Bloggen

Aktiv dag i tv-soffan!

Av
den
7 februari 2024

Det blev en aktiv dag idag, fast ändå utan att röra en fena…motion i tv-soffan är nog inte särskilt effektiv.
Jag har tittat på Ungdoms-VM i längdåkning, både tjejer och killar åkte varsitt tvåmilslopp, puh.
Två fjärdeplatser blev facit för Sverige, okej men medalj var ju så nära…
Efter första loppet gick jag in på finska nyhetssidan och hamnade

mitt i en direktsändning av öppnandet av finska riksmötet där avgående presidenten Sauli Niinistö gjorde sitt sista anförande.
Det kunde jag ju inte missa, så jag satt kvar och lyssnade på hans kloka ord. På söndag avgörs vem som ersätter honom.
Sen var det hög tid för en promenad

En promenad i mina nya kängor, det blev inte icebugs, jag väntade förgäves på att de skulle reas, men varför skulle de rea ut världens bästa kängor när vädret är som det är! Säsongen för halkskydd är långtifrån slut, det blir nästan ännu värre i mars då nätterna är kalla och dagarna ljumma och trottoarerna växlar mellan is och modd.
Istället beställde jag ett par finska kängor, inte för att jag ska prata med dem, men de kostade en fjärdedel av vad icebugsen betingar.

Sulorna har 15 dubbar och det känns tryggt, och låter som om jag gick på knäckebröd…

Det dök upp ett minne från denna dag 2011, då hade jag skaffat denna modell av broddar, ja jisses, utvecklingen har gått framåt under dessa år!
Nu efter skidåkning och promenad var jag utsvulten. Jag har ännu inte handlat denna vecka, så förråden sinar, men hittade några ägg i kylen

Jag fick för mig att göra en ugnsomelett, det var längesen! En burk musslor, lök, vitlök och spenat hamnade i fyllningen, toppades med tomat och riven halloumiost.

För att få tuggmotstånd krossade jag en näve potatischips över, riktigt smarrigt om jag själv får skryta…
Ja sen var det dags att spänna fast skidor och gevär då mixed stafetten stod på programmet.
En riktigt spännande tävling blev det, och Sverige ska vara nöjd med bronspengen, bra kämpat!

Simon får avsluta även denna blogg, barnbarnet som jobbar tillfälligt uppe i Kiruna har mött en ny och annorlunda värld, här har han fixat en egen vinterträdgård där han kan sitta och relaxa efter jobbet! I oasen ingår också en inbyggd kyl för biran…

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  7 februari 2024

  De skorna ser ut att klara halkan. Oj vad omeletten ser god ut får nog göra något liknande. Härlig bild på Simon och en kall öl är inte fel.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Anna-Lena

  7 februari 2024

  Låter gott!
  Tittade med ett fjärdedels öga på stafetten. Blir då trött av tv-tittande.
  Och av att läsa. Men jag hämtade jag en bok på bibblan…och sen är det kört!
  Nästan go natt!

 3. Svara

  BP

  7 februari 2024

  Grattis till dina nya kompisar:-) Minns när Icebugs var ensamma om att ha heldubbade sulor, nu har de fått konkurrens. Bra där! Kanske kommer de vara tvungna att sänka sina priser till nästa säsong. Tror dock att självaste namnet “Icebugs” kommer att bestå även för andra märken.
  Hade helt glömt bort Skidskytte-VM – ooooops! Kan inte ens hitta en ursäkt, för mitt besök hos frissan var ju klart långt innan sändningarna började. Kul med ett brons för Sverige, men skyttet stämmer inte alls i år. Undrar vad som är felet, för det är ju en kollektiv kollaps för alla åkare…
  Din ugnsomelett ser inte bara väldigt tilltalande utan jag gillar dina “udda” ingredienser – typ musslor. Det märks att du gillar matlagning och tycker om att improvisera.

  Älskar bilden med Simon:-) Inte att jag vill byta med honom direkt, men det ser så skönt relaxat ut:-)

 4. Svara

  Susjos

  7 februari 2024

  Ugnsomeletten, mums!
  Å dina nya kängor, perfekt! Mina kängor med dubbar håller än, men tyvärr har några dubbar försvunnit, men det låter fortfarande som man går på knäckebröd!
  Härlig bild från Simon igen!
  Kram

 5. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  8 februari 2024

  Ja skytte stafetten var härligt att kika på då de tig hem bronset! Grattis till oss 🙂

  Icebugs är något jag inte använder- jag kör med egna dubbar som jag köpt på http://www.skodubb.se
  Dessa skruvar man in själv eller tar or då de ej behövs mera. Är s nöjd med dessa.. skulle aldrig betala så mycket för dubbskor!

  Men alla är vi olika 🙂
  Simon har hittat en bra öl/dricka kylning och mysig relax 🙂 Gjorde exakt samma när man var yngre och speciellt i fjällen! ?

  • Svara

   Åsa Danielsson (Angelgirl)

   8 februari 2024

   Förlåt.. missade den goda omeletten i ugnen.. Men jag avstår hellst musslor, men i övrigt så var den säkert jätte god!
   Förr lagade jag mycket mar, men nu har jag svårt att stå vid spisen.. Måste be arbetsterapeut om en arbetsstol då både höft och knä säger ifrån 🙁

 6. Svara

  LillaSyster

  8 februari 2024

  Härliga Simon!
  Det du och cyklister som kört Vätternrundan som har chips på maten. En kompis till oss uppfann Patrik special. Dvs en pizza, sen en påse chips på toppad med ytterligare en pizza. Men har man kört 30 mil på cykel så är det väl okej med det intaget. Galet spännande igår på stafetten. Nu mot jobbet, Ha en bra dag. -14 så burr. PS dina kängor ser fina ut

 7. Svara

  Anna i Portugal

  8 februari 2024

  Det var en spännande mixstafett igår, kul det blev medalj trots så många missar i skyttet.

 8. Svara

  Anki

  8 februari 2024

  Skidskyttet var onödigt spännande 🙂
  Ugnsomeletten ser verkligen inbjudande ut! Blir inte så ofta här, utan oftast bara en vanlig i stekpannan. ägg måste man verkligen alltid ha hemma … liksom nudlar 🙂
  Härlig bild på Simon!
  Kram

 9. Svara

  Äventyret Framtiden

  8 februari 2024

  Jag hoppar sporten och går direkt på din fråga du sände mig. Jag fick inte iväg svaret via mejl, fick veta att din adress inte fanns fastän jag vet att den finns. Men till mitt svar: jag har alltid en liten ryggsäck på mig, där jag har min plånbok i ett litet fack med dragked. Telefonen har jag också i ryggsäcken, men i yttre facket med dragked. I ryggan har jag min kamera dessutom. En flaska vatten i en av fickorna på utsidan. Så funkar det bäst för min del. Går jag och handlar tar jag stora ryggsäcken, lämnar kameran hemma och lyfter över plånboken och in i ryggsäcken, Telefonen i ytterfacket.
  Uffe i sin tur har en speciell tunn liten väska som han lägger över halsen och kan bära under armen. I den har han dels plånboken i en fick mot kroppen och telefonen i en ficka mot andra sidan.
  Kram från gränden !

 10. Svara

  Ditte

  8 februari 2024

  Såg mixstafetten och roligt att Elvira Öberg gjorde så bra ifrån sig. Men bronsplatsen hängde lite på håret här de sista metrarna-
  Grattis till ditt lyckade köp av kängor. Dessa verkar minst lika bra som ice bugs. Rejäla också-
  Och perfekt att laga omelette när det är dags för att ta vad en har. Din såg riktigt god ut. Såg idag ett klipp där Erik Videgård gjorde “fried rice där även ett par ägg och en del annat ingick. Ja, som en omelette det också-
  Perfekt här för Simmon och vinterträdgården-
  Kram och många tankar

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  8 februari 2024

  Jag har aldrig haft några icebugs och konstaterade redan när de kom att så mycket betalar jag inte. Andra fabrikat har funkat alldeles utmärkt och billigare har det blivit. Men jag kan så klart inte jämföra när jag aldrig har testat de svindyra skorna.
  Nöden är uppfinningarnas moder heter det ju och om jag ska citera Kajsa Warg så tager man vad man haver 😀 Jag fick i alla fall uppfattningen att det blev lite skåprensning när du lagade till din goda middag 😀
  Sverige lyckades bra första VM-dagen och nu får vi hålla tummarna för fler fina lopp. Lycka till med dina nya kängor. De ser ut att klara av lite is.
  Kram

 12. Svara

  Znogge

  8 februari 2024

  Det blev verkligen en aktiv dag där i soffan men så blir det lätt när det finns intressanta saker man vill se.
  Grattis till dina nya skor som ser riktigt bra ut. En fjärdedel av vad Icebugs kostar ger verkligen en tilltalande prisbild. Jag tror att du har rätt där för de behöver aldrig rea ut sina skor.
  “Man tager vad man haver” som Kajsa Warg sa och så bra det blev!
  Det kan man verkligen kalla en vintervärld och självklart måste ölen hållas kall 😀

  God kväll!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 64
 • 235
 • 1 654 709
 • 5 125
 • 66 106
Sök här