Black & White

Black & White # 4

Av
den
28 augusti 2019

Såg en gammal gengasbil i söndags.
Här kan du läsa mer om dem!

Flera svartvita foton hittar du hos Susan

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  28 augusti 2019

  Snygg bild på den gamla bilen. Minns att pappa berättade om gengasen som han använde till sin lastbil under kriget. Alltid spännande med gamla saker och att få veta hur man levde. Har släktforskat och fått en lite uppfattning hur det var på 1800 talet. Statare och pigor som jobbade på de större godsen i Skåne. Det är väldigt intressant.
  Kram

 2. Svara

  Ditte

  28 augusti 2019

  Spännande läsning och en väldigt fint fångad bild. Svart vitt är väldigt effektfullt. Vet att mina farbröde roch pappa använde gengas under andra världskriget .
  Kram!

 3. Svara

  BP

  28 augusti 2019

  Idag var nog en dag, då jag lärde mig minst tre nya “saker”. Har i och för sig glömt de två första redan, men gengas visste jag inte heller var det var. Vet inte om jag blev så mycket klokare efter jag läst artikeln du länkat till, men en sak vet jag – inte skulle jag åka runt med sådana “grunkor”;-)

  PS. Du ser mera nyheter hos dig än jag gör här;-) DS.

 4. Svara

  Anki

  29 augusti 2019

  Spännande bild … tänk att det faktiskt fungerar!
  Ha en fin dag!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 341
 • 552
 • 1 609 689
 • 5 042
 • 65 049
Sök här