Läst

Jag har läst/lyssnat …

Av
den
7 februari 2024

I januari har jag bara lyssnat på en ljudbok, men så är den också 22 timmar lång!
Systrarna av Jonas Hassen Khemiri Betyg 3/4
Uppläsning: Hamadi Khemiri Betyg 4/4

Allt förändras när Ina, Evelyn och Anastasia flyttar till Jonas kvarter. De mytomspunna systrarna pratar engelska med varandra, fast de är födda i Sverige. Ina är grym på basket, Evelyn kan berätta fängslande historier och Anastasia är bra på att sticka hål i irriterande mäns pikétröjor med sin butterflykniv. Gradvis förstår Jonas att de tre systrarna är kopplade till hans familj, särskilt till hans pappas förflutna.

Under de kommande trettio åren flätas Jonas och systrarnas liv samman, via nyårsfester och Jas-krascher, språkkurser och livskriser, kärlekshistorier och vänförluster. Men mest av allt: via den märkliga känslan av att deras liv styrs av en förbannelse – att allt som du älskar ska du förlora – vars ursprung sägs gå tillbaka till ett annat land, till en annan tid.

Systrarna är en episk familjeberättelse som spänner över flera kontinenter. Det är en oemotståndlig roman om främlingskap och flykt, om tidens gång, men framför allt om våra drömmar och deras ofrånkomliga krock med verkligheten.

Jag kan säga att jag aldrig hade kommit igenom den 700 sidor tunga boken om jag försökt, det var rätt beslut att lyssna på den istället, särskilt som uppläsaren gör det helt fantastiskt.
Jag blev helt trollbunden av hans röst, han hade kunnat läsa sjörapporterna så hade jag lyssnat lika gärna.

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Anna i Portugal

  8 februari 2024

  Den står på min “att läsa” lista!

 2. Svara

  Ditte

  8 februari 2024

  En bok jag också lyssnat på och som jag tyckte mycket om. Och dessutom med en fantastisk uppläsare.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 456
 • 574
 • 1 610 366
 • 5 044
 • 65 062
Sök här