Bloggen

Tokerier i nya pörtet

Av
den
21 mars 2023

När man är gammal och glömsk och flyttar till en helt ny boendemiljö blir det lätt tokigt och vimsigt…
Jag har hittills som mest haft två nycklar att hålla reda på, i Sundborn låste jag dörren bara när jag var hemma, åkte jag iväg och “vakt”hunden var kvar hemma så lämnade jag olåst…
Så kan man inte göra i stadsmijö, det begriper även jag…
Så nu låser jag när jag går hemifrån oavsett om hunden är hemma eller ej. Nyckelknippan innehåller många nycklar, hem, till vindsförråd, till tvättstuga osv. Bara att komma ihåg att låsa utgör ett nytt stressmoment..
När vi höll på att bära in allt bohag hade jag inga fickor i byxorna utan lade nycklarna på ett “säkert ställe” för att ha händerna fria.
Plötsligt var nyckelknippan borta…
Vi letade på alla tänkbara ställen, men nej, några nycklar stod inte att finna…
förrän..
jag kom ihåg! Jag hade lagt hela nyckelknippan in i behån!
Där hade de blivit varma och gosiga och jag kände inte av dem det minsta….

Nästa morgon skulle jag brygga kaffe….men var är kaffefiltren….???
Letar igenom alla köksskåp och lådor, de har alltid legat i översta lådan under bryggaren…inga kaffefilter stod att finna
Lyfte blicken….och ser en tjusig filterhållare i metall upphängd på väggen under överskåpen….just ja, den hållaren kom äntligen till användning och dottern smällde förstås upp den redan på flyttdagen!

Jag kan konstatera att allting jag gör tar en herrans tid eftersom jag går och letar efter något mest hela tiden…


Daniel behöver jag däremot inte leta efter, han tronar numera på bordet!


Där det finns en solstrimma där hittar man numera hunden, det har aldrig hänt förut att han hoppat upp på bord…


när solen försvunnit letar han efter ett annat ställe…

Igår nere vid sjön kunde man sätta sig på bänken och utan ansträngning tippa rakt ner i spat….

Bänkarna behöver lite kärlek och omsorg innan vårsolens strålar lockar ut alla ur sina vinteriden

…bekanta ljud när vi passerade avslöjade att hönsen trivs även i stadsmiljö…

Miljöombyte är visserligen kämpigt men också ganska kul, det finns mycket nytt att upptäcka!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  22 mars 2023

  Det tar ett tag innan man hittar efter en flytt. Har svårt att hitta telefon ibland och då blir jag irriterad. Daniel ser ut att trivas.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Anki

  22 mars 2023

  Haha … det känns igen – har fortfarande efter tre veckor inte hittat allt – och öppnar fel skåpslucka när jag ska ha något. Det jag hade på höger sida förut, finns nu på vänster sida,
  men det har min hjärna svårt att fatta 🙂
  Jag låser inte när jag går ut i arla morgonstund, eller vid sena kvällsvarvet med Muffin, Har hittills inte sett någon obehörig i trapphuset … kanske dumt, men det känns så lugnt och säkert här.
  Härliga Daniel som vill ha en plats i solen 🙂 ?
  Kram

 3. Svara

  Mia

  22 mars 2023

  Det där med säkra ställen är nog det mest osäkra man kan tänka sig 🙂 men snart har du koll på allt, ska du se. Det är ju så mycket som är nytt, både inne och ute…. Hur går det att sova då? Det kan ju också vara knepigt när man kommer till nytt…. Kram på’re

 4. Svara

  Anna-Lena

  22 mars 2023

  Kul att upptäcka en ny plats genom dina ögon.
  Gjorde likadant ned nycklarna en gång, då jag var inne i en blomsteraffär. Har bilnycklar på knippan, tillsammans med några andra nycklar.
  Nyckelknippan var borta då jag skulle köra iväg. Letade i affären och utanför Innehavare och kunder hjälpte mig. Resultatlöst!
  Tills jag kom på att de kunde ligga på en av mina ganska vanliga ställen att placera nycklar…om jag inte har bra fickor.
  I behån
  Idag så behövs inte nyckel i nyckellås för att starta bilen. Det räcker att den finns inne i bilen.
  Här ligger katt på bord ibland. Vilket jag inte gillar…Finns så många andra bra ställen…
  God onsdag! Kram

 5. Svara

  Anna i Portugal

  22 mars 2023

  Lägger ofta nycklarna i behån också! Men det gäller att en har en åtsittande variant för att slinker de lätt ur, har jag märkt.. Såklart Daniel söker sig till solen, det gör jag med!

 6. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  22 mars 2023

  Det behövs inte att man flyttar för att man måste leta efter saker man lagt “någonstans”. Speciellt dom man lagt på ett riktigt bra och säkert ställe – som man efter ett tag inte har en aning om var det är! *fniss*
  KRAM-Susie

 7. Svara

  Anette Nordström

  22 mars 2023

  Det är roligt att få följa med på din flytt och upptäcka nya miljöer. Jag tror inte att jag skulle orka. Det räcker med all rensning och ommöblering här hemma. Men jättekul att få följa dig. Kram Anette

 8. Svara

  Susjos

  22 mars 2023

  Hihi, lägga nycklarna i bh:n och glömma dem där, du kan du, men snacka om säkert ställe!
  Vilken tjusig tupp som bor i närheten! Å Daniel hittar förstås solen, mysigt! Ha så gott i nya pörtet!
  Kram!

 9. Svara

  LillaSyster

  22 mars 2023

  Det är ett perfekt ställe att ha nycklarna, jag bukar fästa nycklarna genom att dra ett litet snöre igenom nyckelringen och sedan om bh- bandet. Då är de safe…..allt från bilnyckeln om sommaren om man inte har väska eller hotellnyckeln då man är utomlands. Fast idag börjar hotellen övergå till nyckelkort. Underbara prinsen…..men det är ju skönt med sol, så jag förstår honom precis ? Ha det gott min vän!

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  22 mars 2023

  Hahaha, tack för dagens gladaste skratt 😀 Men hur kan man undgå att känna en hel nyckelknippa i bh:n? Skönt att inte bara jag kan göra konstiga vimsigheter. Men nu har jag faktiskt skött mig väldigt länge. Bra att du hittade allt de letade efter och nu kanske du kommer ihåg var dina kaffefilter är. Har du hört talesättet “det bästa man har sätter man på bordet”? Så sa mamma när hon satte oss barn på bordet, förmodligen för att hon ville skura utan vår hjälp 😀 Daniel har hittat en ny favoritplats och placerat sig själv på bordet, hur man nu ska tolka det.
  Kram

 11. Svara

  znogge

  22 mars 2023

  Det tar alltid lite tid innan man hittar efter en flytt. Har man sedan haft hjälp med uppackningen har man helt enkelt inte koll på var allt finns.

  Bor man i stadsmiljö är det nog klokt att läsa ja, även om man har en vakthund 😉

  Ha en god kväll!

 12. Svara

  Susjos

  22 mars 2023

  Aha! Det är Norslund alltså!!! Wow va kul! Ser fram emot flera foton, hurra va kul!
  KRAM!

 13. Svara

  BP

  22 mars 2023

  Så jag skrattade!!!! Hade själv aldrig kommit på idén att stoppa nycklar i en bh – hahaha! Mig vetande var det bara vissa kvinnor med ett visst yrke som förr i tiden stoppade pengar i bh:n. Nu får du göra precis som du vill, men personligen tar jag bara de mycklar med mig som jag behöver dagligen – lägenhetsnycklar (2 st om jag vill låsa polislåset också, vilket jag inte vill) och brickan för ytterdörren. Alla andra nycklar tas bara fram vid behov.
  Min relativt nya granne gör som du och släpar runt på alla möjliga nycklar. Han hänger dom runt halsen, som nyckelbarn hade förut. Det funkar för honom. Han har bara låst ut sig en gång efter att han flyttade in…
  Tror nog att Daniel har blivit en katt. För visst är det katter som lägger sig i solen… Hoppas att både Daniel och du snart får nyttja er balkong eller bryggan/bänken vid vattnet.
  Även här skrattade jag gott – den där bänken utan ryggstöd ägs av en privatperson om skylten på däcket stämmer – hahaha:-)

 14. Svara

  Ditte

  22 mars 2023

  Förstår dig helt! Mycket att hålla reda på och mycket nytt. Kul med Daniel som söker solen. Härligt.
  Roligt att också se lite av din utemiljö. Men testa inte den sluttande bänken- Väl kallt i vattnet.
  Och att låsa i stan är nog klokt.
  Känns som om du har det bra. Så glad för det.
  Kram

 15. Svara

  Äventyret framtiden

  22 mars 2023

  Vilken tur att du inte lade kaffefiltren i behån också. Kanske en god idé att köpa lite större sådana i fortsättning. Det är ju hur som helst en bra förvaringsplats. Glasögonförvaring i behån är inte helt fel det heller. Om man inte har dem på huvudet förstås.
  Det är mycket med det jordiska och nu ska hjärnan tänka om, vänja sig vid nya vanor.
  Ha det bra i nya pörtet!

 16. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  23 mars 2023

  Se där ja.. Hoppas att du kommer trivas där och att Daniel finner nya vänner med. Nu börjar en ny fas i livet… att hitta alla saker. Men det kommer nog gå bra det.
  Lycka till nu i nya pörtet. Kram.

 17. Svara

  Astrid

  23 mars 2023

  Kul att upptäcka nya platser
  Men nycklar är ett gissel ..huvva
  Men Lycka Till i nya boendet

 18. Svara

  Karin

  24 mars 2023

  Hahaha, det där med att stoppa saker och och ting i bh’n känner jag igen.
  Vissa dagar blir jag nästan förvånad när jag klär av mig på kvällen och det ramlar ur annat än ”behagen” ur bh’n (fniss fniss)
  En gång höll jag på att leta ihjäl mig efter mobilen, åkte t.o.m tillbaka där jag var tidigare för att se om den var kvar där. Då ringde det, i bh’n (Hahaha)
  Ha en fin helg!

 19. Svara

  Kina

  25 mars 2023

  Har aldrig stoppat nycklarna i BH:n. Har så mycket annat där! ?????

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 158
 • 189
 • 1 654 992
 • 5 128
 • 66 118
Sök här