Bloggen

Bara tre svampar…

Av
den
17 september 2018

Hallå sjusovare! Det är dags för promenad!

Hösten är så vacker nu så jag försöker vara utomhus så mycket som möjligt…snart är det november, kallt och blött och mörkt…

Jag tog med mig lilla korgen för jag räknade inte med att göra några fynd längs cykelleden..men oppsan hoppsan, en bamsing minsann!

När en blir två..

Och minsann så blev det full korg på bara tre stora rediga KarJohan-svampar!

Inte helt otippad middag eller hur?

Nu måste jag berätta, jag fick byta min medicin för ett par veckor sedan. Ja alltså en av dem, den som är blodförtunnande o ska se till att jag inte drabbas av blodproppar.
Den medicin jag ätit i många år hade slutat att tillverkas! Bara sådär, jag fick meddelande från apoteket att jag ombads kontakta min läkare.
Va? Min läkare? Jag har ingen läkare…jag har inte träffat samma läkare mer än gång på flera år! Hur som så fick jag kontakt med en läkare per telefon och han hjälpte mig med recept på en annan medicin. Och nu, nu har jag fått världens klåda!
Det kliar överallt på kroppen, inuti handen, ovanpå handen, på tårna, på knäet, i huvudet, på magen….Nu vet jag precis hur de stackars skabbrävarna har det!
Inatt blev det inte mycket till sömn kan jag säga…
I morse tog jag kontakt med min vårdcentral och halleluja fick jag inte en läkartid imorgon.
Jag hotade med att inte äta min medicin och det bet minsann! Så fick man inte göra!
Så nu blev det ändrade planer, tandis som var inbokad imorgon får flytta på sig några dagar.
Alltid är det nåt, nu har jag blivit en fena på att beställa bussresor på appen, och baske mig så tror jag att jag lyckades pricka in rätt hållplats också denna gång!

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  17 september 2018

  Karljohan – dregel, dregel, dregel. Å soppan – ja, du har väl inget emot att jag fortsätter med att dregla eller;-) Karljohan slår kantareller med hästlängder och är enligt mig den godaste svampen. Fick ju torkad Karljohan och “krydda” av Anki ifjol. De frossade min man och jag på i flera veckor.

  Fantastiskt att du fick en läkartid redan imorgon, ja, fattas bara efter samtalet med läkaren. Vad gäller din blodförtunnande medicin, så vet jag ju inte vad du fick. Min man tar Eliquis (https://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=20111026000050) Bästa medicinen ever! Han tog Waran förut, vilket var så himla krångligt med alla PK-prover etc. Den medicinen öppnade en helt ny värld – i frihet alltså OCH resultat.

  Så be om att få Eliquis. Jag lovar att klåda är inte någon av biverkningarna. Pillret har faktiskt INGA biverkningar alls.

  Lycka till! Avrapportera gärna!

 2. Svara

  Anki

  18 september 2018

  Mums … antar att soppan smakade lika bra som det ser ut! Ska åka iväg en sväng och se om det finns några “kallar” i en skog en bit hemifrån, för här i min skog är det fortfarande dåligt.
  Hoppas på att du får en annan medicin utan biverkningar!
  Ha en fin dag!
  Kram

 3. Svara

  "LillaSyster"

  18 september 2018

  Övning ger färdighet! Hoppas att du blir av med klådan, det lät hemskt Kram

 4. Svara

  Karin Eklund

  18 september 2018

  Mumsfilibabba! Karl-Johan åt vi också igår men jag plockade svampen från frysen. Här finns inte en svamp än
  Nu håller jag tummarna för dig att du får en medicin som passar dig, för att känna sig som en skabbräv ska man inte göra. Det är svårt det där med mediciner. Lycka till Paula!

 5. Svara

  Ama de casa

  18 september 2018

  Jösses vilka bautasvampar! Och soppan skulle jag kunna döda för… Nja inte riktigt kanske, men den såg ruskigt god ut!

  Fy vad jobbigt med medicinbyte och den där biverkningen på det. Måste var hemskt!!! Hoppas du får bra hjälp, den medicinen som BP rekommenderade lät ju helt suverän.

  Snyggt jobbat med bussbokningen – förhoppningsvis… 😉

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  18 september 2018

  Tänk att tre svampar fyller en hel korg. Inte illa med så fina Karljohan och soppan ser riktigt smaskig ut 🙂
  Men usch och fy för klåda. Klart du genast måste få komma till läkare och byta ut den medicinen. Smärta kan man stå ut med men klåda är riktigt plågsamt.
  Haha, jag skulle vara överlycklig om jag lyckades boka buss eller något annat via en app. Men du är duktig som snabbt snappade upp det 😀
  Kram

 7. Svara

  Kicki

  18 september 2018

  Men fy fasen för klåda, man kan bli tokig för mindre.
  Hoppas du fick den hjälp du behöver hos läkaren.

  Otroligt om svamparna i den storleken var fräscha. Jag tycker att det mest är “tallkalle” nu, dom håller sig oftast bättre.
  Mycke svampmat blir det. Varma mackor senast, i en kycklinggryta blir det nog idag.
  Kram

 8. Svara

  Eva-Lena

  18 september 2018

  Stackare, klåda är förfärligt!!! Jag är – knock on Wood – förskonad, men många som har
  min sjukdom är svårt drabbade av det. Vad jag förstått så finns det alltid alternativ som inte ger samma problem, hoppas att läkaren hittar en sådan. Jag håller tummarna för dig!

  Lycka till!

 9. Svara

  Herr Nilssons Fru

  18 september 2018

  Oh fy – kan de göra så, bara sluta tillverka medecin, ja tydligen. Stackars dej, klåda är ett he### hoppas verkligen de hittar något som funkar. Karl Johan grattis till han. En skön morgonpromenad ja, de hinner man inte med innan jobbet men på lunchen går jag en promenad på 30 minuter med jycken. Ja hon är sedan något år min arbetskamrat – för de mesta 🙂

  Oh jag är ingen sjusovare – jag hoppas gladerligen upp klockan 4.50 varje dag, förlåt 5 dagar i veckan. Älskar tidiga morrnar.

  Kramiz

 10. Svara

  Åke

  18 september 2018

  Slutat med din medicin!?!?! Ja det ska vara Sverige till det!!! Hur kan man göra så?

 11. Svara

  Åke

  18 september 2018

  Härliga bilder från svampskogen ? Det vart väl aldrig en färsk svampsoppa ?

 12. Svara

  Ditte

  18 september 2018

  Vilka rejäla svampar! Och skönt med en tur till skogen. Hade gärna gått med dig. Svampsoppan ser delikat ut och jag hade gärna smakat av den.
  Illa med ditt kliande men bra att du fick en läkartid så snabbt. Hoppas även att denne läkare du ska träffa både är empatisk och kunnig.
  Tankar till dig.
  Kram!

 13. Svara

  Mia

  18 september 2018

  Men fy fasen för att få sån klåda!!! Hoppas verkligen att det löser sig nu och vilken tur (skicklighet??) att få en tid så snabbt men ibland får man ta till såna där metoder…
  Kallarna är jag avis på!!! Har banne mig inte hittat en enda än, jag måste helt enkelt vara på fel ställen och leta 🙁 men i morron blir det en sväng igen!
  Kram på’re

 14. Svara

  Ninni

  18 september 2018

  Ja nog är det då lustigt att de kan sluta med mediciner bara så där…. har varit med om liknande men inte blodförtunnande.
  Vilka jättesvampar!!! Recept på soppan?
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 63
 • 432
 • 1 717 838
 • 4 908
 • 63 164
Sök här