Bloggen

Äntligen kan man gå och gå…

Av
den
4 augusti 2018

Tänk vilken skillnad bara ett par svalare grader kan göra!
Lite vind till det, så blev det riktigt uthärdligt att promenera idag, något som inte minst visar sig på stegmätaren, 9200 steg idag, det artar sig!

Här rinner det en å, ja det vill säga när det inte är århundradets torka! Visst finns lite blött kvar på bottnen, men grönskan har helt tagit över

Inte den vackraste sländan jag sett, men den första som suttit still och låtit mig fota i lugn och ro!

Tänkte att jag skulle kolla bärtillgången även jag, om nu proffsen hittar bär borde väl jag också lyckas?

Jag har ju världens bästa nos med mig, medhjälparen Blinka som går in i uppgiften med liv och lust, fast varför hon gräver begriper jag inte, blåbär växer ju i riset

I det gröna och frodiga riset inga bär, i det röda riset som nästan ramlat av, blåbär! Då kan jag ta med mig hinken imorgon och plocka nån liter eller två!

Svamp??? Gnuggar mig i ögonen! För visst är det ett par taggisar som tittar fram…
Jag såg faktiskt fotobevis idag att någon hittat gulisar också här i Säfsen…jag har inte sett en enda!

På vägen hem passerar jag den nästan torrlagda ån där frömjöl lagt sig tillrätta i ett vackert mönster på vattenytan

Det tar sig i chilikrukorna, tänk att med lite starthjälp lyckas även jag!

Trots att ärtorna kom i jorden alldeles på tok för sent så verkar det komma några ärtskidor, tack snälla Monica!

De sista suktande nyponrosorna kämpar på

Och varför inte, dom fick ju en rejäl rotblöta från ovan idag!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  4 augusti 2018

  Tack för promenaden! Nästan 10000 steg – det är bra gjort! Jag har ju aldrig mobilen med mig på promenaderna och då inte heller stegräknaren, så jag har ingen aning hur många steg jag tar – inte på promenaderna och inte med vattenkannan 🙂
  Så fin bild du fick på trollsländan … och så kul att det kommer svamp hos dig – det gör det inte här kan jag lova! Vi fick en regnskur på e.m. men den hann knappt börja innan den var slut och regnmätaren var inte ens fuktig i botten … suck!
  Så härliga chilifrukter … och grattis till ärtorna – de får du äta med andakt 🙂
  Kram

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  4 augusti 2018

  Ja, visst gör de få graderna stor skillnad. Normal sommar är ganska skönt 🙂 Jag förstår precis hur glad du blev när den snälla sländan satt stilla tillräckligt länge. Jag hade precis samma tur tidigare i sommar och jag trodde knappt att det var sant 😀 Fantastisk bild och jag tycker att den är väldigt vacker.
  Vackra bilder på Blinka, blåbär, frömjöl och övrig natur. Kul att chiliplantorna tar sig så bra 🙂 Jag hoppas att vi får se mycket svamp senare i höst för nu är det inte mycket att hurra för.
  Kram

 3. Svara

  Ditte

  4 augusti 2018

  Vilken skön och vacker långpromenad! Många steg blev det. Ohc att dte är lite svalare är ju så mycket mer behagligt. Njuter just nu i den sena kvällen och av +19. Så skönt!
  Och tänk att du hittade lite blåbär. Bra att “hinka upp”. Och därtill lite svamp. Det tar sig.
  Ser så grönt och fint ut hos dig trots torkan.
  Jättefina bilder från din trakt som jag gläds åt att se.
  Kram!

 4. Svara

  Lillian Flaskerud

  4 augusti 2018

  Akkurat det samme tenkte jeg, det er ikke mange gradene kaldere, men nå kan man faktisk gå tur med hundene!

 5. Svara

  BP

  4 augusti 2018

  Vilken fin långpromenad i så vacker natur! Grattis förresten till svalare väder hos dig. Men jag har också märkt att 27 grader i stället för 34 gör ju nästan att man fryser.
  Chiliplantor älskar ju värme, å den har de ju fått i år. Dessutom lyckades du med att plantorna inte fick bladlöss, nåt jag misslyckades med totalt för några år sedan.
  Här kom det tre lokala regnskurar idag. Den längsta varade i 10 minuter. Klibbigt är det nu igen, väldigt hög luftfuktighet, men just nu är det bara 23 grader jämfört med 27 grader på balkongen. Alltid nåt. Nästan så att jag får gåshud faktiskt. Människan är uppenbarligen anpassningsbar;-)

 6. Svara

  Anni

  4 augusti 2018

  Vilka fina chiliplantor du har! Nu blir det hetta i maten i pörtet!
  Visst är det skönt att det blir lite svalare, plötsligt orkar man göra saker igen.

 7. Svara

  "LillaSyster"

  5 augusti 2018

  Jag undrade först vad det var…. bilden med frömjöl – vilken cool blid =) Och sländan är också så vacker med de små turkosblå prickarna. Har haft många sländor här i sommar runt näckros och fågelbad, men ingen som låtit sig bli fotad – man får njuta av stunden. Nu är det nästan kallt ute….nä, jag skojar det blir lagom temperatur för dig att plocka blåbär, min här ute på baksidan av skogen är färdig torkade direkt på riset. Och matsvamp inte illa, såg några i oätliga i gräsmattan efter sista regnet, så med lite tur kanske det kommer sena höstsvampar i skogen om vädret blir lite blötare och lite svalare. Du jag önskar dig en fin söndag, jag ska strax åka till Småland och tömma mormors lägenhet. (eller om man så vill syrran och jag ska hämta de möbler som ingen annan ville ha / hade plats för, vi hade sista tjing och vi kan bara inte låta det skeppas iväg – för mycket minnen. Så ommöblering stod på schemat igår i två hushåll, det blir nog bra då det blir klart. Det känns bättre i hjärtat att ta tillvara och ett kusinbarn ville gärna ha den gamla möbelgruppen jag ska rädda nu. Så i framtiden då hon inte bor i studentrum kanske hon kan ta över den) Som sagt ha det gott och gå inte för många steg nu, så att du överbelastar! =) Kram

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  5 augusti 2018

  taggsvamp anses vara en delikatess, vackraste trollslända jag sett!

 9. Svara

  Ama de casa

  5 augusti 2018

  Haha! Det var verkligen en rejäl rotblöta… 😉

  Visst är det härligt att gå! Har en målbild på 10.000 steg om dan, men det var länge sen jag kom upp till det. Fast igår kom jag över 5000 för första gången efter allt trassel. Halvvägs är inte så illa ändå. Jag ser det som om glaset är halvfullt istället för halvtomt 🙂

  Härliga bilder från prommisen! Perfekt med blåbär som typ är färdigrensade redan när man plockar dom 😀

 10. Svara

  åsa i åsele

  5 augusti 2018

  Jättefina bilder och en söt hund
  Sommaren är kort 🙂 kort = foton 😀

  Idag + 13 och regn, det är skitkallt 😉

  Har snart efter en vecka utan promenader börjat fundera på om jag kan klättra på väggarna 😉 nää på allvar så känns det som ett straff detta onda foten… att jag dessutom får skylla mig själv hjälper ju inte direkt.

 11. Svara

  dogladyn

  5 augusti 2018

  Bra gjort av svamparna att orka upp trots torkan. Vi fick äntligen regn i början av veckan. Har inte fått en droppe i vår trädgård sen april.
  /P

 12. Svara

  Ninni

  5 augusti 2018

  Tack för att jag fick följa med på din promenad.
  Visst är det härligt att kunna både gå, cykla och andas! Idag har det varit perfekt väder här på eftermiddan efter en regnig förmiddag. Sol, blåst och som mest 20º varmt. Skönt tycker jag men sambon fryser.
  Kramen.

 13. Svara

  Mia

  6 augusti 2018

  Men….fick ni sååååå mycket vatten??? Skämt åsido, så var det inte mycket att komma med 🙁 behovet är enormt!! I skrivande stund, så har vi regn och det har regnat sen igår eftermiddag men nu blåser det halv storm dessutom och tempen ligger väl på ca 10 grader!!! Varför kan det inte vara lagom nån gång?? Vädringsfönstren är stängda nu och jag överväger att släppa på värmen på elementen….men värmen skulle visst komma tillbaka, om än inte lika hög som det varit, så jag avvaktar väl lite…
  Fina bilder levererar du i alla fall, kram på’re

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 338
 • 499
 • 1 641 029
 • 5 101
 • 65 745
Sök här