Bloggen

Jag har blivit en Play-junkie

Av
den
3 januari 2017

Nu måste jag bekänna, senaste veckorna har jag verkligen börjat missbruka SVT-play….
Under alla helgerna har jag haft gott om tid att sitta här hemma och pula, och dagtid har jag mest promenerat, målat, läst…men,
kvällar och halva nätter sitter jag numera vid datorn och väljer program jag vill titta på….

Igår såg jag programmet med Marie-Louise Ekman, den stora konst- och teaterprofilen vars produktion jag inte alls varit bekant med.
Det var jätteskoj att se henne måla och berätta om sitt liv.
På Play tar jag för mig som av ett smörgåsbord, tuggar mest i mig dokumentärer, för jag tycker det är så fascinerande med människoöden, men jag åker även ut på resor både till när och fjärran.

Jag tittar även på femmans och fyrans playkanaler, men de absolut mest intressanta programmen finner jag på SVT.
Det är ju fantastiskt att inte behöva banda för att kunna titta på programmen precis när man känner för det..

Jag har däremot inte börjat maraton-titta på serier, typ femtielva avsnitt på raken, hoppas jag kan hålla mig ifrån det för annars blir det synd om jycken!

Ikväll/Inatt tror jag det blir dokumentären “Portvakten i Sarek” jag vill titta på…
Enda problemet är att nätterna blir korta, sömnen drar ut på morgontimmarna när man egentligen borde utnyttja de få ljusa timmarna…

Nåväl, har man inte större problem att tampas med så får man vara nöjd..

Titta vilka fina vänner jag har, igår fick jag en nyårsbukett som var så här vacker!

Idag gläds jag åt snöfallet..

Bråttom bråttom, ut och njuta av vinterns återkomst!

Självklart njuter Blinka lika mycket som jag, hon rullar runt i snön men det lyckas matte inte fånga på kort!

Visst ser finnkäringen nöjd ut nu!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  3 januari 2017

  Härliga tider 😉 Du, det jämnar nog ut sig vad beträffar Play…jag ser ju aldrig på det, så du kan gott ta min andel där….Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  Fjärde året i Hjo

  3 januari 2017

  God fortsättning!
  SVT-play är förstås jättebra. Men då får man en fast lina och inte mobil uppkoppling som jag. Jag bandar. Eller ser på en schysst rulle (heter det så nuförtiden?) Nåväl, du får ha det så bra!

 3. Svara

  Ninni

  3 januari 2017

  Ja visst är det härligt att kunna välja vad man vill se för program och när. Ibland nördar vi till och tittar på nån serie och då kan det bli 4 – 5 avsnitt på en kväll.
  Idag har det dock varit så roligt att se tour de ski så jag har fått större delen av min tv-dos. Men eftersom jag inte är så pigg än så hamnar jag väl framför burken till sist men då får det vara i stort sett vad som helst på den för då väntar jag bara på att kunna gå och lägga mig. 🙂
  Vilken underbart vacker bukett och jag är övertygad om att du är värd den och mer därtill. 😉
  Kramen.

 4. Svara

  "LillaSyster"

  3 januari 2017

  Inte bara Blinka som rullar runt i snön. Play är en bra funktion.
  Ha det bäst i vintern :love: kram från solen :love:

 5. Svara

  Astrid Larsson

  3 januari 2017

  Visst är det underbart
  Både med snö och att kunna se TV när man själv vill
  Här har det snöat rätt mycket idag

 6. Svara

  Skyttlat

  4 januari 2017

  God fortsättning! :kiss:
  Du kan dela med Dig av snön, tycker jag? Här bara regnar det och så fryser det på så det blir livsfarligt att köra bil.
  Hoppas Du är bättre i axeln? En granne har också fått samma problem. Inte kul alls. :ohno:
  SVT Play är bra och det ser jag ju på jämnt, eftersom jag inte har någon Tv. Kollar ju, som Du vet, i mobilen och det går utmärkt. Så har Du ju Öppet arkiv också och där finns mängder av program! Så det är bara att zappa vidare. :mrgreen:
  Ha det nu så gott i snön och kramar till Er alla! 🙂

 7. Svara

  Anki

  4 januari 2017

  Nu har vi fått snö även här … känns som det kvittar, men ljusare blir det ju 🙂
  Ja, SVT- play är bra om man missat något 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 8. Svara

  "Lillasyster"

  4 januari 2017

  :kiss: det är bra att du tjatar på dina nära och kära! Mycket sorg under året, men december toppades med 3 släktingar som dog. Värst var min fina kusin en 4 barns mamma nyss fyllda 40. Hon hade inte åldern inne som de andra två. Den där cancern, måste vi komma på hur man besegrar. Kram på dig!

 9. Svara

  Helen

  4 januari 2017

  Hej… jamän det är väl jättebra att Play finns, när man missat något, men behöver inte passa tider o så… Själv tittade jag på Stjärnorna på Slottet i går 😀
  Ja nu kommer snön…

  Kram Helen

 10. Svara

  Eva

  5 januari 2017

  Hej du söta lilla finnkäring, *nyp nyp* på dina rosiga kinder, jovisst ser du nöjd ut. Då betyder det att axeln mår bättre. Det kanske var en föraning till att snö var på väg, för jag får nämligen en konstig värk i benen när det nalkas väderleksombyte. Sen går det plötsligt bort lika fort.
  Har du rullat runt i snön tillsammans med Blinka ? erkänn ! hi hi hi . . .
  Ditt inlägg kunde likväl vara skrivet av mig, vintertid är jag en riktig missbrukare av tv, nej inte av svt-play.
  Vill inte se film på datorn, ska vara på stor tv skärm. Visst glor jag på tv natte-tid för då går de bästa filmerna eller många bra repriser. Såg också Marie-Louise Ekman och blev förvånad över hennes målningar m.m. inte visste jag hon var så pass intressant att jag stannade kvar hela programmet. Jag gillar att se alla historiska berättelser som blivit så bra framförda av bra berättare och fina bilder och filmer. Ofta ska jag bara titta lite och se vad det är för skit de visar, sen blir jag fast i hela berättelsen och erkänner att den ‘skiten’ var mycket bra.
  Jag får ta och ändra mig med förutfattade tankar.

  Bilden på Blinka blev så bra så jag blev helt lurad, för jag började torka av henne snön på munnen och nosen
  på bildskärmen, ha ha . . . då är det illa för mig. Kanske jag bör torka av dina glasögon också, fniss . . .

  God natt, (kanske lite till av tv:n)
  Så fina blommor du fick, det är du värd Paula/ Eva

 11. Svara

  Hillevi

  5 januari 2017

  Snön vägrar jag kommentera! Förutom att det var väldigt vackra, läbbiga foton! 😛 Både du och Blinka ser så nöjda ut och inte det minsta läskiga! 😀

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 145
 • 497
 • 1 652 567
 • 5 119
 • 66 012
Sök här