Fem-en-fredag # 5 Årshjul

# 5 Årshjul

Vilken månad tycker du alltid känns längst?

Den tröstlöst mörka november, i år värre än någonsin, hade vi 2 soltimmar på hela månaden?

Vilken tid på året går fortast?

Höstmånaderna september och oktober med färgprakt, skogspromenader och svamp av alla de slag!

När på året är du som gladast?

I maj när naturen vaknar med skir grönska, vårblommor och musöron i lövträden

Hur skulle ditt år se ut, vädermässigt, om du fick välja?

vintern startar två veckor före jul och håller på till mars månad ut, våren är två månader och sommaren får gärna vara tre månader men inga värmeböljor utan max 25 grader! Hösten skulle bestå av september o oktober x 2 och november halva december hoppar vi helt sonika över..

Vilken är din favorithändelse som återkommer varje år?

Jag är inte mycket för att fira helger, men naturen är så vacker på midsommar och alla är glada, hoppfulla, livet leker!

Flera temabloggare hittar du som vanligt hos Elisa

4

22 Comments:

 1. Fina bilder! November är inte kul, brukar vara den månad jag tycker minst om liksom februari men i år har januari känts som en evighet. Inte heller mycket för att fira helger, men håller med om midsommar, det kan vara fint då.

  • Det är ju sällan midsommarvädret är till sin fördel, regn och mygg är vanligt förekommande. Men vi har ju lärt oss o blir inte förvånade!

 2. Mirjam Halvarsson

  De svaren skriver jag under på, precis vartenda ett :) Jag har en kompis som älskar november och hatar april…..jag funderar på att säga upp den bekantskapen ;) Nej, naturligtvis inte men man undrar ju ;)
  Kram på’re fina du!

  • Det finns de som gillar regn och mörker, men de är inte så många. Jag gillar framför allt variationer, vem skulle stå ut med spanskt solväder hela året, inte jag!
   >Kramiz

 3. Väldigt vackra bilder till dina svar. Och bilderna piggar verkligen upp.
  Jag har läst frågorna och svaren hos flera och svaren är verkligen olika. För egen del skulle jag fått svara att “det beror på” – Det ena året är ju inte det andra likt. I varje fall inte för mig.
  kram!

 4. Det var en alldeles för svår fråga för mej, så jag hoppar den :).
  Önskar dej en trevlig helg

 5. Visst är november en låång mörk tråkig månad, håller helt med dig.
  Tänkte också på midsommar som en favorithändelse som återkommer, men är väldigt förtjust i mina fyra semesterveckor på sommaren också!
  Maj månad är inte dum alls, sommaren är på väg och värmen återkommer med all grönska.
  Vi kämpar på lite till med vintern, men snart så…
  Kram!

 6. förra h,östen var november ovanligt varmt oC vackert

 7. Hahaha! Här är vi inte helt överens som du förstår. Pratar om ditt svar till fråga 4 alltså;-) Men november skrev jag också. Årets tristaste månad utan existensberättigande, ungefär som veckodagen tisdag;-)
  Eloge till dina fina bilder som verkligen illustrerar dina svar perfekt:-)

 8. Så fina bilder du har till svaren som jag håller med om. Gillar vinter men nu är det för kallt.
  Kramar från oss

 9. Nja, jag vill inte ha så lång vinter . Men hur kort eller lång den blir det vet man aldrig förrän efteråt. För mig känns det i år som om den varar i en evighet, nu när jag inte fick åka iväg och förkorta den några veckor. Ja ja för varje dag som går kommer jag närmre våren! Ha en bra lördag! -14 nu.

 10. Så fina bilder du har tagit fram.
  Håller med i mycket. Tycker om hösten men ännu bättre om vår och sommar. November kan vi hoppa över. Ett aber bara, varken jag eller Karl-Petter hade fått någon födrlsemånad då…

 11. Vintern är inte kul – och hösten går för fort … ja, du vet ju hur jag känner :)
  Härliga bilder till dina svar!
  Kram

 12. Jag tycker att din idé, att vi ska hoppa över november och halva december, är alldeles utmärkt!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

 13. Fina bilder som illustrerar dina tankar :-)
  November verkar vara en “favorit-hat-månad” hos många. Så även hos mig förr om åren, men nuförtiden gillar jag november :-D

 14. Ja nog är det något speciellt med midsommar alltid, kanske är det lite att man känner extra för det här i Dalarna? Tänker på folkdräkt och så :).

 15. Längtade nästan efter midsommar när jag såg din bild! Och första bilden, november, stämmer så helt in på mina känslor då!!! Vill dock inte hoppa över november, för då är ju min son född! Vi har nog ganska lika tankar för övrigt! Ha en bra helg!

 16. Jag skulle också gärna ha lite längre fin höst så november får gärna bli lite mer lik oktober. Men i övrigt är jag ganska nöjd med hur det är. Bara det inte blir värmebölja på sommaren för då gömmer jag mig inomhus…eller kanske på en fjälltopp :D
  Kram

 17. Så fint! Här fick man se alla årstider. Jag håller lätt med dig, november är den tråkigaste månaden. Då är det oftast regn och grått, grått. Tack för frågan. Jan är hemma nu, men väntar på lite fler utredningar. Han är väldigt nöjd att få vara hemma.
  Kram till dig och alla pörtedjur

 18. Midsommar är fint. Nu är det inget jag har firat på många år. Liksom julen, den tillbringar jag hos något av barnen.
  Annars är jag väl ganska så ense med dig.
  Kram!

 19. Ja min sämsta och längsta månad är för mig januari. Den allra bästa månad är maj. Såklart är midsommar en magisk afton med dans, sång och ljus. Vi firar till viss mån så gott det går midsommar i Spanien men det är alldeles för varmt. Ha det gott!
  Kram

 20. Pingback: Fem en fredag v. 6: Sinnen - elisamatilda.se

Kommentera