Bloggen

Återbesök hos veterinären

Av
den
23 mars 2021

Det har gått två veckor med Daniels medicinering av örondroppar, öronskölj och hjärtmedicin.
Idag var det dags att låta veterinären bedöma läget.

Jag har märkt en klar skillnad på Daniels öronstatus. Han har inte ruskat på huvudet eller krafsat i öronen alls senaste veckan.
Han tycker inte direkt att det är kul att få droppar, men jag ger honom hjärtmedicinen instoppad i en god köttbulle eller korvbit som belöning och då låter han mig hållas.

Det konstaterade veterinären också, öronen såg mycket bättre ut, men eftersom hörselgångarna är trånga får jag hålla efter med öronskölj någon gång i veckan, så att inte problemen återkommer.
Harkel och hostningar har jag inte upplevt att ha minskat trots medicinen, och veterinären lyssnade åter på hjärtat och konstaterade att det är ett rätt starkt blåsljud han har.
Han hade dock en låg och bra puls, den brukar öka när hjärtat blir ansträngt och inte riktigt orkar med. Han får fortsätta med den här medicinen livet ut och kanske får vi senare komplettera med andra mediciner också, men nu tar vi ett steg i taget.

Veterinären föreslog också en avmaskningskur eftersom hundar lätt får bandmask när de nosar och slickar på andra hundars visitkort ute. Masken kan ligga latent länge för att sedan aktiveras och då framkalla hosta. Så nu blir det en kur till alla tre djuren. Katterna brukar jag avmaska regelbundet när de vistas ute men nu har de ju valt att vara innekatter hela vintern så det har inte behövts.

Sist men inte minst ska jag också ge Daniel ögondroppar eftersom han är så känslig för ljus och blåst, ögonen tåras och han har svårt att hålla ögonen öppna.

Nu blir pörtet fortsatt sjukstuga och sköterskan lovar att göra sitt bästa med en stor dos tålamod (finns det också att köpa på apoteket?

Det är tröttsamt att åka bil i timmar och att bli undersökt av veterinär.

Jag ska också bli mer observant på hur långt Daniel orkar gå på promenaderna, han har ju faktiskt inte alls lika stort motionsbehov som hans matte har utan han vill helst gå och nosa som tjuren Ferdinand!

Jag hittade ett gammalt foto när jag testar stavgång med tre pälsklingar irrande kring fötterna, inte det lättaste kan jag säga!
Fotot är taget för tio år sedan när jag bodde i Björsjö.
Så mycket till stavgång blev det inte då, men jag har tänkt börja på ny kula och ta promenader utan djur, en rask stavpromenad helst varje dag vore inte helt fel. Då får jag upp pulsen lite mer än jag får när jag bara strosar i lugn takt med hunden.

Det blir nyttigt för en vinterfet finnkäring som “unnat sig” både det ena och det tredje under vinterns dystraste pandemimånader.

I långtidsplaneringen ingick också inköp av ett par nya badskor!!
Ibland är man minsann ute i god tid, men är det rea så är det!

Igår fick vi syn på en grabb som såg nybadad ut och höll på att klä sig nere vid sjön och då frågade jag om han varit i och badat!
Jajamen, sa den glade pojken då, och påstod att det var hur skönt som helst, men han hade gärna velat ta ett varmt bastubad efteråt!

Själv väntar jag på sommarvarma badtemperaturer, pronto!

TAGS
26 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  23 mars 2021

  Så skönt att han är bättre. Du får gå lite kortare promenader med den lille pojken och ta en rask promenad själv. Han är så söt när han ligger i fåtöljen med en liten tungspets ute.
  Kram Anki o Minton

  • Svara

   Paula

   25 mars 2021

   Ja planen är god, gäller bara att göra verklighet av den också. Hittills noll resultat, men imorgon är en ny dag. Kram till er, hoppas vi alla snart får en energikick när våren kommer lite längre

 2. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  23 mars 2021

  Härligt att höra att Daniel mår bättre. Stavgång ska jag göra här med… men utan kamera tror jag…. 😀 Blir inte mycket till gång annars.
  Ha en skön kväller nu. Kramis.

  • Svara

   Paula

   25 mars 2021

   Försökte föreslå till min dotter att börja med stavgång, hon blånekade, tycker det ser så töntigt ut! Som tur är bryr jag mig inte ett smack, dessutom stavgår nästan var och varannan här i säfsen. Kramiz, ta hand om dig

 3. Svara

  bpz3

  23 mars 2021

  Skönt att läsa att Daniel är på rätt väg. Det är ju ungefär samma sak som med oss fyrbenta varelser. När man blir äldre får man krämpor som man får behandla livet ut. Bara att bita i det sura äpplet, eller de sura äpplen och se glad ut. Daniel ser ju inte ut att lida precis där han ligger i favostolen. Han ser ut att njuta för fullt av tillvaron.

  Kan ju ingenting om hundar/katter, men det kan väl heller inte vara bra för hjärtat och andra organ när djuren INTE får tillräckligt med motion. Då går de upp i vikt (ungefär som vi gör efter 6 månader i ide) och får dåligt flås, hjärtproblem samt ont i ledarna. Så det måste väl bli en balansgång – antar jag…

  Badskorna var hur läckra som helst. Yummie, yummie! Nu badar jag bara i vårt badkar så jag behöver inga badskor, men ändå:-)

 4. Svara

  Karin Eklund

  23 mars 2021

  Så fint att läsa om pälsklingen Daniel.
  Härligt! ?
  Vinterbada är skönt. Nu gör jag det inte längre men förr hände det och jag kan sakna det från och till nu.
  Allt gott!

  • Svara

   Paula

   25 mars 2021

   Saknar dig Karin, dig och alla mysiga blogginlägg! Hoppas ni har det bra bland ekorrarna och andra mysiga varelser, och att du får lust att återvända till bloggvärlden. Kram

 5. Svara

  Karin Eklund

  23 mars 2021

  Så fint att läsa om pälsklingen Daniel.
  Härligt! ?
  Vinterbada är skönt. Nu gör jag det inte längre men förr hände det och jag kan sakna det från och till nu.
  Allt gott!

 6. Svara

  ElisabetR

  23 mars 2021

  Låter som Daniel har bästa sköterskan. Tålamod har hon nog efter alla år med djur. Skönt att höra att han är bättre, blir nog bra framöver när det blir varmare också och ni kan motionera i badet. Jag förmodar att han gillar sjöbad som matte.
  Jag funderade nån gång på om du månde vinterbadar. Jag har badat i 6 gradigt en gång med bastu efter. Men sen efter ett tag så var man så varm så det nästan var obehagligt, hjälpte inte att klä av sig. Det är nog nyttigt men jag tror att man ska fortsätta på hösten, inte börja nu.
  Klapp, klapp till Daniel. Önskar er soliga goa dagar.

  • Svara

   Paula

   25 mars 2021

   Jag har doppat mig under milt grupptryck, men det är först nu på gamla dar som jag gärna skulle vilja testa, dock med bastubad före och efter. Är dock ingen expert på hur man helst ska bete sig…Här får man i så fall hoppa i ett pimpelhål långt ut på sjön haha, jag tror jag avstår. Av mina samtliga hundar har bara min rottweiler gillat vatten och att simma. Hon livräddade mig varje gång jag doppade mig. Regn med slaskinslag idag, blev inga långpromenader…
   Ha en fin fredag

 7. Svara

  bpz3

  23 mars 2021

  Svar: Hahaha! Tänk så mycket man (läs: jag) missar. Såg inte alls att jycken inte var kopplad. Egentligen får hundar inte alls rastas på innergården, det finns skog och allmän mark en minut bort, men det är faktiskt första gången jag ser en hund som inte är kopplat – tack vare att du var uppmärksam och påpekade det;-)

 8. Svara

  Anki

  24 mars 2021

  Det gläder mig att se att Daniel är bättre! Tror du har bra tålamod … i alla fall med djuren 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 9. Svara

  Mirjam Halvarsson

  24 mars 2021

  Härligt att läsa om Daniel <3 Skönt också att han accepterar dina omsorger, så duktig! Men han känner sig nog trygg med sin sjuksköterska <3 Kram på're

 10. Svara

  Anna-Lena

  24 mars 2021

  Låter smart att du rastar dej själv en gång om dagen.
  Hoppas att Daniel blir bättre och bättre och slipper jobbiga veterinärbesök.
  Kan säkert inte ha bättre sjuksköterska! Kram!

 11. Svara

  LillaSyster

  24 mars 2021

  Om det är någon som har tålamod till att pyssla om pälsälsklingar så är det Du.=)
  Skönt att öronen är bättre och så håller vi tummarna för att hjärtat orkar länge till med hjälp av medicinen. Hu vad det blåser idag, tvära kast i väderleken igår var ju underbart idag är katterna inne…..Nu mot jobbet! Ha en bra dag !

 12. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  24 mars 2021

  Nej – vinterbada har jag aldrig gjort, trots att jag älskar att bada. Och att en del av våra vänner och gubben min tycker att jag vinterbadar på sommaren när det är ruggigt i vattnet och jag glatt plaskar omkring.
  Glömmer aldrig när jag och en vännina som också gillar bad var på besök och vi badade i iskallt vatten (+6) tidigt på morgonen när det strömmat in kallvatten. Sen mötte vi ett par på väg upp från badstranden. Dom frågade om det varit skönt och vi båda svarade naturligtvis; Jätteskönt! Undrar vad dom tyckte om oss sen!?
  Det är hemskt jobbigt när älsklingarna blir dåliga, dom kan ju inte kommunicera med oss hur dom uppfatta det hela. Fast man blir rätt bra på att läsa alla tecken och reagera på dom…..
  KRAM/Susie

  • Svara

   Paula

   25 mars 2021

   6 grader, då simmar det ju isflak i vattnet, huva! Jag är en badkruka, fast jag gillar att simma bara jag lyckas doppa mig! Jag som har ett rejält fettlager borde ju inte frysa, men si det gör jag. Man blir lite nojig med hundar som har krämpor, det var ju bara ett år sedan Blinka blev sjuk …man börjar reagera på minsta lilla grej, och det är faktiskt onödigt. Men svårt att låta bli. Hoppas du mår bra/bättre/bäst! Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  24 mars 2021

  Så skönt att Daniel är bättre nu! Håller tummarna att det fortsätter åt det hållet och att medicinen och avmaskningen hjälper.

  Ha det gott!
  PS: Om du hittar tålamod på apoteket måste du berätta det. Skulle absolut också behöva en dos (eller flera) 😉

 14. Svara

  Tove Olberg

  24 mars 2021

  Då går det framåt då så långt kommen med Daniel, uppföljning som påföljd med tålamod du fixar nog det. Och lite behandlingar för samtliga fyrbenta!

 15. Svara

  Skyttlat

  24 mars 2021

  Hej!
  Har missat att läsa om Daniel. Skönt att det går åt rätt håll. En av mina Tibbar hade också blåsljud på hjärtat och fick medicin speciellt framtagen för hundar. Kommer inte ihåg vad den hette, men Du kanske kan tala om vad Din heter?
  Vet inte hur länge”Tuff” hade felet, men han åt medicin de sista 2 åren och levde tills han blev 17 år.
  Ja, vi soffpotatisar måste komma igång nu efter vintern? Haha!
  Eftersom jag har artros i höften så blir det inga långa promenader med Kvick, dotterns hund som jag passar. Därför har jag anmält mig på ett gym för att träna upp musklerna, men startsträckan är extremt lång för mig, men jag lever på hoppet? ?
  Nu har vi snart sommartid igen och det blir skönt med ljusare kvällar! Särskilt för oss som sover länge?
  Ha det så gott och kram! ?

  • Svara

   Paula

   25 mars 2021

   Vetmedin heter medicinen jag fick till Daniel. Det lät tröstefullt att din Tuff klarade sig ett bra tag med hjälp av medicinen. Jag hoppas det blir likadant här. Artros i höften är besvärligt, inga kortisonsprutor kan hjälpa? Eller operation?
   Sköt om dig, kram från pörtet

 16. Svara

  Ditte

  24 mars 2021

  Fint att läsa att Daniel är lite piggare och nu noga undersökt. Men kanske är det som du säger att han får nöja sig med kortare rundor och att du utan dina pälsvänner tar dig en längre sväng. Bra kompromiss kanske.
  Om nu tålamod inte finns på apoteket så kanske du kan beställa på nätet. Finns säkert någon leverantör.
  Perfekt att ha god framförhållning vad gäller badskor. Dels fanns de och dels var de nersatta.
  Tycker det låter klokt att vänta med badet även om du nu har badskor.
  Kram

 17. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 mars 2021

  Det var som tur var mest bra besked ni fick hos veterinären och med mediciner ska säkert Daniel få många år till tillsammans med sin flock. Du får fullt upp med att ta hand om honom och dina andra två pälsklingar och det kanske är bra att ha något att syssla med när så mycket är inställt. Raska promenader och att få upp värmen och flåset lite är otroligt skönt så jag tycker att du gör helt rätt i att ta en del rundor på egen hand. Det mår du bäst av och Daniel mår kanske bäst av att inte följa med.
  Kram

 18. Svara

  Susjos

  24 mars 2021

  Pyssel med de fyrfota, skönt att han mår lite bättre. Kämpa på med medicinen.
  Bada gör man på sommaren, snyggt att få hem badskor på rea! Har några liknande i garderoben tror jag!
  Må så gott önskar jag dej och alla fyrfota darlingar!

 19. Svara

  Kicki

  25 mars 2021

  Så söt han är, med sin långa tunga.
  Tur att han inte är som Blinka var med medicineringar.
  Du får nog börja med dina stavar och egna promenader och låta Daniel vara som tjuren Ferdinand, för han behöver inte mycket nu, varken p.g.a. hjärtat eller åldern.
  Kramen

 20. Svara

  byblixtra

  28 mars 2021

  Bra att Daniel mår bättre nu och Flisa hälsar att hon också blir trött av att åka bil och vara hos veterinären. 🙂
  Det låter som en bra plan att gå stavgång utan pälsklingar även om det är trevligt att ha dem med. 🙂
  Fina badskor och jag inväntar också sommarsäsongen för ett bad utomhus.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 69
 • 235
 • 1 654 714
 • 5 125
 • 66 106
Sök här