Bloggen Livets glädjeämnen!

Att bygga miniatyrhus som hobby

Av
den
20 juli 2023

Min dotter är mycket kreativ, var hon fått den ådran från vet jag inte, jag är inte så mycket för pyssel och hennes far var vad jag minns mest en storfiskare…
Nå, hon har målat, pusslat och donar med inredning hemma, och nu har hon en ny hobby,


Hon bygger små miniatyrhus med en massa inredningsdetaljer!

Hon beställer hem ett hus-kit, ett pyttelitet sådant, hela huset får plats i hennes hand!

Innehållet ser ut såhär

Bara att titta på de små delarna ger mig utslag på hela kroppen, haha

Man bör inte ha artrosdrabbade fingrar, inte heller vara fumlig..

för det är riktigt pillrigt att få ihop delarna

Pincett, lim och oändligt med tålamod krävs här!

snusdosan ligger där för storleksjämförelse

Vad tycks?

Monterat och klart!

Självklart med belysning!

Färdiga små hus i bokhyllan

Det var speciellt ett litet hus som jag blev väldigt förtjust i

Massor av detaljer, The magic Pharmacy!

Kan du gissa var det underbara lilla huset finns nu?
Jo hemma hos mig! Jag har tjatat det till mig!
Det finns mycket man kan roa sig med, själv fortsätter jag med mina

pbn-tavlor, här kommer nallebjörnen lufsande, hoppas bara att jag slipper möta honom i bärskogen!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  BP

  20 juli 2023

  Den konstnärliga ådran har dottern absolut ärvt från dig, fast hon målar inte;-) Jag skulle dö. Vilket pille-pilljobb. Fint blev det ju, men mina fingrar är alldeles för tjocka för att pyssla ihop sådana små delar. Åsså tänker jag ju på städning också. Lat som jag är funderar jag på hur man kan damma av dessa små rum utan att de går sönder. Där hjälper inte ens en Swiffer skulle jag tro;-)

 2. Svara

  Birgitta Malmstedt

  20 juli 2023

  Jag måste verkligen gratulera din dotter, som lyckades få ihop detta hus. Jag håller också på litet med miniatyrer och beställde ett sådant kit. Men oj, så pilligt! Mitt blev inte alls så snyggt som din dotters och belysningen lyckades jag inte alls med. Tipsa din dotter om att hon kan utveckla sin talang och börja tillverka exempelvis dockskåp och tittskåp.
  Ser också på dina målningar, men skulle gärna vilja veta vad som menas med pbn. Du har ju också en stor talang. Din blogg är otroligt snygg!

  • Svara

   Mormor

   21 juli 2023

   pbn = paint by number. Paula förklarar närmare när hon hnner.

 3. Svara

  Minton

  20 juli 2023

  Oj vad fina små hus. Din dotter är verkligen duktig. Du målar och det är inte lätt så hon har ärvt något från dej. Jag gör pärlbroderier och det är lätt. Tänk att du kunde tjata dej till det lilla huset ?
  Kramar från oss

 4. Svara

  Susjos

  20 juli 2023

  Imponerande! Jag får rysningar bara av allt pilljobb! Å hur fixar hon det med långa naglar, wow säger jag bara! Å så fint det blir! Det du målar blir ju också jättefint!
  Må så gott!
  Kram

 5. Svara

  Gun Wiik Pils

  21 juli 2023

  Visst har hon ärvt sin talang från dig, dina målningar är också pilliga och du är duktig fotograf.
  Själv tror jag att pilljobbet får vänta tills jag hamnar på hemmet, då är jag förmodligen så darrhänt så det blir pannkaka…

 6. Svara

  Mia

  21 juli 2023

  Wow! Imponerande måste jag säga men man måste ha bra syn 🙂 Var hittar man såna där hus? Din hobby går inte av för hackor den heller, tavlorna blir jättefina <3 Kram på're

 7. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  21 juli 2023

  Hade en fantastisk mamma som var otroligt händig. Hon kunde rita, hon kunde sy och sticka, hon kunde meka med sånt som gick sönder (min pappa var otroligt oteknisk), hon kunde laga god mat och hon var enormt inredningsintresserad. Tyvärr ärvde jag bara intresset för tillagning av mat och inredning av henne. Men det där med minihus var nog nåt jag skulle ha älskat! Har aldrig sett nåt sånt…
  Från min älskade pappa som var otroligt kul och social samt hittade överallt, ärvde jag naturligtvis en del men det mest utmärkande och praktiska är att jag också har ett otroligt lokalsinne. Vilket jag fick nytta av igår när vi var iväg på en tur till Sanda och direkt hittade en firma med batterier till Rolles gräsklippare…
  KRAM-Susie

 8. Svara

  LillaSyster

  21 juli 2023

  Oj oj oj vilket pillgöra- men urläckra. Har ju gjort en del tittskåp genom åren- men inget som varit så smått att det behövts pincett. Ha en fin fredag ?

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  21 juli 2023

  Ojojoj, vilket pill. Fint blir det men jag kan inte i min vildaste fantasi se mig själv sitta och pilla med så små delar. Jag håller mig också till min målning, men en annan sorts målning än dina fina tavlor 😀 Vad snällt att du fick det fina miniaturhuset 😀
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 150
 • 189
 • 1 654 984
 • 5 128
 • 66 118
Sök här