Bloggen Livets glädjeämnen!

Ljusglimtar i mörkret

Av
den
27 november 2023

I helgen kom tjejerna på besök, ja om jag ska vara ärlig hade jag bett dottern om lite hjälp….som så ofta.
Vi hade tidigare inhandlat varsin ljusslinga till balkongen, det är så erbarmligt mörkt nu att också jag som inte är mycket för pynt ville kunna tända ljus när skymningen faller. Jag förstod att jag skulle trassla in mig i den långa elsladden och när jag såg dottern försöka reda ut nystanet i förpackningen var jag verkligen tacksam över hjölpen.

Tjejerna hade handlat med sig lite lunch, själv hade jag nyss avslutat frukosten när de kom. Grillade revben, mums sa den tandlösa pojken som ivrigt slickade och tuggade på de redan avgnagda benen!
Kaffe på maten, och kors-i-taket, en choklad-kladdkaka dök upp på bordet! Hur hade den hamnat hos mig? Jo, den fick jag av Willy(s) i födelsedagspresent…

Efter fikat blev det gosestund och Noelle var så mjuk och försiktig med Daniel, det är en fröjd att se hur bra de trivs tillsammans!

Busungar!

Ibland är det skönt att bara vara knähund och få massor av gos!

Medan vi andra gosade jobbade dottern ute på balkongen. Snabb och effektiv som alltid!

Tack för hjälpen och tack för besöket!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  27 november 2023

  Bästa besöket! Bara mys! Och så hjälp på det!
  Ja, man behöver allt ljus som finns att få i denna kalla och mörka tid. Kram

 2. Svara

  znogge

  27 november 2023

  Vilket finbesök och gott att få hjälp av en effektiv dotter. Så bra det blev på balkongen och visst behöver vi ljuset. En fin fyrbent vän dessutom.

 3. Svara

  BP

  27 november 2023

  WOW! Så himla fint det blev:-) Den ljusslingan kan du lätt ha kvar året runt. Bra jobbat av dottern:-)

  Sedan gillar jag ditt gråa skåp med de röda “inslagen”. Så himla coolt – love it. Ja, jag gillar ju allt som inte är normalt;-)

  Noelle är verkligen “bloggdresserad” Så fint hon poserar. Hon och Daniel verkar vara bästa vänner. Hon har ju växt upp med honom. Så fint tycker jag:-) Å Daniel är nog den sötaste hunden ever – inte ens jag som hundrädd är rädd för den charmiga killen. Det kan bero på att han inte skulle kunna bita mig 😉

  • Svara

   Paula

   29 november 2023

   Skåpet köpte jag när jag bodde i Sundborn. För 50,- fick jag det, dessutom hemtransport o inburet, haha.
   Barnbarnet Paulina var den som tog hem Daniel en gång i tiden, ja för sisådär 12 år sedan, då hade familjen en drös andra småhundar också. Visst är han go, bästa mannen i mitt liv, ever!

 4. Svara

  Karin

  28 november 2023

  Härligt både att få och ge hjälp – jag tror att det är underskattat som må-bra-hormon-framkallare! Och fint blev det ju också. Plus att lilla Noelle fick en fin stund med Daniel. Win-win hela vägen!

  • Svara

   Paula

   29 november 2023

   Javisst är det så, att-hjälpa-till-hormonet är underskattat!Och det behövs inga märkvärdiga grejer, det kan räcka med ett leende och några ord när man möter någon på vägen. Min dotter är snäll som hjälper morsan, hon vet hur opraktisk jag är men försöker nog alltid kompensera med något, ofta ätbart……

 5. Svara

  Minton

  28 november 2023

  Det behövs ljud i mörkret och det blev så fint. Daniel och Noelle är underbara ihop .
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   29 november 2023

   Ja du, barn och djur, de trivs ihop. Tänk, jag hade inga djur alls i min omgivning när jag var barn, inte saknade jag det för jag kände inga djur, och tur var väl det. Men jag har tagit igen det senare i livet, Kram

 6. Svara

  LillaSyster

  28 november 2023

  Knähunden är så söt där i famnen på P.
  Perfekt med ljusslingan på balkongen =)
  Ha en bra tisdag!

 7. Svara

  Anki

  28 november 2023

  Tänk så bra vi har det som kan få hjälp av våra barn när vi behöver. Det blev jättebra och visst behöver vi lite extra ljus nu i vintermörkret.
  Mysiga bilder … de är såå söta tillsammans, Daniel och flickorna och man blir verkligen glad när man ser hur fin kontakt det är mellan barn och hund.
  Önskar dig en bra tisdag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   29 november 2023

   Ja tänk så mycket jag gick miste om som barn när jag inte kände ett enda husdjur, vi hade inga och inte heller mina kompisar. Men, jag begrep ju inte heller att sakna något jag aldrig haft, och jag har tagit igen det med råge senare….Kramen

 8. Svara

  Anna i Portugal

  28 november 2023

  Vad fint det blev och så skönt att få hjälp! Och mysstund, en perfekt dag – där även tjejerna så klart bidrag till ljuset i mörkret.

 9. Svara

  Ditte

  28 november 2023

  Trevligt både med besök och att få extra hjälp . Skönt att ni nu bor hyfsat nära varandra så att dessa stunder kan bli både många och spontana.
  Och en ljuskedja på balkongen både lyser och piggar upp.
  Kram

  • Svara

   Paula

   29 november 2023

   Såg att även Stockholm låg under ett snötäcke nu, tänk om det kunde ligga kvar över jul. Men det är nog för mycket begärt, tror inte vi heller får det, julen ligger lite väl långt borta. Bara att njuta av adventssnö så länge det varar. Kram från pörtet

 10. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  28 november 2023

  Vad bra att du bad om hjälp så att ni fick en så mysig och fin stund tillsammans 😀 Fina Daniel har så många som tycker om honom och Noelle är ju uppväxt med honom och vet att han är liten och lite ömtålig. Jättefina bilder och vad fint det lyser på din balkong nu 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 85
 • 497
 • 1 652 507
 • 5 119
 • 66 012
Sök här