Återblick mopperallyt

Det var många som uttryckte önskemål att få se mera från mopperallyt som gick av stapeln i lördags, så jag backar bandet..
Jag jobbade den dagen så jag hann bara med att spana in mopparna vid starten, här kommer ett urval:

Stiligt tidstypiskt par

Redan i fredags knattrade det överallt i byn, man är ju tvungen att testköra och kolla så allt fungerar så man inte får haveri under resans gång.

På skylten vid starten finns en karta över dagens rutt, den varierar från år till år, allt för att göra turen roligare och mer omväxlande

Lista på stolta sponsorer!
Förra året vill jag minnas att det var ca 130 ekipage som startade, i år var de 159!
Någon som påstår att det är trist på landet?
Tur det finns eldsjälar!

Jag har fått “låna” en filmsnutt från starten, varsågoda!

1

12 Comments:

 1. Mirjam Elisabet Halvarsson

  Åhhhh en Zundapp!!! Kan inte skriva tyskt y :) det blir ungdomsminnen av min första kärlek *suck* Jätteroligt initiativ, min hyresvärd tog sin ungdomsmoped bak på bilen, körde ner till Höga kusten, där han mötte upp flera entusiaster, sen körde dom runt, det blev också ca 6 mil! Kram på’re

 2. Hur underbart som helst! Gamla gubbar blir som små tonåringar igen ?(pappa och hans kusin deltog i ett liknande race på nationaldagen, fick bild på dem från en kompis, de ser rätt saliga ut)
  Mycket fina bilder. Ha en bra kväll!

 3. Gud vilket roligt evenemang och vilka läckra moppar! Till och med vädergudarna log och gav ett superfint väder – härligt! :-)

 4. Det verkar inte vara så bråttom att komma iväg. Ingen stress där inte. Ett rally helt i min smak :D Jag är ingen moppefantast så jag begriper mig inte på vilka moppar som är finast. Men jag hade gärna tittat på det här för jag gillar idén :D
  Kram

 5. Tack, Paula! Så roligt att se mer från mopedrallyt. Tråkigt på landet? Nej, då – inte alls. Och så många gamla och fina mopedmodeller det var. Härliga bilder! (Har testat att köra en Zundapp i yngre ålder.)
  Hade varit roligt att vara på plats men nu fick jag ju vara med via dig.
  Kram!

 6. Ja, vem säger att det är trist på landet? På landet händer precis hur mycket som helst och mycket på det till. Så roligt ni har i din bygd! Livat bara värre och du har tagit många fina bilder. Tack Paula!

 7. Vilka underbara moppar! Vilken kul idé! Där skulle min kusin trivas med sin gamla fina moppe. Och kul att se “vårt” gamla fik :)
  Ja du allt skulle bara vara störst och finast i Dubai. Känns som de snor idéer i Europa och USA och sen åker hem och gör samma men värre. Googlade på fully cladded och det stod fullt klädd. De visade flera bilder under de åren de byggde tornet. Och där var det klart så tror de menade, helt klart, helt enkelt.

 8. Coola moppar! Måste visa min man, han kommer säkert att komma ihåg Zundappen!

 9. Dregel, dregel! Underbart! Tusen tack för helt suverän dokumentation! Å det är ju faktiskt mest intressant vid starten, eller hur!?
  Vilka underbara godbitar. Jo, det händer betydligt mera “på landet” än här. Men de har jag ju sagt förut;-)

 10. Härligt Paula! Så kul att få se alla gamla godingar och att få lyssna på ljudet!
  Ha en bra dag!
  Kram

 11. Finns det något roligare än sanna entusiaster, roliga bilder.

 12. Du skulle väl alldeles ha en flakmoppe, Paula, med en liten bur på till Blinka och en kant så inte böcker och matkassar ramlar av. :-)
  Kram.

Kommentera