Bloggen

Både mycket strul och mycket glädje

Av
den
1 februari 2021

Kort sammanfattning av vad som hänt senaste dagarna:

– Min mobil tar sin sista suck och tvärdör! Ingenting kan väcka den till liv igen…
– utan telefon kan jag inte komma åt mina konton på banken för att beställa en ny telefon
– försöker fixa ett nytt bank-id via datorn. Efter ett långt telefonsamtal med banken visar det sig att jag har en för gammal windows-version för att kunna ladda ner säkerhetsfilen som banken
kräver.
– kontaktar min datadoktor som jag handlade datorn hos för en massa år sedan. Förhoppningen var att han med fjärrstyrning skulle kunna uppgradera mitt windows-program. Ack nej, det funkade
inte. Jag måste ta mig till hans butik med datorn…
– får igång min gamla telefon sedan jag rotat i mina gömmor. Lyckas beställa och betala mina mediciner med bank-id.
– Dottern har tipsat mig om ny telefon, jag slår till och beställer den. Ack ack, köpet går ej igenom.
– Sitter i telefonkö bortåt en timme för att till sist få reda på att jag överstigit mitt inköpstak…
– Ändrar beloppsgränsen och provar igen…funkar fortfarande inte!
– Nu har finnkäringen tappat den sista droppen av tålamod och skiter för tillfället i alltihopa, GRRRRR
– Ordnat med skjuts imorgon till datadoktorn, få se om vi lyckas ta oss fram och installera det som krävs…

fortsättning följer…
För att lugna mina nerver visar jag några foton på ett vackert svanpar som hälsade på i byn

Det är inte helt ovanligt att se svanar här mitt i vintern, alla emigrerar inte till sydliga nejder, något de nog ångrar i den rådande bistra kylan

Jag hade motljus när jag fotade vid Mellansjön och var osäker på hur resultatet skulle bli

Men jag tycker bilderna blev ganska fina ändå

Lite halleluja-moment….ler

Jag fortsatte fota medan svanarna sakta sökte sig mot öppnare vatten

Tyvärr kom de aldrig närmare strandkanten så jag kunde ha matat dem med fågelfrö jag hade med mig

Jag hoppas de hittar något ätbart i den kalla sjön…

Idag hade jag dock anledning att fira,

För exakt ett år sedan flyttade lilla mysproppen Daniel till pörtet!
Idag bjöd gammelmatte på både kokt kyckling och gustafskorv och som grädde på moset en klick grekisk yoghurt.
Det gillades, även om tårtan uteblev…

Håll nu tummarna för att alla teknikproblem viker hädan närmaste dagarna!

TAGS
25 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  1 februari 2021

  Du har min fulla sympati med tekniskstrulet. Håller tummar och tår att allt ordnar sig imorgon. Våra “maskiner” verkar vara ungefär lika gamla, då min mobil också vägrar vissa appar. Å mitt bank-ID går ut i november. Då lär det bli en ny mobil för mig med. Har både mobil bank-ID och en på datorn. Båda lär ryka i september… Bäst du berättar hur du har gjort, då kan jag “plagiera” allt.

  Bilderna däremot är en fröjd för ögat. En stor mystik ligger där över vattnet. Hur läckert som helst.

  Tiden går fort! Är det redan ett år sedan Daniel kom till dig. Å han är lika lycklig nu som han var då. Troligen lyckligare då han ju gillar snö, och den varan var det ju ont om ifjol.

  Lycka till imorgon. Håller som sagt tummar och tår.

 2. Svara

  Anna-Lena

  1 februari 2021

  Hoppas verkligen att det löser sig. Så besvärligt när det strular med bankkonton.
  Supervackra bilder! Du må ha en bra kamera och ett suveränt fotoöga.
  Kram!

 3. Svara

  Minton

  1 februari 2021

  Usch vad tråkigt och både mobil och dator. Hoppas det ordnar sig imorgon. Fick köpa ny dator i höstas när den gamla la av.
  Bilderna är underbara och Daniel så söt
  Håller tummarna att det går bra
  Kram Anki o Minton

 4. Svara

  ElisabetR

  1 februari 2021

  Ja så strandsatt man känner sig när skiten, tekniken, stular. Jag stör mej också på att grejrna blir för gamla efter bara några år. Bara för att man ska lägga dyra pengar på nått nytt. Jag har valt att ha en telefon där man bara ringer och smsar, än så länge får jag väll säga, man blir väll tvingad till annat. I och för sej så har jag “plattan” den är bra till allt det andra. Skriva här t.ex 😉 väldigt smidigt.
  Tur du visar fina bilder så adrenalinet fick lugna sig. Sångsvan är så himla fina. Komiskt var härom dagen när jag skottade snö och hörde dom ropa nere på viken. Lycka till med lösning på dit datastrul.

  • Svara

   Paula

   5 februari 2021

   Ja, helst hade jag också bara haft en enkel mobil. Nu köpte jag en begagnad på nätet, IPhone7 kostade 2200,- med ett års garanti. Hoppas det blev ett bra köp, i alla fall funkade allt och telefonen känns som helt ny. Vad du än gör, köp inte en Doro, jag har haft två och bägge har varit måndagsexemplar, hur dåliga som helst.

 5. Svara

  ElisabetR

  1 februari 2021

  Glömde säja. Kul att ni hittade varann sötisen Daniel och du. Grattis på årsdagen.

 6. Svara

  Ditte

  1 februari 2021

  Så trist med telefonstrulet. Puh! Så mycket energi sådant trassel tar. Jag har på min “Mac” också åtkomst till det jag har på telefonen på den och det är bra i många fall. Hoppas nu att du både kan uppdatera datorn och kunna köpa en ny telefon.
  Men kameran fungerade ju alldeles utmärkt. Fantastiska bilder! En fröjd att se. Även här har vi svanfamiljen kvar men säkert är tycker de nog nu att det varit kallt. I Mälaren, Årstaviken , har jag sett isen lägga sig delvis. Men hos oss i Saltsjön, på andra sidan slussen är det isfritt.
  Klart ni ska fira idag att det är ett år sedan Daniel kom till dig. minns det så väl och jag gläds med er.
  Lycka till nu i morgon med bestyren.
  Kram

 7. Svara

  Kicki

  2 februari 2021

  Åh du milde tid! Det där frestade hårt på ditt tålamod det begriper jag.
  Det är ett elände när tekniken inte fungerar.
  Berras mobil, som är min mycket gamla Nokia, har också stendött. Vi blir nog tvungna att inhandla en ny.
  Hoppas du får behålla Daniel i många år till, trots att han inte är någon ungdom.
  Fint att se svanparet segla fram på vattnet.
  Kram/Kicki

  • Svara

   Paula

   5 februari 2021

   Detta var påfrestande det måste jag säga. Min hjärna orkar inte längre koppla ihop långa rader av kommandon som man behöver göra för att få tekniken att fungera. Men, tack vare dottern är jag åter på banan. vi är tack o lov lika envisa bägge två.
   Köp ingen doro, jag har haft två, de borde vara så enkla och bra, men mina har bara krånglat. tyvärr. Kanske har jag fått måndagsexemplar men chansar inte flera gånger. Jag köpte min iphone via mresell.se, begagnad, kostade drygt 2000 och då får man ett års garanti. Snabbt och bra fick jag produkten, såg ut som en sprillans ny.
   Kram till er

 8. Svara

  Mirjam Halvarsson

  2 februari 2021

  Skit!!! Och dubbelskit när det inte funkar med tekniken, jag hoppas verkligen att du får ordning på allt, man är ju så beroende av allt det där…
  Åhhhh dina motljusbilder, helt underbara <3 det gjorde du bra <3
  Så får jag säga grattis till både Daniel och dig på den stora dagen, det blev ju en perfect match det där!!
  Kram till er alla i Pörtet <3

  • Svara

   Paula

   5 februari 2021

   tack, som du ser ligger jag efter i schemat, haha! Men jag ska väl komma ikapp så småningom. Tänk att ett par röriga stökiga dagar kan ställa till det så…
   Vi har gått flera lite kortare promenader i kylan som råder, bättre än att vi går omkring huttrande över en timme. Det får gärna bli ensiffriga minusgrader, då skulle jag må som bäst. Men de kommer ju också, hur går det för Sessan, får du tvinga ut henne. Daniel är robust och tålig o älskar att vara ute så det är inga problem. Bara matte som börjar frysa när han ska stå och läsa tidningen på massor av ställen…
   Ha en fin fredagskväll, kram från pörtet

 9. Svara

  Ama de casa

  2 februari 2021

  Men fy vad jobbigt med allt strul… Självklart håller jag tummarna för att det ordnar upp sig! Jag känner mig lyckligt lottad som har min teknik- och dataavdelning så nära till hands.

  Underbara bilder på svanparet!

  Oj! Har det redan gått ett år! Tiden flyger verkligen iväg… Hoppas du firade rejält 🙂

  Ha det gott!

 10. Svara

  LillaSyster

  2 februari 2021

  Jag håller tummarna stenhårt, teknikstrul är galet jobbigt. Jag hade tre svanar som flög över mig förra veckan då jag skottade snö, jag fattade inte först vad det var för lustigt knarrande ljud, fanns ju ingen i min närhet, men när jag lyfte blicken….mäktigt, synd att tfn var inne. Dina bilder är så fina. En Myspropp är bra att ha =)

 11. Svara

  Anki

  2 februari 2021

  Hoppas det löser sig snabbt och lätt, för sånt där strul är verkligen hopplöst enerverande!
  Underbara bilder på svanarna … nästan som i en saga!
  Tänk så fort ett år går … och så bra det blev att Daniel kunde flytta hem till dig!
  Kram

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 februari 2021

  Ja, jag håller tummarna hårt för att det ska ordna sig. Inte kul när tekniken strejkar och när det blir massor av krångel som följd av det. Fantastiskt vackra bilder på svanarna. Även din lilla Daniel är superfin som modell 😀
  Kram

 13. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  2 februari 2021

  Det är “kul” med modern teknik. När den strular så är man hjälplös…..
  Idag har jag faktiskt varit så arg att jag – nästan – slängde på luren hos VC. Har nu i flera veckor försökt få till en vaccination för både Rolle (över 80) och mig själv (över 75) som tillhör grupp 2. Vi har ju dessutom flera typer av cancer. Flera vänner till oss har både fått 1:a och 2:a vaccinationen, men vi som har flera sjukdomar och verkligen ligger i farozonen – vi får ingen!?
  Nej, dom har slut hos VC säger dom. Och när jag nu ringt så många gånger till dom som ska ta emot tidsbeställningen om vaccination så får jag bara svaret “att dom vet inte när dom får hem” – och förmodligen gör dom inte det, men dom kan ju skriva upp en på nån lista tycker man. Nej då, man ska ringa flera gånger i veckan och kolla själv!? Så vansinnigt dåligt organiserat!!
  KRAM/
  Susie

 14. Svara

  Gun-San

  2 februari 2021

  Teknikstrul är bland det värsta som finns, mitt tålamod tar slut nästan direkt, annars kan jag ha världens tålamod om det gäller människor.
  Tur att man har en gubbe som är tvärtom, han ger sej aldrig innan han löst strulet..

 15. Svara

  Susjos

  2 februari 2021

  Så himla jobbigt med teknikstrul, håller alla tummar och tår för att det löser sig!
  Supervackra bilder från sjön med svanarna, brukar de flytta söderut på vintern?
  Å grattis till dej och Daniels ett års jubileum, vilken lyx att han fick smaka gustafskorv också! Snacka om fest!
  Må så gott!
  Kram

 16. Svara

  Kina Hellquist

  3 februari 2021

  Det här med teknik är inte kul! Men tyvärr något nödvändigt ont nu för tiden. Tur att kameran funkar, för det blev då jättefina bilder! Kram och må så gott!

 17. Svara

  bpz3

  4 februari 2021

  Det verkar inte ha gått så väldans bra verkar det som. Inget inlägg igår, inget inlägg idag – så…

  Varm styrkekram om det nog kan hjälpa…

  • Svara

   Paula

   5 februari 2021

   Åter på banan, efter några volter på bananskalet! Kramen hjälpte massor!

 18. Svara

  Tove Olberg

  4 februari 2021

  Aj aj aj som fan rent ut sagt! Må du få ordning på det hela inom kort. Håller tummarna för det!
  Men bilderna är helt underbara! Ögonfröjd i vinterlandskap är det bästa som finns, och motljusbilder är min favorit hela året om, men bäst i snö 🙂
  Grattis till Daniel och dig, ni har det fint tillsammans.
  I morgon som du skriver var ju i förrgår, ….

 19. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  4 februari 2021

  Ursch så jobbigt när tekniken strular. Sådant vill man bara ska fungera. Den där sjön såg verkligen kall ut. Svanarna får väl passa sig så den inte fryser till. Där har ni fina promenadvägar, du och lille Daniel.
  Kram

 20. Svara

  bpz3

  4 februari 2021

  Det verkar fortfarande vara struligt hos dig, då du inte bloggat på två dagar. Hoppas, hoppas att du får teknisk hjälp så att det löser sig… även om det kanske blir dyrare än du tänkt dig.

 21. Svara

  Karin

  4 februari 2021

  Sagolikt vackra bilder! Motljus som är så svårt.
  Men fy bubblan vad jobbigt med teknikstrulet! När jag är i Dalarna (som just nu) får mobilen bara inte dö, för den är min livlina till omvärlden, för alla ärenden som kräver bank-Id, för att komma ut på nätet överhuvudtaget, för att titta på TV, för att blogga, för att skriva bloggkommentarer, för e-post, ja allt! Jösses vad beroende vi har blivit! Hoppas det löser sig snart för dig!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 95
 • 497
 • 1 652 517
 • 5 119
 • 66 012
Sök här