Bloggen Matrecept och kökstips

Blött och grått vi fått

Av
den
11 september 2017

Det luktar blöt hund i mitt pörte :mrgreen:
Varenda dag öser det ner en skur vatten i nacken på oss då vi är ute och går.
Risken finns att alla löv har trillat ner innan man hunnit få njuta av färgerna!

Rallarrosen tycker jag blir så fin när den vissnar, men det har inte blivit så mycket fotat i vätan.

Den fina skålsvampen har dykt upp i mängder i hästhagen.

O tro´t eller ej, härom dagen skymtade jag något julrött i grönskan :help:
Ja jag vet, det är klart att domherren även lever på sommaren, men jag har då inte sett den under barmarkssäsongen tidigare…

En fördel med hösten är all den goda maten, nu längtar jag efter mustiga grytor och goda soppor.
Detta är min vinkokta fläsklägg som du hittar recept till här
Den innehåller vitt vin, buljong, rotsaker, svamp, purjolök och kronärtskockshjärtan och smakar smaskens!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  11 september 2017

  Ljuvliga, höstliga bilder och dessutom en sista med mycket smak!
  Jag är usel på att läsa bloggar nu, usel att skriva själv men så småningom ska det väl bli ordning på den här kvinnan också!
  Ha det gott i dubbel bemärkelse och tack för receptet! <3

 2. Svara

  Ninni

  11 september 2017

  Ja idag kom en höstkänsla över mig också. Inte för att det är en massa färgglada löv eller så utan bara känslan.
  Kanske spelar det in att min mamma ringde och berättade att boendet där min pappa bor ska läggas ner. Jag har varit med på ett boende som la ner och det är jobbigt för de boende som måste flytta och det är jobbigt för personalen som försöker vara professionella men mår dåligt för att de också måste flytta till ett nytt jobb.
  Sen syns det på golven här inne att det blivit höst. Lortiga katt-tassar i en strid ström från altandörren till köket. Även fast det inte regnat så kommer Snoozen in och ser ut som att han lagt sig i en lerpöl. Lilla Mumlan rumlar inte runt så mycket ute än så hon håller sig hyfsat ren.
  Härlig färg på svamarna! De är ju vackra. Jag fotade också svamp idag. Det poppar upp nya svampar varje dag i gräsmattan nu.
  Jasså de börjar visa sig nu, domherrarna. Måtte det inte vara snö på gång än för då blir det en lång vinter.
  Vilken fena du är i köket! Jag får pröva vinkokt fläsklägg nån gång för det har jag aldrig ätit.
  Kramen.

 3. Svara

  Synnøve

  11 september 2017

  Hösten är en skön tid. Här har det plockats svamp och bär. Så nu ska jag konsentrera mig på äpplena och göra äpplemust. Din gryta såg god ut, men jag tar gärna bort fläskläggen. 😀
  Ha en fabelaktig fin afton vidare. Kram.

 4. Svara

  Gunnel

  12 september 2017

  Vilka tjusiga svampar…så lysande orange. Höstfärgerna är vackra och det börjar så smått visas här nere nu. Det ska bli kul när domherren kommer lite oftare. Det är sällan vi ser den hos oss under sommaren. Höstgryta låter gott och jag läste ditt recept. Det får bli en testmiddag endera dagen. Kram

 5. Svara

  Anni

  12 september 2017

  OJ, så gott det såg ut! Värmande “comfort food” passar perfekt på hösten.
  Men här är det strålande sol och 16 grader i skuggan, känns som normal sommartemperatur 😉

 6. Svara

  Anne-Lie Enforsen

  12 september 2017

  Ingredienserna till grytan frestar, men jag kan inte för allt smör i Småland få i mig något med skinn/svål kvar i grytan! Sorry! 😉 Äsch, självklart har kycklingen kvar sitt skinn i ugnen, men så fort den ska på min talrik, får den strippa! Likaså har julskinkan sitt svål tills det är dags att griljera den.
  Du ser, hur lätt det är för mig att “göra en pudel”! 😀 Ha en skön fortsättning på dagen! <3

 7. Svara

  "LillaSyster"

  12 september 2017

  Maten ser gudomlig ut och domherren så fin. Här ser man varken till dem om sommaren eller vintern…… eller väldigt väldigt sällan om vintern.
  Hoppas att det gick bra hos tandläkaren idag. Här skiner solen och jag har gått två varv i spåret i bara t-shirt och 3/4 jeans. Så än värmer solen och det är bra för mina druvor, något vin lär det inte räcka till – men de smakar bra som de är lite åt smultron hållet. Kul att din blomma växer och blommar för dig, den ska dock vintervila och jag tycker som min mor att de är hopplösa att få att klara vintern – men du kanske har bättre tur. Man vet ju inte förrän man testat :party:
  Ha det gott! Kram

 8. Svara

  Anki

  12 september 2017

  Mmmm … mums! Åh så gott det ser ut! Det blir till att skaffa en ny lergryta!
  Härliga höstbilder mellan regnskurarna 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 354
 • 450
 • 1 638 521
 • 5 097
 • 65 701
Sök här