Det välsignade ljuset…

Jag tycker så mycket om de allt längre dagarna,

Ljuset som är mjukt och behagligt, som om man lagt ett filter framför ögonen, ett filter som gjorde världen lite varmare och skönare

Ljusets och skuggornas lek fascinerar

och jag vill tillägna dagens lilla fotoskörd till er som sitter i karantän hemma och inte har möjlighet att gå utomhus!

Idag har jag äntligen klarat av deklarationen!
Den är ju så enkel nu då den kommer digitalt, förr om åren har jag bara signerat med bank-ID och sen var det klart!
I år har jag skjutit upp deklarerandet eftersom jag visste att jag måste göra tillägg då jag erhållit pension från Finland som inte redovisats i mina förtryckta inkomstuppgifter.
Då blev det genast krångligare. Hur och var och varför?
Listade till sist ut var jag skulle (punkt 1.13) skriva in belopp men sen ville jag också göra en notering till skattemyndigheten.
Jag hittade den rutan också men, mitt i min ordsvada kom beskedet : Du har endast 100 tecken att använda o dem har du redan förbrukat!
Usch då, jag är inte så duktig på att fatta mig kort!
Nå, jag fixade det också, och då fick jag besked om hur min beskattning skulle bli. Självklart restskatt pga den inkomsten som inte beskattats i Finland.
Nu ställer Skattemyndigheten glatt en fråga till mig:
“Vill du betala direkt med swish?”
Va???
Haha, det var jag verkligen inte beredd på…snabbt agerat må jag säga.
Men, jag valde att notera vilket konto pengarna ska skickas till och gör det vid ett senare tillfälle…
Nu skulle allt vara klart förutom att jag skulle skriva ut kvittot men då jag saknar skrivare så fick jag skriva upp kvittensnumret istället…det innehöll
32 siffror! Hoppas jag hade tungan rätt i mun och fick till allt rätt.
Puh, nu är det gjort!

Resten av dagen var jag tvungen att vila……

Avslutar med tips för dig som drabbats av abstinens av att jobba på distans!

3

12 Comments:

 1. Vilka fantastiskt fina bilder du tar! Även om motiven är vackra krävs det en duktig fotograf för att de ska komma till sig rätt.

  Grattis till framgångsrikt deklarerande!

 2. Vilket underbart ljus du fångat. Solglitter i vattnet känns vårligt. Deklarera kan vara tjurigt men numera är det enkelt. Nu vill jag ha lite värme igen så vi kan njuta i trädgården.
  Va rädd om dig Kramar från oss

 3. Fina bilder och sista är rolig. Visst är det underbart med ljuset, förstår du att jag vande mig lätt i jul/nyår då jag var på semester- sen var det pest och pina och komma hem till mörkret igen.
  Men nu går det ju på rätt håll =) Det kommer nog att gå bra med fröken Persiska så länge hon inte slår ut. Duktigt av dig att ha fixat deklarationen ! Ha en bra kväll. Kram

 4. Idag var verkligen en helt underbar dag, varmt, soligt och som du säger ljust!
  Skattedeklarationen den ligger här bredvid mig. Hade också några frågor som jag inte klarar av. Ja, överhuvudtaget klarar jag inte av blanketter i någon form. Så jag skickade ett mejl till Skattemyndigheten istället. De lovade att svara inom fem arbetsdagar…

  PS. Både min man och jag får pension från tre länder. Det är ett rent helvete. Vi måste liksom betala skatt i varje land. DS.

 5. Åh Paula, vilka underbara bilder <3 Ja den sista är ju också underbar fast på ett annat sätt, skitkul!! :D
  Oj, det lät jobbigt det där med deklarationen, speciellt när man är van att bara signera. Men du fixade det även om det tog på krafterna, administrativt arbete är jobbigt!! Kram fina du <3

 6. Stort tack Paula för vackra bilder och en härlig runda.Jag är visserligen inte innesittande men njuter av andra vyer än de jag har nästgårds. Och visst är det skönt med dessa ljusare dagar, Njuter till fullo.
  Skönt att du deklarerat och fick till det. Och är det något extra som tillkommer så blir det ju genast knepigt. Bra jobbat! Kontrollsiffrorna blev säkert rätt.
  Jag är glad att jag hade den enklare varianten av deklarationen så det var snabbt gjort. Glädjande nog pengar tillbaka. Har ju jobbat en del och gör man det som pensionär så blir det ju mindre skatt. Glad är jag.
  Kram!

 7. Underbara bilder från dina trakter. Och visst är det härligt med de ljusa dagarna :D
  Min deklaration är också ivägklickad efter att jag via telefon fick hjälp att plocka bort bilagan för deklaration av såld fastighet. Den hade jag ju redan deklarerat året innan ;) Jag fick rätta till låneräntan också eftersom den skulle fördelas annorlunda mellan mig och min syster än vad som var förtryckt. Men det visste jag hur jag skulle göra och nu är det klart. Det är fortfarande en stor lättnad varje gång deklarationen är inskickad. Jag tror att den känslan hänger kvar från tider med mycket krångligare deklarationsförfarande.
  Kram

 8. Visst är det härligt med ljuset som återvänder! Å deklarationen är alltid lite krångligare om man måste fylla i något extra.
  Fina bilder, och den sista var ju för rolig!
  Kram till dej !

 9. Ljus över mossbelupen sten, så vackra dina bilder är Paula, Du är en duktig fotografererska, bara så du vet! :)
  Ja, deklarationer kan man leva förutan. Men de ska göras och skönt är när de är gjorda. Snabba ryck var det också att betala slantarna åt skatteverket, haha. Ska de betala tillbaka brukar man få vänta.
  Abstinens kan man få ja, bra att det finns hjälp.

  Ha det gott tillsammans med dina pälsklingar!

 10. Underbara bilder med ett fantastiskt vårljus! Så fint fångat!
  Bra med de nya enkla sättet att deklarera, men inte kul att du får restskatt förstås!
  Hoppas du får fler soliga vårdagar!
  Ha det gott!
  Kram

 11. ljuset gör lättare att gå upp tidigare

 12. Tack så jättemycket för dom fina bilderna och för ett mycket gott skratt på grund av den sista bilden. Visade den för Anders också och han brast också ut i ett asgarv :-)

  Ha en fin dag!

Kommentera