GemsWeekly

Gems weekly # 31

Av
den
2 augusti 2018

Tema: blå

Nu ska vi spreta åt olika blåa håll!
Enligt färgsymboliken står blå färg för trofasthet, andlighet, ansvar, visdom, och lugn.

Betänk att alla polisuniformer i västvärlden är blå! Blå står nämligen också för auktoritet

När jag var barn köpte min mamma alltid ..

blå klänningar till mig! Hon påstod att blått matchade mina ögon så bra..
Jag låter det vara osagt hur väl det funkade med mina stålgrå ögon men däremot försökte ja verkligen tjata mig till kläder även i andra färger…
Min mor var auktoritär, haha, som en polis, och mina böner föll ohörda platt till marken, i bästa fall kunde hon virka mig en grå tröja..
När jag väl kom upp i tonåren och själv valde och köpte mina kläder fanns det därför inte ett blått plagg i min garderob på många herrans år..däremot lyste det väldigt rött därinne på galgarna

Jag sökte i mitt bildarkiv efter lite ovanligare blå objekt utan att lyckas, för tanterna i sagan var ju grön, brun och gredelin!

Men,

det fanns ju en farbror Blå!

Hur tramsigt kan inte ett temabidrag bli i äckelhettan? Tanten har nog fått värmeslag..

Så jag avslutar med ett purfärskt foto från kvällspromenaden, inte mycket blått här heller! Hur tänkte hon nu?`?
Jo det är bärplockare som säljer dagens skörd av blåbär!


Klicka på hjärtat så hittar du flera tolkningar!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  BP

  2 augusti 2018

  Vilket härligt mixat inlägg! Love it!
  Du fick verkligen till det på ett annorlunda sätt. Gillas skarpt! Fototeman är verkligen nå’t för dig har jag märkt:-)
  Skrattade gott åt din mor och hennes köp av kläder till dig. Alltså hon måste ha varit före sin tid i tanken alltså. Minns att min mamma gjorde det som mammor gör än idag – stickade,virkade och köpte rosa kläder åt mig. Därför avskyr jag den färgen. För jag absolut passat bättre i blått;-)

 2. Svara

  Ninni

  2 augusti 2018

  Blått är en av mina favoritfärger.
  Jag vill också hitta bärplockare som säljer bär för plocka dem själv lär inte bli av.
  Kramen.

 3. Svara

  åsa i åsele

  2 augusti 2018

  Blått är en färg som jag inte har speciellt mycket av… är mycket mer lagd åt det rosa hållet 😉
  Tänkte först Du anspelade på boken Omgiven av idioter då det är fyra färgr som gäller nämligen röd, gul, grön och blå.
  Idag blev vi stoppade av de blåklädda för koll av nykterhet och körkort.

 4. Svara

  Helen

  2 augusti 2018

  Hihi, jag tycker ditt bidrag var skojigt. I den rådande värmen är det skönt att inte vara så allvarlig, det är alldeles för jobbigt.

 5. Svara

  Anki

  3 augusti 2018

  Kanonbra inlägg på veckans tema! Annorlunda och kul!
  Blåbärsplockare … då finns det alltså blåbär hos dig! 🙂
  Kram

 6. Svara

  bjorgnin

  3 augusti 2018

  Heisann. Alltid morsomt å lese dine innlegg, full av selvironi og positiv “galskap” …. takk, Paula. Ikke finner du mange blå plagg i min garderobe heller, men turkis derimot er det mange av!
  Ha riktig fine sensommerdager, og kos deg med blåbær om det er flere igjen ;:OD)

 7. Svara

  Ama de casa

  3 augusti 2018

  Haha! Tur att där fanns en Farbror Blå – räddad av gonggongen 😉

  Min mor klädde mig mycket i rött när jag var liten, och det har tydligen satt sina spår ända fram tills idag. Fast jag fick ju “nåt fel” och köpte mig den blåa smurfklänningen. Men vad gör man inte för att matcha den by man planerar att åka till?
  I och för sig är dom flesta spanska byar mer vita, men några vita kläder har jag inte. Av praktiska skäl. Oj vad jag är duktig på att spilla! Vi har ju alla våra begåvningar 😀

 8. Svara

  Violen på Brandholmen

  3 augusti 2018

  Toppenbidrag! Du tänker utanför boxen och det gillar jag! Jag har just kollat i min garderob, inte ett enda blått plagg fanns det där.
  Ha det gott!

 9. Svara

  Ditte

  3 augusti 2018

  Vilket härligt inlägg! Här bjöd du på mycket av det mesta. Tänk så föräldrar kan prägla/icke prägla barn med kläder. Tror inte jag hade så mycket blått som minior och junior. Men nu har jag det. Syns i garderoven. Ja, inte bara blått förstås men det ingår i en hel del.
  Att jag sedan slapp rosa är jag min mamma evigt tacksam för.
  Kram!
  Och du boken känns igen.
  Jättefina bilder med humor!

 10. Svara

  Mias Mix

  3 augusti 2018

  Vilken härlig blandning av blått! Jag fick ha mycket rött och orange på mig som barn och redan från tonåren hatade jag dessa färger. Min man däremot älskar just rött och orange 🙂 Tänk vad vi blir påverkade av vår barndom…på gott och ont… Vad roligt att du haft så många bloggvänner på besök i sommar! Nu ska det bli lite svalare, håller tummarna att de har rätt. Må så gott! Kram

 11. Svara

  miatankar

  3 augusti 2018

  Kul inlägg. Hur är ditt förhållande till blå kläder idag? Är de fortfarande portade?

  Rosa kläder hade jag aldrig, men knallrött, och även mer dovare röda färger. Jag älskade rött. När jag bytte i skola när jag gick i fjärde klass skulle jag förstås vara fin min första skoldag där. Röd klänning med något vitt midjeband, röd mössa för det var i mars månad ja trädde in i den skolan första gången. OCh så pricken över i:et röd kappa! Det fick jag höra under många, många år… när jag träffade vissa klasskamraer från den tiden. DET var det minne de hade av min första dag där. Mitt minne var mer koncentrerat till att det var svårt att hitta till rätt klass trots liten skola. Allt berodde på att vissa lärare inte tålde varandra och när pappa kom med mig o min bror så fick min bror följa med den läraren, det var hans klasslärare, men han hänvisade pappa o mig fel så det blev litet oroligt i magen innan jag kom rätt.

  haha, det blev ett helt blogginlägg so kommentar till ditt inlägg!

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  3 augusti 2018

  Jag har för mig att jag någon gång har hört att blå är den färg flest personer har som favoritfärg. Även jag hör dit och kanske känner vi undermedvetet vad färgerna betyder. Eller…andlighet tilltalar mig inte och kanske inte att vara autoritär heller 😉 Men de andra orden tar jag gärna till mig 🙂
  Jättekul inlägg med många blå nyanser. Och visst lyste det blått av lite allt möjligt i sista bilden 🙂
  Kram

 13. Svara

  "LillaSyster"

  3 augusti 2018

  Bra bidrag Paula! Massa blått och jag tror säkert att din mamma hade rätt om blåa kläder till dina ögon =) Trevlig helg! Kram

 14. Svara

  Hanneles bokparadis

  3 augusti 2018

  blå färg passar till mycket – mammor ska lyssna på sina barn i klädaffären.

 15. Svara

  Sara Pepparkaka

  3 augusti 2018

  Här har nästan alla blåbär torkat bort.

 16. Svara

  Stare Ström

  4 augusti 2018

  Värmeslag eller ej, du fick till ett bra blått inlägg!

 17. Svara

  Anne-Mari

  5 augusti 2018

  Fine bilder til blått tema.

 18. Svara

  byblixtra

  5 augusti 2018

  Alltså, rullstolen är ju blå. 🙂 Så du fick med blått även i bilden med tant grön, brun och gredelin.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 353
 • 552
 • 1 609 701
 • 5 043
 • 65 049
Sök här