Matrecept och kökstips

Baconrullad fiskfilé

Av
den
5 april 2009

En enkel och god fiskrätt för dig som även äter kött!
Du behöver:
600 g vit fiskfilé (vi använde rödspätta)
280 g bacon eller pancetta
1dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
rivet skal av 1 citron
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk fiskkrydda (om du har färdig blanding)

Torka av fisken. Lägg ett bakplåtspapper på bordet, lägg ut baconet till en rektangel lika bred som filén är lång. Lägg fileerna intill varandra, bredsida mot smalsida. Blanda örter och citronskal. Jag använde torkade örter som jag hade hemma och tog då lite mindre mängd än i receptet.

Strö över fisken. Rulla ihop fisken med hjälp av bakplåtspappret som en rulltårta. Här misslyckades jag kapitalt, jag har aldrig bakat en rulltårta, och den långa “tårtan” var omöjlig att flytta från pappret till stekpannan.

Inte hade den fått plats i stekpannan heller, så vi delade den helt sonika. Och då gick det jättebra, gör som du själv vill.
Bryn fisken runt om, lägg i ugnsform, sätt i en stektermometer och efterstek i 150 grader 10-20 minuter tills innertemperaturen är 60 grader.

Jag serverade fiskrullen med kokt potatis och en enkel sås gjord på hummerfond och grädde. Gott till är också mos smaksatt med riven ost och creme fraiche.

TAGS
13 kommentarer
  1. Svara

    BrittMarie

    5 april 2009

    Tack för det receptet. Fisk är alltid bra mat och det är roligt med variation. Vi får se hur jag lyckas med rullandet :scombust: annars kan man ju ta till ditt tips 💡
    Kram och glad påsk

  2. Svara

    Anki N

    5 april 2009

    Paula!!!!!!!!!!!! varför gjorde du inte detta inlägg tidigare idag…fågelholken!!! ja varför kommer hon här o skriker galningen tänker du. Jo för jag gör just fisk till middag (sen ja ja) men om jag haft detta läckra recept så kunde jag fixat det, nu blir det ungskokt i grädde med div goja i stället…nedrans oxå…ah de blir ju fisk fler dagar, så..
    Kramiz Anki N

  3. Svara

    Ingegerd

    5 april 2009

    En så ovanlig kombination, men ser jättegott ut!Har precis kokat ett fiskblock till Klara papillon men hon får inget bacon! :yum:

  4. Svara

    Christina

    5 april 2009

    Jag är inte mycket för fisk,men det här ser ju SUPERGOTT ut!!!
    Ska jag absolut prova.
    Christina

  5. Svara

    Astrid

    5 april 2009

    Men jösses jag som gjorde fisk ikväll och hade alla ingredienser ser jag. Att jag inte läste din blogg tidigare idag. Detta såg verkligen smarrigt ut :thumbsup:

  6. Svara

    Ragnvi

    5 april 2009

    Tjena! Håller med de andra; ser väldans gott ut! Ska också prova det nån gång!
    Hi, hi..dina vägar ser ut som mina! Hunden såå skitig! Hon har för övrigt åkt till svärmor nu, ska sova där inatt..
    Grattis till alla dina vinster! Och till din fina present! Till mig kom en vacker röd ängel från Norge! Tänk vad bloggen betyder mycket!
    Kramen!
    Ragnvi

  7. Svara

    Pialotta

    5 april 2009

    Det där ska jag absolut testa.. bacon med sin rökta smak till fisken.. kan bara bli hur gott som helst.. Vi har alltid bacon till lutfisken..
    Ser ni har massor av snö däruppe.. vi hade den varmaste dagen igår rena rama sommaren ska du tro.. shorts och t-shirt var det många som bar. Idag sämre och ingen sol.. kallare vindar.. men till Påsk har det lovats finemang väder.. fintde då det är Konstrundan på Östetlen.
    Ha de gott Paula kramar

  8. Svara

    Famos/Menageriet

    5 april 2009

    :yum:
    Det såg verkligen gott ut!
    Hur gick det med lotteriet på Coop förresten? Vann Du?
    Igår var vi på MH jag och Klicker, men tyvärr så bröt beskrivaren p.g.a. rädsla hos hunden.
    Själv tyckte jag han gick jättebra och var duktig, men det hjälper ju inte vad jag tycker.
    Ha nu en riktigt skön och GLAD PÅSK och polera kvasten så Du inte får stickor i baken! 😀

  9. Svara

    Mia

    6 april 2009

    Jag älskar fisk!! Mumsigt värre 😀

  10. Svara

    lelu

    6 april 2009

    Detta skall vi pröva …. fort fort till affären .. tack för tipset :yum:

  11. Svara

    catja

    6 april 2009

    Vad vore nätet utan dessa recept och “smaskiga” bilder. Speciellt för oss som bantar så vi kan sitta och “nätfrossa” och drömma oss bort till RIKTIGA TIDER igen!
    😀
    kram

    ps)tävling för de smarta inne hos mig. Borde passa klokPaula perfekt!

  12. Svara

    catja

    6 april 2009

    Valpar? Kolla inlägget den 1 APRIL! Du missade nog det ovanför…
    😀 😀 😀

  13. Svara

    Ninni

    8 april 2009

    Det här verkar jättegott! Tack för mattipset! Men du som är så fyndig på mat… vad kan jag ta istället för hummerfond? Jag klarar bara räkor av skaldjuren nu för tiden resten av dem får mig att bli dålig.
    När ska ni flytta då? Ser jättefint ut dit ni flyttar. Mysigt. Ni kommer alldeles säkert att trivas även där. Men fy vale för att flytta. Än har vi inte fått upp alla tavlor på väggarna och jag har massor som står ouppackat sen jag flyttade från Alfta och var ska jag få plats med det?? Böcker, fotoalbum och sånt som jag inte vill kasta och inte har någon bra förvaring till heller då det egentligen är för rått där de står nu. *ryser när jag tänker på flytt* och så städningen… Men ni är ju vana så..
    Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 9
  • 146
  • 1 668 358
  • 5 196
  • 67 094
Sök här