Av
den
16 juni 2013

..blir det idag.
Jag kämpar på och försöker äta nyttigt och det går ganska bra för det mesta.

chips

Affärerna underlättar förstås inte direkt när man ser hur de placerar varorna…

Nu finns det fin vitkål för en billig peng och jag gör gärna en “veckosallad”

vitkalssallad

Istället för den vanliga “pizzasalladen” testade jag en starkare dressing och si, det var himla gott, om man gillar starkt förstås.

Jag blandade ½ finstrimlat kålhuvud med ett par skivade salladslökar och ett par tunt skivade morötter. Hade en dillvippa kvar så den klippte jag ner. Sen blandade jag 1 msk dijonsenap, ett par tsk pepparrot på tub, 1 tsk tabasco eller motsvarande stark chilisås och 2 msk rödvinsvinäger.
När det var omrört vispade jag ner 2 msk rapsolja och 2msk vatten (man kan förstås välja bara olja istället) och sen kryddade jag med salt och svartpeppar. Resultatet blev en god “startsallad”, jag äter gärna en liten assiett med krispig sallad innan middagen, det täcker mitt stora tuggbehov och hjälper till att fylla magen.

pytt

Gissa pytten? Här har vi stekt oss var sin pytt-i-panna med lite olika ingredienser men med tärnad skinka som bas. Perfekt när man inte gillar riktigt samma saker..

pulledpork

Mindre nyttigt men riktigt god är den “halvfärdiga” pulled pork-varianten.
Självklart är den hemlagade långkokta varianten godast, men om man bara är två personer och kanske inte har lust/tid så blir denna klar på grillen eller i ugnen på en halvtimme.
Hur mör som helst, vi fyllde nan-bröd med kött och sallad och yoghurtsås. En enkel och mumsig och kladdig historia…

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  16 juni 2013

  Mums!!!!! Vad duktig du är med maten, salladen är ett bra tips för alla faktiskt och den håller ju länge, så smart då att göra en hyfsat stor sats! Tummen upp!
  Det finns mycket bra produkter på marknaden nu, bra för den som inte har riktigt tid och för dom som inte har stor familj 🙂
  Kram goa Paula!

 2. Svara

  Kristina

  16 juni 2013

  Åh så påhittig och duktig du är, beundrar dig och din energi och uppfinningsrikedom, hit ska man gå när man vill ha middags och salladstips! 🙂
  Du jag googlade på gökärten som du använde dig av tidigare, i maj kanske.. den verkar inte växa längre upp än högst Västerbotten, synd, blev så intresserad av att testa den. Sen är jag ju värdelös på att veta vilka andra vilda växter som är ätbara, bara genom att skölja eller eventuellt koka upp..

 3. Svara

  annette

  16 juni 2013

  Inspirationsblogg kan man också kall Din blogg när Du bjuder oss på Dina matlagningskonster, kommer ibland på ngt i matväg jag läst hos Dej, gör kanske inte precis likadant men tar lite här och där, gillar makens två tomater i pytten;-))

  Kramen

  annette

 4. Svara

  Bia

  16 juni 2013

  Veckosalladen….den hade jag glömt! Jag har alltid en bunke med coleslaw i kylen, men nu ska jag härma dig! Vitkål är hur bra som helst, billigt, gott, nyttigt.

 5. Svara

  Loka

  16 juni 2013

  Det där ser ju gott ut, blir supersnål, “slurp”
  Känner igen det där med tuggbehov, själv gillar jag också när det knastar..
  Tack för tipset
  Kramar

 6. Svara

  soffie

  16 juni 2013

  mums va mycket gott…å den salladen ska jag göra 🙂 tack för det tipset…

 7. Svara

  Agneta

  16 juni 2013

  Tur jag åt för en stund sen för nu blev jag hungrig! Så mycket god mat du gör. Pulled pork har jag läst om men jag tror aldrig jag ätit det, det verkar gott.
  Agnetakram

 8. Svara

  Christina

  16 juni 2013

  Jag har varit nyfiken på den dära pulle pork men inte kommit till att köpa den ännu 😉 Men att lägga det i bröd är ju helt perfekt nu till sommaren med att utflykter.Det är den lilla hålan Vitasaari som vi åker till i sommar.

 9. Svara

  Doris

  1 juli 2013

  Så duktig du är som håller din diet så bra ! Jag ska ta tag med min kost när jag börjar det nya jobbet, passar bra att göra så då 😉 ,
  Sköt om dig, kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 501
 • 574
 • 1 610 411
 • 5 044
 • 65 064
Sök här