Bloggen

Blod, svett och tårar..

Av
den
4 februari 2021

Det har varit blod, svett och tårar!
Men nu har kulmen nåtts, och nu blir det bara bättre!
Nej, jag har inte varit sjuk om någon trodde det, det är bara en dator som var sjuk och en telefon som tvärdog…
Nog så knepigt.
Jag tänker inte gå in på mer ingående analyser, men datorn som skulle uppgraderas till windows 10 behövde vara kvar hos doktorn ett dygn.
Samtidigt valde jag att sätta in en ny hårddisk för den var så himla slö och långsam.
Nu känns den som en racerbil, hastigheten är inte dubbel, snarare 10-falt snabbare.

Tackar återigen Smeserver i Saxdalen för bra utfört arbete.
Snabb och pålitlig är Lasse och jag kan varmt rekommendera hans tjänster om ni bor i närområdet.

Men allra först hann ju min mobiltelefon dö. Och det var inte så roligt, tvärtom, det var alldeles förfärligt.
Beställde hastigt och mindre lustigt en Ajfåån (IPhone), den första jag ägt, av den enkla anledningen att min dotter har en dylik och kan därmed hjälpa mig när jag kör fast och får problem…
För det får man ju.
Igår kväll satt vi i chatten säkert två timmar och gick igenom alla steg för att komma igång.
Jag blev mer och mer frustrerad, jag hade inte anat hur mycket som krävdes…tid och tålamod…

I morse upptäckte jag att jag inte kunde få in nytt bank-id och därmed inte heller swish-appen.
Min dotter försökte på alla sätt och vis hjälpa mig, men till sist bad hon mig att ringa banken för att få hjälp.
Då var jag så frustrerad att tårarna bara sprutade!
Och då kan man ju inte hulkande ringa banken…

Jag tog min bästis och gick ut på promenad, kom hem, åt och diskade, sen satte jag mig med mobilen, tog ett djupt andetag och…..tjopp tjopp det ena gav det andra och allt gick som smort!

Nu har jag det nödvändigaste klart och jag kommer aldrig någonsin att utsätta mig själv för något dylikt igen, tur att man kan klona telefonerna om man byter upp sig till en ny av samma märke…

Och vet ni, när all luft hade gått ur, så kom posten med…

..ett paket till mig! Tack raraste goaste Mia för godsaker och tack Marianne för snygga hemmavirkade disktrasor!
Som att hon anade att jag behövde lite uppmuntran, och det fick jag sannerligen!

Nu har ni varit tålmodiga och läst ända hit så nu kan jag visa att jag i alla fall har väldigt charmiga söta ättlingar!

4 månader har redan gått

och gammelfarmor/mormor längtar ihjäl sig…Ibland känns det som om de små hinner börja plugget innan vi träffas.

Imorgon väntar en rejäl bloggrunda så jag får veta vad som hänt hos dig sedan sist!

TAGS
32 kommentarer
 1. Svara

  ElisabetR

  4 februari 2021

  Välkommen på banan igen :-). Jag började undra om ni kört i diket. Förnuftet sa att det gör inte den racerchauffören 😉 och att det brukar ta tid hos datadoktorn. Härligt att få sånn post och inte bara räkningar. För att inte tala om sötungarna på bild. Ha ett fortsatt bra veckoslut nu när lugnet har lagt sig igen.

  • Svara

   Paula

   7 februari 2021

   Tack, helgen har varit bra, sol i sinnet efter haverierna. Allt löser sig sa käringen som sket i vasken…det var inte jag! Många fina promenader har det blivit, tyvärr var det inget bra underlag för att ge sig ut på sjöisen idag, för mycket lös snö att tampas med. Ha en fin februarivecka

 2. Svara

  Ditte

  4 februari 2021

  Har saknat dig och undrat hur allt gått. Nu vet jag mer. Skönt att allt löste sig till slut. Men visst kan man bli uppgiven. Vad gäller telefonen så är det ju toppen att du kan få god hjälp av dottern. Och nästa gång du byter till “samma märke” är det “bara” att tanka över innehållet. Perfekt att byta hårddisk och öka på hastigheten.
  Vad roligt med så fina paket. Hoppas de kunde bidra till att pigga upp dig.
  Bilderna på barnbarnsbarnen är helt ljuvliga. Jga blir så glad jag också av att se dem. Hoppas och önskar att ni “snart” kan ses.
  Många tankar och en stor kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2021

   Tack Ditte, det är inte lätt att lära en gammal hund att sitta…eller nåt sånt. en gammal käring att lära sig ny teknik kanske låter mera sanningsenligt. Fippla o dribbla med en liten telefon med klumpiga fingrar, ja det kan ju gå hur som helst. Jag har inte riktigt fattat att man swipar upp och ner, höger och vänster, känns som rena vilda-västern. Men men, det ger sig nog vad det lider…Tackar dotterns tålamod, var hon nu fått den påsen ifrån, inte från mig iaf…Javisst blev jag överraskad och glad över presenten, helt oväntat, såna gåvor är ju bara bäst. Nu kör vi en ny vintervecka med sol tycker jag/Kramen

 3. Svara

  LillaSyster

  5 februari 2021

  Skönt att det löste sig, men man blir ju skapligt lack när allt bara krånglar. Du gjorde helt rätt som lämnade allt ock gick ut en stund. Nu önskar jag dig en lugn och skön helg, antar att du ska åka skidor från soffan=) Ha det bäst min härliga bloggvän! Kram
  Ps minus 16 idag….burr

  • Svara

   Paula

   7 februari 2021

   Jotack, nog har jag åkt lite skidor allt, men måste erkänna att jag inte är riktigt kompatibel med sprintåkningen. Tycker det är för mycket incidenter, för lite riktig skidåkning, så är det när man är gammal och mossig. Lagsprinten var supertråkig. Ge dem kortare skidor på sprintloppen så dom slipper trampa varandra på hälar och trycka in stavarna mellan skidorna på dem…Kram

 4. Svara

  Mirjam Halvarsson

  5 februari 2021

  Gooodmorron i Pörtet <3 Visst är det märkligt ändå att "allt" ska hända samtidigt (nästan), både mobil och dator, nog är det maximal otur?? Men ni fixade det! Och att lägga ifrån sig grejerna och gå ut hjälpte visst så där ser man, lite frisk luft rensar skallen 🙂 Vilket skulle bevisas <3
  Herrejisses, bilderna på Freja och Noelle, man blir ju alldeles kär <3 och nu håller jag verkligen tummarna hååårt för att ni ska få ses snarast!
  Stor kram till dig, fina Paula!

  • Svara

   Paula

   7 februari 2021

   Kändes kymigt att “alla” träffades i Falun i helgen, alla tre fina flickor jag har, plus två äldre, alltså alla mina fem flickor, o jag fick inte vara med! Sånt är livet, tufft och inte alls rättvist om du frågar mig. Jag tror jag har förutsättningar för att bli kompis med ajfåånen, bara någon förklarar hur man swipar och flippar och flipprar och allt utan att man sabbar hela datorn som sitter i o man aldrig hittar hem igen! Puss och kram

 5. Svara

  Anki

  5 februari 2021

  Lagen om alltings jäv***het kan man säga, när att som kan krångla krånglar samtidigt. Skönt att allt är fixat nu i alla fall.
  Härliga paket som kom med posten … och bilderna på småflickorna är helt underbara! Klart du längtar att få krama dem!
  Ha en bra fredag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2021

   Blir så lack på mig själv som inte begriper ….för mycket nya grejer i ajfåånen…och vill ju inte vara på dotra hela tiden…men jag tror det blir en bra matchning till sist. jag ger mig inte. Och datorn är en dröm nu då den är snabb som blixten. Det rasslade iväg slantar så man kan svimma men det är ju bara världsligt, o man lär ju inte klä på sig spenderbyxorna på ett tag i allafall…Hälsa Lasse kram från mig och odjuren

 6. Svara

  Bia Lidén

  5 februari 2021

  Hej i Pörtet!
  Känner igen mig….när det bara låser sig i huvudet och man inte klarar att fixa det tekniska. Vartefter åren går blir jag bättre på att inte få till det. Men, plötsligt händer det och allt fungerar! Härliga barnbilder! De gör en bara glad! Ha en fin helg! Kram!

  • Svara

   Paula

   7 februari 2021

   Hej Bia! Long time no see! Inget mer bloggande för dig? Du har väl fullt upp ändå? Ja nu tycker jag det är tufft med tekniken o förstår varför så många inte orkat/kunnat ta till sig all ny teknik för att få vardagen att fungera lite lättare. Man är ju livrädd för att klicka på fel grejer och sen plötsligt rasslar det bara till och man sabbar en massa man inte begriper. Hoppas du har det bra o mår toppen. Kul att höra ifrån dig/kram från pörtet

 7. Svara

  Anna-Lena

  5 februari 2021

  Så stora tjejerna blivit. Det går så fort . Tur att du är uppkopplad igen så att du kan få lite bilder.
  Ett sådant elände med mobilen. Har en Samsung. Tappade min förra i asfalten för ett drygt år sedan. Skärmen spräckte helt så man kunde inte föra över några data till den nya. Elände tills allt var löst. Kändes det som iaf.
  Så fint att få oväntade presenter! Kram!

  • Svara

   Paula

   7 februari 2021

   Jag vill helst trycka på stopp-knappen nu. Det är trist att inte få snusa bebis. När jag väl får träffa dem är dom ju halvvuxna, haha, eller nästan i alla fall. Det bara drar ut på tiden, månad efter månad, nya besked och man känner lite hopp, men nu tycker jag att även de har grusats när inte ens de fullt färdigt vaccinerade äldre i Stockholm får träffa sina anhöriga! Sköt om dig, kram från pörtet

 8. Svara

  Tove Olberg

  5 februari 2021

  Men så bra pärsen är över för dig och grattis till snabbhet i med datorn och brukbar telefon som du behärskar.
  Och de där små – ja, det är ju bara att känna efter när en ser dem så 🙂

 9. Svara

  Kicki

  5 februari 2021

  Åh så väl jag förstår din frustration, när saker pajar och/eller inte fungerar.
  Skönt att du har Saija på nära telefonavstånd.
  Våra barnbarnsbarn, som flyttat till Gagnef har vi inte träffat på över ett år. Men snart är vi klara med vaccinationerna, sen så….
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 februari 2021

   Min bästa väninna, 80+ har ännu inte fått kallelse till första sprutan. Och nu läser jag om hur de på äldreboendena som fått sina sprutor ändå inte får träffa sina anhöriga inomhus. Och de gråter av frustration. Väntat och längtat o så hindras de ändå, förstår att de är ledsna. Själv kan man ju iaf röra sig utomhus och träffa folk….

 10. Svara

  Ama de casa

  5 februari 2021

  Oj vilken pärs för dig, skönt att allt har ordnat sig nu! Härligt också att få så braiga saker i brevlådan 🙂

  Vad söta dom är dina ättlingar!

  Ha en fin start på helgen 🙂

 11. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  5 februari 2021

  När teknik inte funkar då blir man galen! Det SKA bara funka. Att köpa ny telefon är nått av det värsta jag vet när allt ska installeras och fixas på nytt. Byter inte talatut så ofta tack och lov. Fina bilder på dina ättlingar.
  Frys inte ihjäl nu, ta vara på dig, var rädd om dig. Kram från nabolandet <3

  • Svara

   Paula

   8 februari 2021

   Talatut, vilket kul ord, fick tänka till lite där…Ja installationerna av alla data är inte kul, dottern försökte trösta med att nästa gång så kan man bara klona dem, men det hjälpte ju föga nu. Hur fixar de äldre utan hjälp att skaffa en smartphone? Nä dom gör ju inte det…o då kan dom inte heller sköta en massa hemifrån istället för att virra runt till apotek och banker o dylikt. Kramen

 12. Svara

  Minton

  5 februari 2021

  Det är ett helsike när tekniken inte fungerar. Datorn la av i höstas och det blev till att köpa ny. så skönt att du fick allt ordnat. Telefonen lär du dej säkert efter ett tag.
  De små flickorna är underbara.
  Puss till dina fyrbeningar och stor kram till dej

  • Svara

   Paula

   8 februari 2021

   Köpte du en ny laptop eller? Jag har ju en gammal pc, med hårddisk, separat tangentbord och skärm. Tar mycket plats men jag gillar inte laptopar som är jobbiga att skriva på. Glad att min dator kan hänga med ett tag till, kanske kan vi gå i graven tillsammans…
   Kramen

 13. Svara

  Karin

  5 februari 2021

  Puh, det var nästan för spännande det där. Både dator och telefon! Här hängde sig webbuppkopplingen via telefonen (som är min livlina här på landet) i en halvtimme idag och det kändes som en vääääldigt lång halvtimme. Skönt att det löste sig för dig och den där Smeserver i Saxdalen antecknar jag för kommande behov. Kan vara värt att åka några mil för en pålitlig datatomte.

  Men åh, vilka godingar, dina småttingar. Nu ska det väl ändå bara vara någon månad kvar till vaccin och lite bättre möjligheter att ses!

  • Svara

   Karin

   5 februari 2021

   PS. Fina bilder på dig! Vi har samma coronafrisyr, ser jag!

   • Svara

    Paula

    8 februari 2021

    Äntligen får jag till en tofs om jag vill fast den får inte plats i mössan!

  • Svara

   Paula

   8 februari 2021

   När man äntligen uppnått statusen gammelmormor/farmor och bara kan glädjas åt att hålla om småttingarna, gosa och dalta med dem, ja då får man inte ens träffa dem! Väldigt orättvist om du frågar mig. Om jag ska vara ärlig bytte jag nog inte många blöjor på barnbarnen heller, för medan de var små var jag egenföretagare och jobbade sju dar i veckan. Vid besök fixade jag käk och sen satt vi vid matbordet o umgicks, basta. Sen åkte de hem igen…Livet tar olika vändningar, eller hur?Vaccinet verkar inte vara Sesam-öppna.dig för anhöriga att träffas om man ska tro medierna. Vänta, vänta låter det nu…suck

 14. Svara

  bpz3

  5 februari 2021

  Tack och lov att dina data-/mobilproblem löste sig så fort, relativt fort alltså. Nu kan det ju bara bli bättre. Lite av en ketchupeffekt där.
  Välkommen till iPhone-världen. Den jag har nu och som jag snart måste uppgradera är cirka tio år gammal och funkar perfekt. Men nu är den för gammal för uppdateringar av operativsystem och appar. Så när mitt mobila bank-ID måste förnyas i september så är jag också illa tvungen att köpa en nu iPhone. Vilken modell köpte du?
  Bilderna på dig är härliga! Så du bjuder på dig själv:-)
  Fotona på tjejerna är lika härliga dom. Freja lär inte ha nåt val än att bli gnagare;-) Å Noelle så hon charmar omvärlden. Å hon är en kopia av dig i sista bilden.

  • Svara

   Paula

   8 februari 2021

   Jag köpte en begagnad 7:a som är densamma som dottern har. Drygt 2000 o ett års garanti, snabb leverans, ser ut som en sprillans ny o känns också så , jag är nöjd med produkten. Datorn är jag supernöjd med, har tagit steget ut på autobahn !

 15. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  6 februari 2021

  Nyss när jag skulle starta upp datorn så var bildskärmen svart, kolsvart…..och då blir man lite rädd. Men jag stängde av den och ät den vila en stund till och den var tydligen morgontrött idag för nu funkar allt som vanligt. Men jag som inte kan göra nåt annat än glo på TV, läsa eller sitta vid datorn är så beroende att jag mår illa vid tanken på att den skulle säga upp sig. Den kille som t.o.m. kom hem och fixade eventuella fel åt mig tidigare, han har också sagt upp sig. Han skilde sig och fick tydligen ett sammanbrott så numera går det inte att få tag på honom. Hemskt för honom och trist för mig! 🙁
  KRAM/Susie

  • Svara

   Paula

   8 februari 2021

   Jag förstår dig, det är ett jäkla elände när något inte plötsligt fungerar, Min dator harvade säkert tio minuter innan den orkade tröska igång, nu går det på ett kick igen. Hav tröst, allt går att fixa. Jag tycker det värsta är om man måste lära sig något helt nytt, som med min telefon som jag inte behärskade alls.Då behöver man backup av någon som använt prylen i några år o kan vara behjälplig,. Hoppas du mår okej , är så impad över ditt ständigt positiva humör och inställning. Håll i och håll ut, det blir bättre. Många kramar och tankar från pörtet

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  6 februari 2021

  Ojojoj, vilket elände och jag förstår så väl att du blev frustrerad, arg och ledsen. Men ofta hjälper det att lämna allt en stund och sedan ta nya tag när man har vilat hjärnan en stund. En promenad är alltid bra för att göra allt mer lättförståeligt 😀 Vad skönt att det ordnade sig.
  Underbara bilder på de två fina tjejerna 😀 Det dröjer nog inte alltför länge nu tills du kan träffa dem.
  Kram

  • Svara

   Paula

   8 februari 2021

   Mmm, tack, jag hoppas också på det, men om man ska vänta på två vaccinationer så lär nog lövsprickningen vara över innan det blir aktuellt med några möten. Men, det kunde vara värre. Jag tänker ofta på dem som t.ex emigrerade till Amerika, de fick barn efter barn, mor- och farföräldrarna var kvar i Sverige och visste knappt om att de kommit en ny generation. Man ska inte ta allt för givet, och det gör jag inte heller. Men önska och längta och hoppas det får man alltid, Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 106
 • 497
 • 1 652 528
 • 5 119
 • 66 012
Sök här