Bloggen

Blåsig första advent

Av
den
1 december 2013

advent1

Ingen snö i sikte men desto blåsigare är det idag på första advent.
Med facit i hand var det nog bra att byns julskyltning var redan igår då skolklasserna hade marknadsstånd uppsatta med allehanda godsaker för idag hade nog rubbet blåst iväg :thumbsdown:

Jag har haft ett par jobbiga dagar, natten till fredag blev jag magsjuk och satt halva natten på toaletten :angry:
Att åka in till tandis och utsätta andra för smittan var förstås inte att tänka på, nu är det besöket uppskjutet till nästa år 😉

tomten

Tack o lov lugnade magen ner sig på ett dygn så jag fick se en skymt av tomten när han gjorde en blixtvisit på byn

fik1

Adventsfika hann vi också med

julgardin1

Ni som följt min blogg under åren vet att jag är en anti-pynt-tant
Därför är jag riktigt stolt över att visa upp mitt julpyntade kök! Jag hittade en julgardin a´la 70-tal på loppis och den passade perfekt till mina trista ljusa väggar!
Tomtigare än såhär blir det inte i pörtet!

panorama

Jag testar mig fram med nya kameran, igår provade jag “panorama”-inställningen, då tar kameran flera foton efter varandra medan man flyttar zoomen från sida till sida. Resultatet blev bra tyckte jag, man får med så mycket mer av landskapet!

Damernas skidlopp avklarat, duktig Charlotte blev tvåa, nu brunch och sedan ett herrlopp, ni anar inte vad jag njuter av att vintersporterna åter är igång 😀

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Sylvia

  1 december 2013

  Härligt att hitta en till på FB som inte julpyntar. Men din gardin skulle t o m jag kunna tänka mig. Trist med magsjuka men den brukar ju gå över på något dygn, men man brukarvara ganska darrig efteråt. Grannen skall ta Rocky på långpromenad i eftermiddag. Skönt då slipper jag ha dåligt samvete för våra korta promenader. Ha en fortsatt skön helg. Kram

 2. Svara

  Astrid

  1 december 2013

  Det har blåst lite här också plus lite snö, men nu skiner solen
  Jag lär väl åka på magsjuka nu skulle jag tro
  Att sitta i ett flyg tillsammans med en massa människor är väl som bäddat för det
  När det gäller julpynt så vill jag ha en stjärna och adventstake plus de bonader som mamma sytt och en julgardin i köket
  Men så har jag en make som älskar pynt så i år har vi till och med åkt på Röda Korset och köpt tomtar

 3. Svara

  TjockMorsan

  1 december 2013

  Jag är ju inte heller någon tomte fantast, så det blir lite sparsamt med dessa rödklädda skäggiga typer hemma hos mig också. Däremot så gillar jag det belysningsbara pyntet, så nu har jag kämpat med att få upp några stjärnor mm. Och kanske dyker det upp någon liten nisse när vi närmar oss Lucia, men gran blir det inte. :ehum:

  KramKram! <3

 4. Svara

  "LillaSyster"

  1 december 2013

  Jo tack det blåser ju nästan storm. Höll på att blåsa bort då jag skulle gå 6km hem efter kamerakursen idag. Det snurrar fortfarande i huvudet om termer och inställningar – har inte ens orkat ta fram och titta på kameran, det får bli en annan dag. Jag har heller inte pyntat så mycket i år. Byter bara gardinerna i köket, det får räcka. Men dina är ju bara så underbara, vilket fynd!!! Jag hade heller inte tvekat på att slå till på dem. Undra sa flundran….. jag tror att vi hade sådana då jag var liten, :thumbsup: de känns så bekanta. Ja någon i släkten måste bara haft dem. Underbara om du frågar mig! Magsjuka hu så hemskt :hide: det kan jag verkligen vara utan. Ha det så gott! Kram

 5. Svara

  susan

  1 december 2013

  Nä fy tusan för magsjuka…fast kan man slippa tandläkaren så;)) Pest eller kolera:)
  Tur att det är övergående.
  Men inget pynt??
  Kram Susan

 6. Svara

  Malin

  1 december 2013

  Här har det också blåst, kanske inte storm men kallt som tusan.
  Vi for inte ut på skyltsöndagen, maken var iväg på beredskap och ingen av barnen var sugen.

  Magsjuka är fruktansvärt jobbigt 🙁 bläää

 7. Svara

  Gun

  1 december 2013

  Ingen snö här heller, och jag som så väntar. Däremot har vi en ordentlig storm på gång igen, har tappat upp vatten, ljus har jag framme och ficklampan på bordet. Gäller att vara förberedd. Less is more, sägs det ju, gardinkappan är i varje fall en höjdare.

 8. Svara

  Anki

  1 december 2013

  Har varit blåsigt här också… och sex plusgrader…
  Ingen stor “pyntare” jag heller – och ingen julälskare…
  Trist med magsjuka… skönt att det oftast är ganska snabbt övergående.
  Kul med ny kamera… och kul att utforska hur de fungerar 🙂
  Kram

 9. Svara

  Menageriet

  1 december 2013

  Stackars Dig som haft magsjuka! :sick:
  I år ska jag faktiskt ha en julgran, det har jag inte haft på flera år. Då ska jag frossa i kulor och glitter. Annars blir det väl inte så mycket pynt. Har i alla fall investerat i nya gardiner till rummet.
  Skrattade gott åt Din beskrivning av ögondropparna. 😆 Hoppas det går bättre nästa gång?
  Här är det vår, tror jag? Ingen snö och ingen kyla att tala om heller. Räcker med träningsvästen när jag går ut med hundarna och än så länge är jag nöjd. Hoppas vi får en vit jul?
  Ha det så gott och kram! 🙂

 10. Svara

  Herr Nilssons Fru

  2 december 2013

  antipynt tant 🙂 de e inte jag i år, de varierar de där för mig:)
  Magsjuka fy o flä de e så jobbigt, slår ju ut allt i hela kroppen, energin liksom rinner ur en…bläää. Hoppas du är bra nu igen.
  Jaha då har du något att se fram mot nästa år – tandis!! först när jag läste tänkte jag, vad då, varför ska hon vänta tills nästa år, så slog de mig, de här är ju faktiskt snart slut:)
  Fina bilder, blir avis – vill oxå ha en ny kamera.

  Kramiz

 11. Svara

  Raija

  2 december 2013

  Skönt att magen återhämtade sig snabbt, för magsjuka är inte roligt.

  Jag pyntar inte heller så mycket, för det blir så jobbigt att plocka undan.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 490
 • 499
 • 1 641 181
 • 5 101
 • 65 748
Sök här