Andmatning och annat trams

Jag minns hur man i ungdomens dagar raljerade om gamla tanter som matade änder i parken….

Nu har jag själv blivit den tanten…det är ju så kallt om de små simtårna!

Det blev i det närmaste slagsmål när brödbitarna singlade ner..

Var tog tjejerna vägen, bara killarna som roffar åt sig! Bah!

När vi traskade vidare i det underbara men något kylslagna vintervädret fick jag se något märkligt på den knallblå himlen!

Någon måste ha roat sig i ett flygplan eller ? Nästan ogörligt att fota rakt motsols!
Men kul ser det onekligen ut!

En rejäl snöhög, men vad jag ville visa var……bänken! Inte mycket syns av den idag..

En annan vintrig bänk ser ut såhär!

Kreativa barn har gjort en fin snögubbe vid den helt översnöade lekparken.

Det är extremväder på många håll, femtio heta grader i Australien och fyrtio isande kalla grader i USA.
Jag minns den extremt varma sommaren vi hade ifjol och önskar att jag kunde konservera en del kyla och snö i en stor frys som jag kunde kliva in i en stund då och då om det blir lika illa kommande sommarsäsong.
Och som resultat av sommarens torka har vi rekordhöga elpriser, är inte det typiskt när man precis flyttat till ett boende med elvärme och kallhyra!

Aldrig är den där finnkäringen nöjd!!!

2

12 Comments:

 1. Vilken fin promenad jag fick följa med på. Och så vit och fin snön är hos dig. Fick sån längtan att åka skidor när jag såg dina vackra bilder.
  Så kul med mönstren på himlen. Kanske gjorda speciellt för dig.
  Sista bilden är rolig. Men visst är det illa med detta extremväder. Ruth i Virginia skrev till mig att det i Washington idag var -16 och att människor verkligen frös.
  Kram!

 2. Jättefina bilder från din promenad med bland annat en typisk pensionärssysselsättning;-) Personligen längtar jag tillbaka till sommaren/hösten 2018, då jag i motsats till dig älskar värmen.
  Men visst är det extrema väderförhållanden i både Australien och USA just nu. Klimatförändring kallas det ju, och det är en aning skrämmande faktiskt. Just nu är jag faktiskt glad över att jag bor där jag bor.

  PS. Mönstren på himlen är helt klart en racing bana som ett flygplan försökte bygga, typ Assen eller Sachsenring;-) DS.

 3. nu har vi också snö i Göteborg, skottar fram brevlådan tre gånger samma dag för plogbilen gör bara vallar… ankor får inte matas med brö, inte bra för dem, skyltar i parker i Göteborg.

 4. Jag gillar också att mata fåglarna i parken, men det har jag alltid gjort så jag föddes nog gammal :-)

  Verkligen läckra vinterbilder! Här har vi ingen snö, men det blåser så det viner runt knutarna.

  Ha en toppenbra start på denna nya månad!

 5. Du har rejält med snö. Väldigt fina bilder både på snön och änderna. Jag skulle gärna vilja veta vad de konstiga spåren i luften kommer från.

 6. Vilken härlig vinterdag hos dig. Mycket snö och sol. Lite kyla kan man klara med varma kläder och då är det helt underbart att gå ut i det fina vintervädret.
  Jag tror att även de flesta barn gillar att mata änder så där kan vi träffas, alla vi som tillhör de kategorierna :D
  Kram

  Ps. Såg du att jag skrev ett svar om Åre nästa år ?

 7. Bevare mig väl för ännu en het sommar!! Vi har redan vattenbrist, hur ska det då bli???
  Stackars andfruar, vilket patriarkat dom lever i ;) men vackra vinterbilder bjuder du på, i vanlig ordning.
  Kram på’re

 8. Nog är det lite konstigt i världen ändå. Min son har vänner i Louisville. De hade -19º nu så då hade skolorna stängt!!! Det var för kallt! “Och vi fick ut och åka skidor på friluftsdag när det var -24º” sa sonen. :-D
  Jättefina bilder och bilderna på himlen var väldigt intressanta. Jag tror också att någon pilot blev lite lekfull däruppe.
  Ha en skön helg!!!
  Kramen.

 9. Snällt att mata änderna! Undra om det var samma pilot som flög här i veckan, men jag körde bil så jag kunde inte fota alla krumelurer. Stackars dig som har elvärme – det borde vara förbjudet. Ha en bra helg! Kram

 10. Så märkligt! I fredagens lokaltidning dvs Västervikstidningen, skrev man om ett märkligt himlafenomen som kallas circumzentialbågen. Lovisa Andersson på SMHI beskriver detta, som verkligen liknar din bild. Cirkumzentialbågen bildas när ljus bryts genom platta iskristaller i luften. Bågen är centrerad kring zenit – rakt upp i himlen. Tja det kanske inte såg så högt upp på himlen på din bild, men ändå verkade det väldigt likt. I vart fall tänkte jag på dig när jag såg artikeln.
  Ha en fin helg/ BrittMarie

 11. Snälla, mata inte fåglar med bröd! Det bara fyller magen, men innehåller inga näringsämnen så de blir undernärda. Frön och nötter är vad de behöver i kölden!

Kommentera