Bloggen

Små steg framåt!

Av
den
10 januari 2024

Både jag och min dotter verkar sympatisera med stackars Daniel. Jag har varit risig i magen flera dygn, inte diarre´dock utan mer orolig i magen speciellt nattetid då jag vaknat av magsmärtor. Dottern åkte på en vinterkräksjuka som höll i sig i tre dygn, suck!
Men Daniel har har tagit små steg framåt varje dag i sin återhämtning

Det har varit så skönt att kunna ta promenader runt kvarteren med en pigg jycke.
Nu när den stränga kylan släppt (för den här gången) så kan vi faktiskt njuta av den fantastiska vintervärlden

Jag fortsätter med dietmat och täta måltider med små portioner, men idag har han fått smaka hundmat igen, halleluja!

Någon har testat att sitta ner på den mjuka snöbädden, men det blev nog kallt om rumpan, och så har stackarn glömt sin handske också..

Spöklikt vackra vita träd på kvällspromenaden

Idag gick vi ner till Slussen för första gången på evigheter. Inte sedan värsta vinterkylan kom har vi gått ner hit, och när Daniel var sjuk var det för långt hit.

Utrustad med ett dåligt samvete och lite gott och blandat till änderna försökte jag tappert förklara varför jag inte skött mitt åtagande att komma med mat när de som bäst behövt!
Jag tror och hoppas att de förlät mig…jag lovade komma tillbaka varje dag så länge inte kylan blir för svår, har ju sett väderprognosen som säger att kylan är tillbaka nästa vecka, suck

Dottern och jag har tävlat om vem som haft vackraste aftonhimlen, vi har knäppt kort och skickat till varandra på messenger, men vackrast utsiktplats har nog skatan!

Barnbarnet Simon har nog sett det häftigaste himlafenomenet, pärlemormoln uppe i Kiruna!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  10 januari 2024

  Gott att det går åt rätt håll. Och dina magsmärtor kanske varit relaterade till Daniels mående?
  Otroligt vackert ute. Bilder som man bara vill ha mängder av. Jag som tycker att att vinter är den mest foto-otacksamma årstiden. Men nu har det knäppts många bilder!
  Vacker himmel med pärlemor. Såg en fin himmel på väg till dottern/barnbarnen i går. Men jag körde bilen, s å det var inte läge att fota.
  Önskar er fortsatt bättring. Kram

 2. Svara

  Minton

  10 januari 2024

  Blir glad att Daniel är lite piggare. Nu får du vila så blir du också bra. Underbara bilder på snö och rimfrost.
  ? kramar från oss

  • Svara

   Paula

   13 januari 2024

   Hej, nog har vi en vacker vinter denna säsong, med allt vad det innebär. Ikväll var det snorhalt efter dagens regn ovanpå snön och isen, man fick hålla tungan rätt i mun. Nu önskar jag dig och Minton en fin helg, kramar från pörtet

 3. Svara

  BP

  10 januari 2024

  Idag har du helt klart överträffat dig själv – vad gäller foton alltså. Helt fantastiska bilder:-) Spelar ingen roll vem som tagit korten – de är helt underbara att titta på.
  Slussen där ser ut som vinglas fyllda med Irish Coffee och vispgrädde på topp:-)
  Bilden med trädet och skatan är lika wow som Simons natthimmel från Kiruna. Det molnfenomenet har jag förresten aldrig hört talas om…

  Gladast är jag såklart över Daniels hälsa. Så roligt att se honom trumma på där på bilden. Ja, vem har smittat vem i din familj??? Daniel var ju först, sedan kom dottern och därefter du. Sedan fick Daniel ju magsjukeomgång nummer 2;-)

  Men nu verkar ni alla vara på rätt väg igen:-)

  • Svara

   Paula

   13 januari 2024

   Vi har ju inte träffats alls, dottern och jag, så om inte basiluskerna springer genom datasladdarna så är det nog något annat som ligger bakom. Såg just att väldigt många är sjuka för tillfället, och coronan grasserar. Jag känner ingen som har drabbats dock. Men ser att en del börjat använda munskydd igen, klokt att tänka på andra om man känner sig risig och måste ut och handla. Daniels mage är inte helt kurant, var nyss ute och konstaterade att det kunde vara ännu bättre. alltså får stackaren fortsatt inga godbitar att tugga på utan får nöja sig med dietmat ett tag till. Hoppas du får njuta av en skön helg!

 4. Svara

  byblixtra

  10 januari 2024

  Härligt att se att Daniel mår bättre och att ni kunnat gå på promenad. Vinterkräksjuka är ett gissel och hoppas att ni snart är krya.
  Fina bilder och den från slussen är kul och håller med BP om att det ser ut som Irish Coffe med vispgrädde.
  Kan tro att änderna blev nöjda när du kom med mat. Det är ju lite märkligt att änderna stannar kvar under vinter. Det har de börja göra även här.
  Fin bild på skatan högst upp i björken och vacker rosa, gul och lite lila himmel.
  Pärlemormolnen är vackra. Vad tycker barnbarnet om att jobba i Kiruna?

  • Svara

   Paula

   13 januari 2024

   Barnbarnet gillar att åka norrut. Han har besökt en kompis som jobbat i fjällen ett par säsonger o blivit lite frälst vid ödemarken. Han ser nog detta som ett kul äventyr och han blir nog inte avskräckt från att vistas däruppe flera gånger. Såg en videosnutt där han rullar runt i snön iklädd endast kalsonger, så han tar seden dit han kommer!

 5. Svara

  Anna-Lena

  10 januari 2024

  Oj, vacker sista bild. Trodde du hade sett molnen i Falun, innan jag hade läst färdigt.
  Skönt att ni mår bättre.

 6. Svara

  Karin

  10 januari 2024

  Oj vilka bilder – du vinner!

  När det gäller magont önskar jag förstås att ingen av er skulle ha det, men om jag måste välja måste jag ändå säga att det känns tryggare om Daniel slipper, för en sån liten varelse är ju hur känslig som helst. Hoppas du också piggar på dig snart och att din dotter hämtat sig från vinterkräkset!

 7. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  10 januari 2024

  Så glad att Daniel verkar pigga på sig rejält. Du får ta det med ro en stund kanske. Tills magen har lugnat sig. Otroligt vackra bilder bjuder du på. Vi har haft dessa perlemorskyene her också och dem är så vackra.
  Ha en skön kväll nu. Snart dags för engelsk radio här i grannlandet.
  Kram.

  • Svara

   Paula

   13 januari 2024

   Engelsk radio, vad sänder den för spännande som ni vill lyssna på? Jag lyssnar inte alls på radio, jag tappar koncentrationen o blir mest bara störd av ljudet, undantaget nyheter och vissa poddar, som nu lyssnar jag på vintervärdarna i P1, i alla fall några.
   Har ni plockat undan alla fina juljärnvägar nu, vilket pyssel ni har! Men kul att ni har utrymme så ni kan bre ut er med legobyggen oh annat. Kram från pörtet och trevlig helg/Kram

 8. Svara

  Mia

  10 januari 2024

  Å det var sannerligen inga dåliga pärlemormoln, det där! Wow, säger jag bara! Många vackra himlafenomen har det varit nu ett tag. Hoppas Simon trivs där uppe de här veckorna 🙂
  Vad glad jag blir att läsa om Daniel och jag håller tummen att det fortsätter likadant…..men att din mage lugnar ner sig, huvva för att ha det så, kan det vara oron över lille prinsen? Kram på er <3

  • Svara

   Paula

   13 januari 2024

   Simon tar det som ett äventyr, chansen att få komma iväg, han har ju varit i fjällen ett par vintrar då han har kompisar som säsongsarbetar, men så långt norrut har han inte varit förut. Såg igår en videosnutt där han rullar sig i snön, förmodligen efter bastubad (kan man hoppas) Simon åkte ju på solsemester för några år sedan och brände sig så illa att han aldrig törs göra om det. Han är väldigt ljushyad och hans dotter har tyvärr ärvt samma hy så hon kommer att få det jobbigt på somrarna. Kraaam

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  10 januari 2024

  Jag håller tummarna jättehårt och hoppas att förbättringen fortsätter. Även för dig så klart. Kanske var det oron för Daniel som spökade och i så fall kanske din mage slutar plåga dig ju piggare han blir. Skönt att ni kunde komma ut på en lite längre promenad i det vackra vinterlandskapet. Lite vila från de allra kallaste graderna kan man behöva men som sagt, vintern är inte över än men kanske blir det inte riktigt lika kallt. Här har jag fått en nersmutsad bil i dag och jag som trodde att den skulle få vara ren hela vintern. En liten petitess i det stora 😀 Vackra bilder på snöiga träd och vacker himmel. Men de fantastiska pärlemormolnen tar första pris den här gången. Sååå vackert. Jag har spanat efter dem här också men det har nog varit alldeles för mulet. Men kanske. Rätt som det är dyker de upp 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   13 januari 2024

   Tack för omtanken, visst mår vi bättre. Dock går det lite trögt för Daniel, inget som går över på ett par dagar. Går och kollar varje promenad vad han gör ifrån sig, andra undrar säkert vad jag håller på med. Ofta står han och trycker en stund och sne har det inte just blivit något resultat. Men han är iaf mycket piggare och jag fortsätter med skonsammare mat ett tag till. Mina egna magbesvär har gått över, kanske var det som du sa sympati med hund och med dotter som låg i vinterkräksjukan i tre dagar. Vi ska ses imorgon så nu får hon allt vara frisk!

 10. Svara

  Anna i Portugal

  10 januari 2024

  Väldigt vackra moln! Och underbart och fint att läsa att Daniel gör framsteg! Hoppas du och dottern blir bra i magarna snart också.

 11. Svara

  Ditte

  10 januari 2024

  Så fint att läsa att Daniel mår bättre. Hoppas hans framsteg håller i sig.
  Tack för en fin promenad och väldigt roligt att du kan ta ett varv och njuta av vackra vinterdagar. Riktigt vackra bilder. från din stad.
  Dessa pärlemormoln har även Stockholm bjudit på idag och strålande sol Lite takdropp därtill så en aning vår i luften kändes det som.
  Varm kram och många tankar till er.

  • Svara

   Paula

   13 januari 2024

   Nämen har ni också haft pärlemormoln i Stokholm. Simon , barnbarnet hade aldrig sett dem, det har inte jag heller gjort, halos på himlen är inte helt ovanliga och dem har jag sett men dessa moln, icke, ännu! Du har mycket roligt och spännande i ditt liv, resor, kultur, god mat, goda vänner. Det glädjer mig, även om jag saknar dina blogginlägg. Men allt har sin tid, känner man inte att det är givande då ska man inte tvinga sig att fortsätta. Ibland kanske lusten kommer tillbaka, men inte alltid. tur då att det finns många sociala kanaler att hålla kontakten via. varm kram från pörtet

 12. Svara

  Äventyret Framtiden

  10 januari 2024

  Så skönt att få läsa att det går åt rätt håll för liten Daniel. Vilka foton du levererar! Fantastiska!
  Kram från gränden

  • Svara

   Paula

   13 januari 2024

   Tack Karin, nu ska jag in och läsa vad du har pysslat med sedan sist!

 13. Svara

  LillaSyster

  11 januari 2024

  Hmmm, jag är ju säker på att jag kommenderade ditt inlägg igår.
  Du är säkert förlåten av änderna, det kanske är fler som matar dem. Skönt att prinsen orkar gå lite längre. Stackars Saija, vinterkräksjukan är ju vidrig. Klart att det är synd om dig också, nu håller vi tummarna för att nu alla tre är pigga igen. Kram

  • Svara

   Paula

   13 januari 2024

   Bloggen kanske inte kände igen dig? Kan blir knas ibland, vet inte varför. Tack för omtanken, vi mår alla bättre. inte helt okej i magen ännu för Daniel, vi fortsätter skonkost ett tag, även om han är hungrig som ett lejon…

 14. Svara

  åsa

  11 januari 2024

  Glad att höra om Daniels tillfrisknande ??

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 189
 • 1 654 996
 • 5 128
 • 66 118
Sök här