Bloggen

Blixtar och dunder, och magiska under?

Av
den
15 juni 2013

Efter lite velande stack vi igår iväg till Lindesnäs på en liten biltur.
Vädret var skapligt med växlande molnighet, och jag hade inte en tanke på att ta med mig någon jacka eller tröja.
Det är ju för bövelen sommar!

linde2

Men innan vi kom fram så vräkte regnet ner…
Vad gör man då, jo man skickar ut maken som har jacka på sig, och hunden utan jacka i regnet och sitter själv bekvämt tillbakalutad i bilen!

linde4

Blinka ville såklart inte alls gå omkring i regnrusket utan sin matte, så det blev ingen längre vända..
När vi sedan skulle styra kosan hemåt igen så upphörde regnet även om himlen var mörk så jag bestämde mig för att några foton ska jag i alla fall ha med mig hem!

linde8

Sjön låg spegelblank mot den svarta himlen

linde10

Familjen kanadagås tog sig en simtur med sina gässlingar. De verkar alltid ha en hop extramammor och dito pappor med sig, dom ägnar sig säkert åt kollektiv uppfostran!

linde13

Här skymtar den så fint liggande campingen i byn.

linde-collage

Spana in brandstegen vid herrgården! Att snabbt snirkla sig nerför den spiralen då det är bråttom kan inte vara det lättaste!

Hemkomna så fortsatte regnandet och inte nog med det utan nu var det kryddat av blixtar och dunder och höll mig sysselsatt några timmar med att stänga av och sätta på datorn varje gång jag trodde att ovädret dragit förbi.
Blinka som är så himla åskrädd hade det tufft, helst ville hon innaför kläderna på mig men det hjälper ju ingenting att ömka en rädd hund utan man får försöka vara som vanligt.

collagekattohund

Ni som har Facebook har sett att Astrid är hemma välbehållen. Så skönt så, hon har pratat och berättat mycket om var hon varit och vad hon gjort, men inte ens Google-översättaren har lyckats få mig att begripa vad hon säger…
Våra katter bryr sig inte om åskan men en del katter har jag hört reagerar och blir oroliga.

Ha en fin lördagskväll, hoppas ni slipper myggeländet!

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  annette

  15 juni 2013

  Ja, man är aldrig säker vad gäller vädret numer tycker jag, helt plötsligt kan det bara bli svart och vräka ner, så regnkläder känns som om det nästan alltid skall finnas med.
  Fast tur att regnet upphörde så Du fick ta lite bilder, vattnet är så stilla, ser ut som det var helt vindstilla, här regnade det “spik” vågrätt igår;-))
  Den brandstegen ser inte kul ut, skulle nog hoppa rakt ner istället!!
  Skönt att Astrid är hemma igen, har hon träffat någon friare månntro!?
  Det jag lärt mej nu om redigering kom jag på av en slump, zoomade in en bild och tänkte att just sådär vill jag ha bilden, bara testade att beskära den som den var då, och det gick att göra det, resten är bara att dra lite i reglagen för att få fram lite mer färg, jag har inget Photoshop så det är inte så avancerat!
  Ha en fin kväll!

  Kramen

 2. Svara

  Astrid

  15 juni 2013

  Men så underbara foton i det ljuset du har fått
  Mygg har vi så det räcker men det brukar avta efter midsommar av någon konstig anledning
  Kanske dansar dom sig slut runt midsommarstången jag vet inte
  Här det regnskurar idag

 3. Svara

  Sigge Svamphund

  15 juni 2013

  Tips Paula nästa gång du är påå bibblan kolla om de har annars be att de beställer.
  Linda Tellington har skrivit böcker om Tellington touch en en fantastisk massagemetod.
  Man massera med små små cirkelrunda rörelser och djuren blir lugna. Finns minst en bok på svenska av henne som beskriver metnden utfrligt. Då ppå häst men det är exakt samma på hund, katt, kanin människa. Jag gick en endags kurs för ett par år sen i samband med hundläger. Använder det framgåångsrikt på Sigge när fyrverkerierna rasar påå nyår

 4. Svara

  soffie

  15 juni 2013

  otroligt fina kort du tagit,vad vackert..å vad bra att Astrid kom hem ordentligt:) har vi varann på fb? jag heter sofie broberg om vi inte har det:) kramen

 5. Svara

  britten

  16 juni 2013

  vad många fina ställen ni har runt omkring er….och som vanligt fantastiska bilder

 6. Svara

  AprilSus

  16 juni 2013

  Vilka fina bilder du fick med dig hem, trots att vädrets makter inte var helt på er sida. Om X:et behöver vackra naturmotiv att måla av är det kanske av dig han ska be att få låna bilder? 😉

  Känner igen det där med att stänga av och sätta på datorn vid åskväder. Stackars lilla Blinka som blir rädd! 🙁 Själv tycker jag att det är rätt mysigt, även om jag har respekt för åskväder.

  Kramkram! <3

 7. Svara

  Lena Lif

  16 juni 2013

  Spegelblanka sjön är min favorit i dagens fina bilder. Sen är ju bilderna på Blinka och Astrid roliga att se, skönt att hon är hemma igen.

 8. Svara

  "LillaSyster"

  16 juni 2013

  Det är alltid oroligt när de små liven går på en liten turné, man kan oroa ihjäl sig. Inget blixt och dunder här, men det regnade bra i natt och det ser ut som om det kommer att komma en skur nu till eftermiddagen. Var ute och plockad några smultorn, men det är då ingen värme ute. Jacka på, fast att man inte vill! Fin fina bilder från sjön. Ha en skön söndag! Kram

 9. Svara

  Kristina

  16 juni 2013

  Jättefina bilder bjuder du som alltid på och vilka ljuvliga omgivningar du har runt omkring dig. Ja så oerhört glädjande att Astrid hittat hem igen, skär och ren lycka. 🙂 Här har vi haft solen på besök idag, det känns gott, dock ingen större värme, men det är heller inte nödvändigt. Kram fina du och ha en fin fortsättning på denna söndagskväll.

 10. Svara

  Kicki

  16 juni 2013

  Vackra bilder som vanligt. Så skönt att Astrid kommit hem igen.
  Det var ett förskräckligt åskväder här också i går, men idag har vi haft en himla tur med vädret Avesta på utställningen.
  Kramen/Kicki

 11. Svara

  lisa

  16 juni 2013

  Har Astrid varit på rymmen? Tur att hon har hittat hem igen. Jättehärliga foton du har tagit. Jag har aldrig varit i Lindenäs. Men nu vet jag att där är det vackert. Tack Paula! Ha det gott Kram Lisa.

 12. Svara

  Raija

  16 juni 2013

  Ha ha ha…googleöversättningen får skärpa sig och fixa till kattspråket också. Känner igen detta, för vår Meja berättar väldigt mycket när hon visar sig. Tydligen händer en hel del i hennes sommarstuga, för hon berättar långa invecklade berättelser.

  Väldigt fina bilder och jag njuter.

 13. Svara

  Nilla

  17 juni 2013

  Så vackra foton du fick där. Smart att “glömma” jackan hemma 😉 Och lilla Astrid är hemma igen, ja tänk om du kunde förstå vad hon säger. Hoppas att hon håller sig hemma i fortsättningen nu.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 196
 • 364
 • 1 627 633
 • 5 072
 • 65 414
Sök här