 26 flyttar. Att du orkat!
  Men du har väl nomadblod i dej! ?Väldigt snygg soffa.
  Önskar dej en glad måndag i Falun! KRAM

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Ja jag måtte ha nomadblod i mig, tycker annars att jag är rätt jordnära och trivs var jag än gräver ner mig i myllan. Soffan är kul då jag hittade en som var likadan som min fåtölj, så nu har jag bäggedera. Från början hade jag två såna fåtöljer men de är stora och skulle aldrig fått plats här. Kram från ny-pörtet

 4. Svara

  Minton

  20 mars 2023

  Skönt att det gick bra och den fina hjälpen du fick. Dina små favoriter ser ut att trivas. Härlig balkong där ni kan njuta i sommar.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Ja jag tror det blir så bra som jag förväntat mig. Alla viktiga pusselbitar är på plats. Nu är det bara att invänta att trottoarerna torkar upp och solen börjar värma. Kram

 5. Svara

  LillaSyster

  20 mars 2023

  Bra jobbat med att packa upp allt så fort ?
  Då är det bara att utforska nya marker och promenadstråk. Hoppas att du och prinsen kommer att trivas riktigt bra. Kram

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Tack, det blir nog bra, traskar kring sjöarna här och tänker att även en stadsmiljö är vacker bara man hittar rätt ställen och sjön ligger bara några hundra meter bort så det blir mitt vattenhål. Kram

 6. Svara

  Kina

  20 mars 2023

  Det där ser ju riktigt bra ut. Och så snabbt ni fick till det. Är det en bäddsoffa du köpt? Det är kul att utforska omgivningarna när man kommer till ett nytt ställe. Lycka till med trivseln nu! Ha det gott! Kram!

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Hej, tyvärr, ingen bäddsoffa, efter lite funderingar så skippade jag det helt. Har haft det hittills men då har jag ju bott väldigt avigt till. Ungarna åker hem när de är på besök, bussen går från dörr till dörr, får jag andra gäster så får de söka logi i stan, det händer så sällan. Gillar omgivningarna, mycket att utforska jämfört med ute på landet. Har varit lite svältfödd på mycket så nu ska det bli kul att strosa…Kram och tack för hälsningen

 7. Svara

  Anki

  20 mars 2023

  Härligt att du är på plats … och alla flyttkartonger uppackade redan … bra jobbat!
  Ser trevligt ut vid fönstret med balkongen utanför – och nu när våren är på väg blir det lagom tid att utforska de nya omgivningarna! Lycka till!
  Kram

 8. Svara

  LillaSyster

  20 mars 2023

  Anledningen var att det är så taskigt med parkeringar i hennes område. Och sen behövde jag röra lite på mig. Planen var att jag skulle cykla dit då vi bestämde fika…. ( för när jag blev bjuden var det barmark och flera plusgrader) men jag cyklar inte i snö, så det var bara dra på kängor och överdragsbyxor.

 9. Svara

  Tove toviska

  20 mars 2023

  Se där ja. då är du hemma i nya boet! Fint få hjälp. Vi har hunnit med några gånger flytt båda två, senaste var nummer 28 för min räkning.. Det är bra att bese sig – några åker jorden runt. Vi flyttar ?
  Må gott du och fyrbenten.!

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Du och jag Tove, fast du verkar vara än värre! Jag tror jag trycker på stoppuret nu, man blir så trött i både kropp och inte minst knopp av att flytta. Det märks en tydlig skillnad mot när man var yngre o raskare. Tack för hälsningen, ha det fint!

 10. Svara

  Anna i Portugal

  20 mars 2023

  Vad härligt att allt gått bra! Snygg soffa, särskilt med den lilla lurviga prydnaden överst 🙂 Så snabbt ni fick packat upp allt. nu kan du i lugn och ro flyttar runt tills du landat i hur du vill ha det. Tänker jag.

 11. Svara

  BP

  20 mars 2023

  Välkommen till nya pörtet! Tycker du har kommit väldigt långt i din nya lägenhet. Till och med kalendern hänger ju redan på väggen. Fantastiskt jobbat av dottern och Paulina.
  Noelle är ju sååååå himla söt och hon verkar trivas i din lya lägenhet.
  Kul att även omgivningarna verka stimulerande. Utsikten mot Falun är ju fantastisk. Saknar dock hoppbacken – du vet backhoppning. Den kanske ligger i din direkta närhet.
  Din lägenhet verkar ligga rätt så centralt. En stor fördel såklart. För vintertid händer ju mycket i Falun – skidspelen i helgen till exempel.
  Hoppas verkligen att du kommer trivas i din nya lägenhet, så att du slipper flytt nummer 27;-)

 12. Svara

  znogge

  20 mars 2023

  Grattis till nya bostaden! Hoppas ni ska trivas riktigt bra,. God och fin flytthjälp fick du och det är guld värt.

  God kväll!

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Tack, det känns bara bra, första morgonen fick jag fundera lite var jag vaknade upp, men nu känns det redan hemtamt. Ha en fin onsdagskväll, här inväntas Mästerkockens bravader, synd att det snart är slut på årets upplaga.

 13. Svara

  KajsaLisa

  20 mars 2023

  Tänk ljust när man går till jobbet. Härligt.

 14. Svara

  Susjos

  20 mars 2023

  Härligt, nu är du på plats! Å vilken snygg soffa. Är alla flyttkartonger redan upplockade, jösses..ni har varit effektiva! Nu är jag sååå nyfiken vart du har flyttat i Falun?? Jag känner absolut inte till alla områden som finns i Falun, det var ju länge sedan jag bodde där, men det gula huset mitt emot dej påminner om husen där min bästa kompis bodde i Norslund, jag bodde också på Kopparvägen, närmare bestämt nr 35 F, som finns kvar! Min bror har flyttat in i ett av höghusen bredvid . Slussen ligger ju nära Norslund…tror jag. Vi flyttade in 1968, och trots att jag var så liten, 8 år, så minns jag den fräscha nya lägenheten med vattenklosett, varmvatten i kranen, badkar och elspis, långt från utedasset och vedspisen på Trotzgatan!
  Grattis till nya lägenheten, ska bli kul att se fler bilder !!!
  Underbara foton på lilla Noelle och Daniel!
  KRAM!

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Haha, va skoj hörrudu, jag bor på Kopparvägen 36! 35:an måste jag gå o leta efter, det är iaf inte mitt emot mig. Jag är glatt överraskad över hur nära det är till Slussen för därifrån kommer jag ju vidare till massor av trevliga promenadstråk! Börjar känna mig som en riktig stadstant istället för lantlolla, haha
   Mera bilder kommer, jag kommer att bildbomba bloggen, tyvärr är väglaget bedrövligt med snö, is och en dm grus på det än så länge, men vi traskade 12000 steg igår och det blir nog 10000 idag också. Kram från ny-pörtet

 15. Svara

  Äventyret framtiden

  20 mars 2023

  Grattis till dig och Daniel som nu är beflyttade, klappade och klara för ett nytt liv i Falun. Men det där med grotta förstår jag förstås inte, för så där ljusa och fina brukar inte grottor vara. Men du kanske har grottat in dig redan?
  Soffan passar perfekt med Daniel och tvärtom.
  Det är bara att gratta och önska lycka till nu, nära till de nära och kära.
  kram från Karin på gränden!

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Hihi, grotta- ordet syftar på min lilla alkov där vi sover! Den känns som en grotta, med väggar runt om utom en liten öppning där sängen precis gick att pressa igenom. Där sover man lugnt och tryggt kan jag lova!
   Kram från ny-pörtet

 16. Svara

  Ditte

  20 mars 2023

  Grattis till en lyckad flytt. Nu alltså flytt nr 26. har tänkt mycket på dig. Antar att du också har viss rutin. . Och fin flytthjälp har du haft. För egen del har jag haft 9 flyttar i mitt vuxna liv och några i barndomen-
  Kul att Noelle var med och säkert roligt för Daniel att få lite sällskap.
  Fint med soffan på plats.
  Roligt nu dels med utsikt och dels att du har Falun inom syn och räckhåll.
  Kram! Och kom ihåg att vila dig lite också-

 17. Svara

  Karin

  21 mars 2023

  Grattis till ditt nya boende.
  Men jösses vad många gånger du har flyttat, jag försöker komma på vart du bodde när jag började följa din blogg, men jag minns inte.
  Jag minns dock att du hade två större hundar då, Larissa och Loppan, kan ni bott i Frederiksberg då kanske?
  Jag har flyttat 4 gånger sammanlagt i mitt liv, varav tre när jag flyttade hemifrån. I år har vi bott här på denna adress i 37 år, jag var 22 när vi köpte vårat hus, men 23 när vi flyttade in här.
  Hoppas du kommer trivas i ditt nya pörte.
  Kram från mig

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Du var nog en av de första som började följa min blogg, så kul att du fortsatt! Ännu roligare hade det varit om även du haft en blogg, visst hade du det ett tag?
   Vi bodde nog i Fredriksberg i det som var ursprungspörtet , en stuga vi hyrde på Älgsjökullen, där bodde både Loppan och Larissa och en hel skock med katter.
   Det är ju inget självändamål att flytta, så kul är det verkligen inte, men livet har farit fram med mig så att det liksom bara blivit så, byte av bostadsort, jobb, partner osv. i ett nötskal.
   Nu hoppas jag få bo här lääääänge
   Kram från ny-pörtet

   • Svara

    Karin

    24 mars 2023

    Vad roligt att jag är bland de första.
    Ja jag minns att ni bodde där då, försökte komma på vad katterna hette men minns det tyvärr inte. Men jag minns en av katterna som fick de allra ljuvligaste små kattungarna.
    Nej jag har aldrig haft egen blogg, jag har inte ens Facebook.
    Kram från mig!

 18. Svara

  Kicki

  21 mars 2023

  Men det där verkade ju vara en väldigt smidig flytt, hon är nog en klippa dotra din.
  Fint med balkong. Vad ligger den i för väderstreck?
  Ömsesidig kärlek mellan Noelle och Daniel, så söta!
  Det blev inget besök i pörtet i Sundborn, men det var väl fasen om det inte ska bli av på nya stället .Trots att vi missade Sundborn, så känns det som jag varit på dina senaste 10 flyttar,
  Kram

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Jag bor i söderläge vilket innebär sol från morgon till kväll både genom fönster och på balkong. Tur man har parasollet med från Sundborn.
   Jag hoppas verkligen på ett besök, här finns hiss också så det går smidigt, smått är det men det är med vilje, väljer att prioritera annat i livet än kostnaden för boendet. Om du visste vilka mängder prylar jag lämnat efter mig i senaste flyttarna, och det känns bara bra, som en lättnad. Önskar bara att jag själv också kunde bli lite lättare, men ack inte, är på tok för matglad för det…
   Kramar till er från ny-pörtet nr 26

 19. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  21 mars 2023

  Måste kännas skönt att flytten är avklarad. Och det verkar som om Daniel har hittat bästa platsen – på nya soffan!?
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Jaaa, den gode Daniel har fått nya vanor, inte nog med att han hoppar upp på soffkarmen, även vardagsrumsbordet duger när solen ligger på. Köpte soffan begagnad av en gammal farbror som är över 80 år och som bedrivit second-hand och bistånd igenom hela livet, en riktig pärla till man. Nu kanske han skulle kunna ta välbehövlig ledighet men det är nog svårt att sluta med något man sysslat med hela livet.
   Varma kramar från ny-pörtet

 20. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  21 mars 2023

  Vad skönt att allt gick bra, även om det blev en del väntande. Vilken himla tur du hade som hittade en soffa som matchade fåtöljen. Nu blir det enhetligt, färglatt och väldigt hemtrevligt hos dig i ditt nya hem. Du ser ut att ha en fin utsikt från balkongen och nära till natur och vattendrag. Där kommer du nog trivas och kanske blir det inga fler flyttar 😀 Inflyttningen gick nog i rekordfart med alla kartonger uppackade så snabbt. Men du hade ju väldigt bra hjälp från alla dina tjejer 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   22 mars 2023

   Litet men gemytligt, det var ju smått redan innan, men nu är gränsen nådd. Men ännu får jag plats att vända mig om utan att gå ut genom dörren så det blir godkänt. Faktiskt känns det bara bra, eller så är det nyhetens behag? Ner till sjöarna går jag gärna, det kommer att bli favorit även i sommar och det var närmare än jag trodde att slippa trafikbruset utanför dörren. Men det vänjer man sig också vid.
   Varm kram från ny-pörtet

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 457
 • 559
 • 1 651 889
 • 5 116
 • 65 975
Sök här