Bloggen

April april….

Av
den
2 april 2020

Inte ett endaste aprilskämt såg jag igår…
Men idag upplevde jag något som verkligen liknade ett aprilskämt!

Morgonen började så bra. Solens strålar lyste in genom fönstret och önskade oss en fin dag.

Det blåste ännu mer än vanligt under första promenaden.
Senare gick jag till biblan en sväng för att säkerställa boktillgången i helgen och skojade där att jag förankrat min chihuahua i ett stort träd så han inte skulle blåsa bort för mig.

Lunchen blev en märklig historia, färdiga plättar, en skiva chevré, surimi, hackad lök, turkisk yoghurt toppad med tångkaviar!
Jodå, det gäller att hitta på kombinationer av det man har hemma i dessa karantäntider, detta smakade alldeles utmärkt, tro´t eller ej!

Jag satt och målade en stund när det plötsligt kändes som om någon släckt lampan…

Det hade börjat snöa!

Visst hade jag sett nederbörd i prognosen, men jag var säker på att det skulle komma som regn då det var flera plusgrader…

Nu blev min lilla prins varse om var han har hamnat, för den elaka gammelmatte klädde på sig och släpade ut honom i värsta snöstormen!
Uppfriskande påstod hon också att det var!

Tror minsann att jag var den enda människan utomhus denna eftermiddag!

Daniel har ju bott med två tjejer som tror att dom smälter om dom blir våta, inte konstigt att han blivit likadan..

Tio minuter tog vår promenad..

Genomblöt var ordet!

Vi tar en repris, kissar i morse i sovrumsfönstret talar om att de vill in efter en natt på byn

Samma sovrumsfönster på eftermiddagen, allting är vitt vitt vitt, katterna har gått i ide….

Har det snöat hos dig också?

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  2 april 2020

  Stackars Daniel som fick gå ut i skitvädret. Vi har klarat oss från snö men det har varit nästan storm vindar och Minton hatar ner vinden kommer bakifrån.
  Nu när vi var ute på nattarundan blåste det inte men attans så kallt.
  Ha en bra kväll
  Kramar från oss

 2. Svara

  Justina

  2 april 2020

  TYcker synd om er i Fredriksberg med det vädret Här har det blåst rejält men inget regn eller snö Glad att jag inte behöver gå ut

 3. Svara

  tanthuset

  2 april 2020

  Vilket aprilväder!!!!! I natt snöade det lite, ingen blåst men bara lugn, det kommer!!! Stackars Daniel, jag trodde han också var gjord av socker??? Artemis är det….oftast!
  Kram på’re

 4. Svara

  kersko

  2 april 2020

  Jisses vilket väder. Från vår till vinter i ett huj. Här har det blåst rejält och på eftermiddagen kom det ett riktigt skyfall och jag tror minsann att det åskade också. Men efter någon timme sken solen igen.
  Kram

 5. Svara

  Ditte

  2 april 2020

  Vilka skiftningar i vädret hos dig. Och fantastiskt vackra bilder. Här var dte strålande sol på fm men blåsigt. Vid 16-tiden började det regna rejält, dock ingen snö och blåste tilltog. Märkligt ljus var det. Ena stunden ljusare, andra betydligt mörkare.
  Daniel blir härdad men det tar lite tid. Han ser så söt ut på bilderna där han verkligen visar med hela kroppen att detta vädret är inte passande för honom. “Tänk att matte inte förstår det…”
  Lunchen ser riktigt god ut och påminner om det vi åt till middag. Roligt att trolla med det man har. Och oftast blir det ju jättebra.
  Jag hade, om jag varit på plats, gärna gått med dig och Daniel på er runda.
  Kram och natti

 6. Svara

  bpz3

  3 april 2020

  Hahaha! Där fick du ditt aprilskämt en dag för sent om man säger så;-)
  Klart du var den enda tvåbenta varelsen ute och Daniel den enda fyrbenta antar jag. Usch! Men jag gillar selfien skarpt måste jag säga! Vad gör man inte för bloggen – burr!

  Åsså absolut älskar jag din “lyxlunch”. Helt i min smak – MUMS!!! Å visst är det roligt att gamla, hederliga crab sticks kallas för surimi nuförtiden. Låter betydligt snofsigare:-) Har faktiskt alltid älskat crab sticks, de har en viss smak – MUMS! Guu så jag dreglar nu;-)

  PS. Vi klarade oss från snö, men inte från storm och regn senare under eftermiddagen. DS.

 7. Svara

  kajsalisasblogg

  3 april 2020

  Usch likadant i Stockholm, men inte dom mängderna.

 8. Svara

  Anki

  3 april 2020

  Vi har haft ett stormigt … ja, i alla fall ett blåsigt dygn – snö kom inatt, men nu skiner solen!
  Dina plättar ser kalasgoda ut … stackars Daniel – han ser verkligen fundersam ut.
  Hoppas du får en bra dag – och att snön försvinner lika fort som den kom!
  Kram

 9. Svara

  LillaSyster

  3 april 2020

  Snön slapp vi, men vilken storm det var igår- i natt och det blåser än. Har varit ute och samlat ihop delar till växthuset, hämtat hem soptunnan och den var ändå fylld till 2/3, mina stora hemsnickrade blomlådor som väger bly har dansat runt och står i en ny formation på trädäcket. Jag har gott om glas att sopa upp och ta rätt på då flera ljuslyktor gått i småbitar. Men allt det där får bli efter jobbet, nu frukost och iväg.
  Nu hoppas vi att april blir lugnare efter detta oväder. Ha en bra dag och du din mat såg så god ut =)

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  3 april 2020

  Ja, nu är det snabba vädersvängar. Härliga, vackra bilder, både med sol och med snöoväder 😀 Stackars lilla Daniel som inte förstår varför ni tvunget ska gå ut när det är så otrevligt utomhus.
  Jag gillar din fina tulpanbukett med videkissar. Vårstämning oavsett väder 😀 Det kom mycket snö hos dig men det ser ut att vara blötsnö så kanske försvinner den lika fort som den kom. Här snöade och blåste det igår men jag vaknade till en härlig, solig vintermorgon 😀
  Kram

 11. Svara

  Kicki

  3 april 2020

  Ja, usch och fy vad det snöade här också, men inte på långa vägar som hos dig. Jag gick dessutom inte ut.
  Jag hoppas snön smälter bort idag, både här och hos dig.
  Kram

 12. Svara

  Karin Eklund

  3 april 2020

  Haha…Daniel blir varse om var han bor nu, när han bor med Sisu-Paula, ut i ovädret bara! April håller sitt löfte, att vara aprilligt, än hit än dit och det nästan samtidigt. Här hade vi snö på marken när vi vaknade idag, ute blåser det så strömmen går med jämna mellanrum. Träden, de kvarvarande efter Alfrida och skogsägarförbundets föryngringsytor, faller på ellinjer som ingen har råd att gräva ner. Livet pågår fullt ut precis som vanligt. Ungefär som om det var april, rent av.
  Ge kramar åt alla dina pälsklingar och en extra stor åt dig själv från mig.
  Jag njuter av att läsa dina inlägg, du är så himla äkta!

 13. Svara

  Ama de casa

  3 april 2020

  Men jösses… Snacka om aprilväder!

  Här har det inte snöat sen den 18/1 2017:

  https://amacasa.wordpress.com/2017/01/18/premiar-6/

  Inte jättemycket, men ändå snö. Snöovädret innan var 91 år tidigare, så vi är inte direkt insnöade här 😉

 14. Svara

  Mormor

  4 april 2020

  Snön slapp vi, men oj så det har stormat. På kvällarna har jag gått omkring med en liten ficklampa i fickan, för om ljuset slocknar är jag illa ute – mitt mörkerseende är så gott som obefintligt, Men inga strömavbrott den här gången.
  Oj, är ert bibliotek öppet? Alla bibliotek här i Finland, stora som små,
  coronastängde redan 18.3 och öppnas i bästa fall 13.5. Jag “hamstrade” en hel hög, men den är nu slut. (Ja, där fanns några mindre bra böcker också, som jag lade ifrån mig efter ett 40-tal sidor.) Men underverk sker: I dag morse hittade jag en stor kasse böcker på vår trappa. Vår motionscyklande vän hade tagit sig en tidig morgonrunda och tänkt på oss, det var riktigt hjärtevärmande och perfect timing dessutom. Nu ska jag börja med Merete Mazarellas splitternya bok “”Skulle vi alla kunna samsas”. Ser fram emot en mysig lördag, önskar dig det samma.

 15. Svara

  byblixtra

  4 april 2020

  En härlig bildserie! 🙂
  Vi hade ett liknande väder fast vi fick inte lika mycket snö. Det virvlade mest runt snöflingor i luften.

 16. Svara

  Carina Larsson

  13 april 2020

  Ja vi fick nån ovanlig nederbörd även här. Trodde det var ett aprilskämt. 🙂 Men snön försvann rätt snabbt och kvar låg den snö som envisats lega kvar i skuggan länge nu.
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 301
 • 354
 • 1 626 686
 • 5 070
 • 65 364
Sök här