Äntligen ordningen återställd

Det blir små korta promenader i värmen, gärna under trädkronorna där det är lite skugga.

Men vad gör det när jag hellre sitter bänkad framför fri-idrottstävlingar denna helg
Både SM och Diamond League i, äntligen!

Det blev många timmar framför teven igår, middagen var lättfixad, goda klor att slurpa på tillsammans med en paj på squash och halloumi.

Jag kommer att sakna vårt landmärke fabriksskorstenen när rivningen av gamla fabriken väntas ske i höst.

Efter en äckelvarm natt utan någon större sovro flämtar vi oss vidare i tillvaron.

Duvorna verkar slöa, inga problem för dem att hålla social distans

SM-tävlingarna fortsätter idag men nu orkar jag inte ägna dem hela min uppmärksamhet utan hittar ett fiffigt sätt att sitta och måla lite samtidigt…multitasking!

Ikväll ser jag fram emot “Unge kommissarie Morse” med nya avsnitt, och tänk att jag sparat några kräftor även till ikväll!

Hur har du det denna supervarma sensommarhelg?

3

16 Comments:

 1. Vi håller oss inne på dagen bara korta kissrundor. Morgon promenad kl.7 och kvällstur kl. 21.30 då är det svalt.
  Har inte orkat med något idag bara läst. Nu vill jag ha svalare så man kan göra något.
  Kramar från oss

  • Lika illa här, energinivån noll och ingenting…men snart kommer hösten och kylan, bara ta en dag i sänder så går det bra…Kramar

 2. Varmt så in i bomben Håller mig inne Fick maginfluensa i går och svimmade

 3. Här har vi runt 20 grader, det är underbart!! Dessutom fläktar det gott, så jag klagar inte, däremot kan jag klaga på friidrotten, syster är ingen älskare av sport!!! Men vi har fullt upp ändå med att åka och leta Lazze :(
  Kram fina du!! <3

  • Jag måste in o kika om du har skrivit några nyheter om Lazze. Tack o lov är vi inte mitt i vintern, men man har ju svårt att förstå vart han har tagit vägen! Kram

 4. Tack och lov så slipper jag ifrån den där hettan och jag har svalt och skönt inomhus :D Jag har inte tittat särskilt mycket på friidrotten men det har varit några slöa dagar i alla fall. Längtar ut och röra på mig och snart ska nog benet klara av det.
  Kram

 5. Även här har det blivit friidrott igår och en del idag. Så gott med kräftor. Har testat några men det ska bli fler.
  Här hjälper korsdrag nattetid mot hettan och sedan en bra fläkt. Och fläkten går även dagtid. Idag har vi haft +31 här i skuggan och det var mycket. Väl mycket. Vi var på picknick med vänner längs vattnet men det fanns skugga.
  Bra att du både tittade på fri idrotten och målade.
  Här är blev det balkongmiddag och vi sitter nu ute. En skön kväll.
  Kram

 6. Bra! Ja alltså att du här har visat att man visst kan ha en kräftskiva med sig själv. Precis vad jag också tycker.
  Har dock inte kollat tv, vädret är alldeles för fint för det. Enda gången jag satt på tv i helgen var såklart Morse ikväll. Bra som alltid, och här kunde man faktiskt gissa vem mördaren var ganska tidigt.
  Men fortsättning följer ju nu om blottaren som är kocken på restaurangen där den första tjejen mördades. Spännande:-)

  • Ja Morse uppvisar en tydlig intelligens, något som annars är ovanligt i genren…haha. Kräftskiva är inga problem men det är värre med surströmmingsskiva. Mycket går till spillo om man ska äta själv, för en hel burk är ju på tok för mycket. Men jag tror jag hittat lösningen.

 7. Bara att konstatera att man inte orkar med hettan som tidigare då man kunde ligga på playan från morgon till kväll insmord med olja, färdig för grillen.
  En granne kom och ville ha en korsordstävling med mig, efter 3 st gav hon upp, ville vinna. Men som jag sa övning ger färdighet, löser numera korsord varje dag. Sen beror det ju på vem som konstruerat korsordet, vissa gör såna tankevurpor som jag inte begriper.

  • Korsord är bästa tidsfördrivet, efter böcker förstås…löser också kryss varje dag. Men, jag har kommit på efterkälken så jag får skynda mig innan nästa tidning kommer. Brukar hjälpa några väninnor som fått problem längs vägen, men, j ag är ingen mästare, de klurigaste korsorden fixar jag inte. Har ett favoritkryss, i vår lokaltidning en gång i månaden, heter Dalakrysset. Består av en dikt och en författare som ska kluras ut via ledtrådar. Riktigt klurigt som kan ta flera dagar att lösa.

 8. Självklart så kan man ha kräfthippa för sig själv och med sig själv som enda sällskap. Givetvis. Jag tycker du är så klok vad gäller att ta för dig av livets goda på ensamhand. Nå, förvisso du har ju dina pälsklingar, du har sporten i tvn och du har Morse. Helt ensam är man ju aldrig. Morse gillar jag också, den unge Morse.

 9. Vi har det bra, men det är verkligen varmt nu. Tack och lov för både AC och fläktar!

  Ha en finfin söndag :-)

 10. Mmm…så gott med kräftor.
  Det är så härligt att du är kreativ och har trevligt med både friidrott och måleri! Helt i min smak. :-) Fast då kanske inte just friidrotten men att man kan göra både och ibland med sånt som man gillar.
  Det är varmt och soligt här också fast inte så jättehöga temperaturer men det blåser, fast inte kallt så det går att vara ute ändå.

 11. Ja, utan AC under natten hade jag heller inte kunnat sova. Vi har det varmt så länge under högsäsong så när temperaturen visar 28 grader är jag gudaglad=)
  Ta hand om dig <3

Kommentera