Bloggen

Skiner som en ….solros!

Av
den
12 september 2017

Tänk att den hann börja blomma, min första och finaste solros någonsin!

Först öppnade sig blomman något, såg lite tilltufsad ut..

Men nu är den i full blom och inhyser en herrans massa insekter!

Nu måste jag berätta om min dråpliga :help: dag…

Jag sov ingenting natten till idag, det brukar bli klent med sömn inför tandis, o inatt hade jag superont i bägge höfter (kan jag ha klivit omkring i blåbärsriset i skogen lite för många dagar) så jag fick till sist lägga mig på rygg och det gör jag aldrig annars.
Det kändes som en lättnad när klockan äntligen ringde…

En timme donade han i munnen på mig, och sen avslutade han med att glatt säga: Och sen inga morötter, nu är det soppa som gäller!
Jag har nu provisoriska kronor både här och där och de är väldigt sköra. Som om jag inte visste det, bet bort en krona förra veckan trots att jag inte ens tuggade på den sidan…

Men detta kom lite plötsligt, jag var inte alls beredd på en sopp-diet! Från fläsklägg till dagens…..fiskbullar med ris :thumbsdown:

Vilken tur att jag investerade i en ny stavmixer förra veckan då den tidigare spruckit i fogen.
Hela min inköpsplanering gick därmed till fanders, äpplen, paprika, kött….och istället blev det alltså fiskbullar, keso, och kalvsylta, barnmat med andra ord.

Tänk om man kunde kunde gå ner i vikt i samma takt som tandis slukar pengar!

När jag skulle byta buss i Sunnansjö var spänningen olidlig. För några veckor sedan uteblev ju bussen, och jag har fortfarande inte fått svar från Dalatrafik på min reklamation!
När det gått några minuter över tiden ringde jag i panik till exet för att be honom ringa o kolla om bussen var på G. Jag har ingen nätuppkoppling annat än hemma så jag kunde inte leta efter tel.numret…
Han satt förstås i kundmöte men skulle återkomma…hann redan tycka synd om Blinka som väntat hemma ensam i några timmar..
Då plötsligt kommer det en buss som skyltar med Ludvika, men som när han öppnar dörren hurtigt frågar om jag ska till Fredriksberg. Vilken lättnad !

Blinka blev förstås utom sig av glädje och studsade omkring och rev mig på benen en bra stund. När hon äntligen lugnat sig fick hon försenad frukost.
En timme senare kom hon in i köket, la en spya på trasmattan, gick vidare till andra trasmattan och gjorde samma sak! 🙄

Det var dom nytvättade mattorna som exet fixat härom veckan… :mrgreen:
Det är ytterst ovanligt att min hund kräks så det var förmodligen upphetsningen och måltiden som inte synkade…bra att tänka på nästa vecka när det är dags igen.

Nå, ut i skogen gick vi sedan, tog för säkerhets skull med min minsta korg och visst skramlade det några svampar där när vi kom hem igen.

När jag sätter mig vid datorn för att ta igen mig lite så är skärmen svart!! Vad i ????? Provade tända golvlampan som har samma uttag, inget liv i den heller…
Attans, det måste ha gått en propp….ut i garderoben, plocka fram stora stegen, klättra upp till skåpet och se…dum ut, hur ska jag veta vilken propp som behöver bytas! Fanns ju massor att välja på!
För andra gången idag terroriserar jag exet (stackarn)och ber att han ringer upp. Men innan så hinner ske slås jag av en tanke, jag städade faktiskt under databordet innan vi gick ut, kan jag ha kommit åt???? Jorå, det hade jag!!! Kommit åt knappen på eldosan så jag stängt av den! I med kontakten och vips funkade allt igen.

Puh puh, nu får det väl räcka för en dag, det tycker nog både han och jag!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve

  12 september 2017

  Härlig solros det där. Den blir fåglarna glad för i vinter. Mina har jätteknoppar.. hoppas de hinner slå ut nu bara.

  Tänder är ett dyrt kapitel. Hoppas det gick bra nu då, och soppa, keso annat lätttuggat är inte så illa då.. Lovar att vikten rasar med. 😀
  Här har den gjort det.. snart nere på 2 siffrigt. Så glad för det.

  Tur du har exet då. Snäll han som ställer upp.
  Lite synd om Blinka som åt gott och så kom det upp alltihopa…
  Sånt händer.
  Ha nu en skön kväll. Det ska jag.
  KRAM från nabolandet 😀

 2. Svara

  Mia

  12 september 2017

  Hahaha…det finns dagar….och så finns det dagar 😉 Förlåt, jag ska väl inte skratta men jag lider lite med dig också…stor kram :love: :love:

 3. Svara

  Ninni

  13 september 2017

  Oj vilken dag du haft! Nu får du ta igen dig i möre. Ha en mysdag med Blinka. 🙂
  Huvva för tänder! Måste man äta lättuggat också?? Fy för den lede…
  Jag måste också investera i en porslinskrona, säger tandläkarn. Som om jag har råd med det! Vi har ju bytt ut alla termostater på elementen och ett element lära vi byta ut också.
  Har du inte fått någon reaktion från Dalatrafik än? Ring till dom! Eller bombardera dom med mail. Så där får det inte gå till!
  Kramen!

 4. Svara

  Anki

  13 september 2017

  Oj … vilken dag! Tur att allt löste sig galant … ja förutom spyorna på rentvättade mattorna då – sånt är trist!
  Tandläkarbesök r inte bara hemskt tråkiga – de är oerhört kostsamma också!
  Härligt att solrosen hann slå ut – såå fin!
  Ha en bra dag finaste Paula!
  Kram

 5. Svara

  Karin Eklund

  13 september 2017

  Ja du Paula! Det var ett dygn som hette duga! Men nu får du förmodligen bara bra dagar i ett kör. Du har ju liksom samlat allt strul på en och samma dag och borde ha sånt över för din del ett längre tag framöver. Lycka till med kronorna så att kronorna räcker till. Det kostar att gå till tandläkaren. Ha det gott bästa du! <3

 6. Svara

  "LillaSyster"

  13 september 2017

  Men Paula! Du kan nog skylla på tandläkarbedövningen. Det är inte svårt att se vilken propp som har löst ut, då har den röda metallplutten trillat av eller hänger på sniskan, har du ett modernare proppskåp med snabbsäkringar så är det bara att lyfta upp den som vippat ner. (det finns ju fler färger på propparna men röd är väl vanligast) Men nu gick det ju lätt som en plätt bara att vippa tillbaka strömbrytaren! Jo, du det där med att ta de nytvättade mattorna när något ska upp eller längsta/största mattan det känns igen. Ja, ja det är sådant man får räkna med då man har pälsälsklingar. Ståtlig och fin är din solros! Kram

 7. Svara

  Eva

  13 september 2017

  😆 😆 😆 Ha ha ha …… ja nog kan man skratta ihjäl sig för mindre Paula när du beskriver händelserna så tokigt . . . . 😆
  Ja jisses som det kan röra till sig ibland, tur det inte händer varje dag eller hur ?
  Ja är det inte typiskt att ett djur ska spy eller kissa på en precis ren matta, känner igen det där och vad kan man göra mer än att sucka.
  Ja se där lilla solen skiner som en solros eller tvärtom, den blev ju riktigt vacker.
  Nu får jag inte skriva mer för Ludde, han bråkar under datorbordet, grrrrrrrrrrr
  Kram/ Eva

 8. Svara

  leila

  13 september 2017

  Men vilken dag du har 🙁 men tänk på din fina solros så känns det bättre. Kunde ju inte låta bli att skratta åt eländet då du skriver så roligt. Hoppas det dröjer länge till innan du får en sån dålig dag igen. kram på dig

 9. Svara

  Hillevi

  14 september 2017

  Puh! Den dagen ska du inte spara i dina minnen! Det ska man inte med dumdagar! Till slut löste sig ju allt i alla fall!
  Jag är bäst på dumdagar men också på att glömma dem (inklusive en massa viktiga saker – blir visst värre med åren!).

  Ser att du inte äter mycket lingon – det som är såååååååååååååååååå gott! Det röda guldet och det gula guldet (havtornsbär) är… tja, just GULD, tycker jag och höstens glädje, fast plocka är blä, ffa rensa. Men igår plockade jag stolt fjällskivlig (svamp är också guld, fast med diamantkant!) Åh, ljuvliga höst! :love:

 10. Svara

  Hillevi

  14 september 2017

  Förresten, glömde (!) – brukar ha en skog av solrosor vid fågelmatarträdet. I år är de stora som prästkragar och 30 cm höga! 😯 . Fast i pallkragarna som är välgödslade är de enorma. Självsådda såklart, vad har man annars fåglar till 😀 och lediga var de ju eftersom jag inte odlat nåt alls i år….

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 148
 • 505
 • 1 628 902
 • 5 076
 • 65 457
Sök här