Årets första krämpa..

Nänä, det är inte som du tror!

Ingen baksmälla här inte!

Tänkte faktiskt korka upp min flaska med äppelbubbel, men det blev inte så.. jag höll mig till öl….som vanligt…

Det gick jättebra med Blinka, vi hörde inte mycket av raketerna för vi ligger någon kilometer från byn och flera kilometer från fritidsbyn där det sköts upp ett riktigt maffigt fyrverkeri.
Cirka två minuter skälvde lillflickan som ett asplöv men sen tog det slut, nästa lite snopet, som jag laddat för att hålla henne lugn..

Lugn var bara förnamnet :-D , idag var det riskfritt att ligga i egen binge..

Redan igår kände jag av första symptomen..

Och idag är det bara att konstatera att jag åkt på en släng av min gamla “frozen shoulder”…
Kombinationen släpa på tvätt och mat samt förmodligen en felaktig sovställning har resulterat i en jäkligt ond axel.
Armen går inte att lyfta över midjehöjd, och envis som jag är har jag googlat och letat lämpliga filmer på youtube för att finna några bra rörelser att träna på vilket gjort att det nu värker som attan…
Man blir ju så himla handikappad som enarmad, det är ju inte så länge sedan jag bröt armbågen och hade armen i gips i flera veckor…men nu är inget brutet och det är bara att hoppas att det onda försvinner lika fort som det uppkom.
En kortisonspruta kan göra underverk vet jag sedan tidigare, men, det är inte alltid som sprutan hittar rätt så det är lite vanskligt.

Igår var det många plusgrader och idag..

har det frusit på. Nu väntas kallare väder och snö, senast i övermorgon, äntligen!

Med min fina julamaryllis som slog ut på ett par dagar önskar jag alla en god fortsättning på det nya året!

0

11 Comments:

 1. “Frozen shoulder”….jag lider med dig :(
  Kan ju drabbas av det ibland och det gör så vansinnigt ont och man blir väldigt handikappad!
  Skönt att Blinka klarade sig från den jobbiga rädslan då raketer, fyrverkerier och smällare ska dras av :party:
  God fortsättning på det nya året!
  Ha dé!/Kram

 2. Aj, aj, så jobbigt med armen. Hoppas på god bättring och att du kan få bärhjälp med mat och tvätt. God fortsättning!

 3. Vad skönt att det inte blev värre med Blinka, värre dock med axeln :( är det inte det ena så är det det andra *suck*
  Ja, nu har blidvädret släppt här också, temperaturen ligger idag på minus 6, vilket gör att isen blir lite kärvare, det tackar jag för!! Krya på dig nu och bättre fortsättning på det nya året, kram på’re :love: :love:

 4. Bibehålla rörligheten i leden är A och O. Hjälp den onda armen genom att lyfta med den andra. Ta tag i i armbågen och lyft rakt upp.

 5. ajajaja inte alls roligt!! En av mina närmsta vänner hade detta och det var riktigt besvärligt. Hoppas det snabbt blir bättre.

  Kram

 6. Skönt att det gick bra i helgen och att det blev lugnt på fyrverkerifronten.
  Jobbigt med din axel – frozen shoulder är inte alls trevligt!
  Krya på dig!
  Kram

 7. Underbar Amaryllis, Blinka är ju stört skön i sin korg. Gott att få vara nära Matte när raketerna ljuder.
  Jag hoppas att din axel/skuldra blir bra fort. God fortsättning till alla i pörtet! Kram :kiss:

 8. Aj! Jag har haft det och det går att träna bort. Kosta på dig att gå till en sjukgymnast (200) så kan du få hjälp med bra rörelser och sen är det bara att träna… Stackare… vet precis hur det känns. :(
  Kramen.

 9. Härlig header med ekorren som hoppar in i det nya året! :thumbsup: Bra att Blinka klarade smällandet relativt ok.

  Aj, aj, aj. Hade något sånt för ett antal år sedan men jag köpte hästliniment på Lantmännen och smetade på. Det luktade rätt starkt! 8-O Men det hjälpte… :-D

 10. Jag som jobbar med hög armbåge ofta, känner också till vad du går igenom. Men mitt råd är att jobba på med övningarna och stretcha på. Ont, ja men det släpper desto fortare sen.
  /P

 11. Vet hur det där känns tror jag? För ganska många år sen fick jag något liknande, fast vitrocken påstod att det var inflamation i bicepsmuskeln, hävdade bestämt att det kunde det inte va, den har förtvinat för länge sen.
  Men kunde precis som du bara höja armen till ett visst läge, minns att det var ett helsike att växla i bilen också och alla snabba oplanerade rörelser gjorde såå ont, men precis som du sa en cortisonspruta, rena trolleriet på kvällen var jag helt bra i armen.

Kommentera