Läst

Boktober 2023 av SelmaStories

Av
den
1 oktober 2023


SelmaStories har en boktober-utmaning som jag gärna är med på!
Dag 1 Min bokhylla

En bild över Falu stadsbibliotek, min bokhylla!
Jag har minskat mitt bokbestånd regelbundet under åren, med 26 flyttar i bagaget är det lätt att förstå att jag tyckt det varit pinsamt att ha flera flyttkartonger fyllda med böcker som jag aldrig läser. För så har det varit med mig. Jag läser böcker en gång, färdigt! Det finns på tok för många lockande titlar som jag inte läst för att jag ska ägna mig åt omläsning. Men det är bara min personliga uppfattning, många tycker tvärtom att det är givande att läsa om böcker.
Jag är en flitig biblioteksbesökare, tidigare var det små mysiga filialer eller bokbussar när jag bodde på vischan, nu besöker jag biblioteket i Falun minst en gång i veckan. Jag reserverar böckerna på nätet, håller koll på nya titlar som jag lägger till min “vill läsa”-lista eller nygamla böcker jag är nyfiken på.
När jag ändå besöker biblan så kikar jag förstås runt en stund och brukar hitta fler böcker som intresserar mig, både fiction och fakta.
Häng gärna på den här roliga utmaningen!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  1 oktober 2023

  Du har större bokhylla än jag ?
  Det lät som en kul utmaning så kanske något för mig.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Minton

  1 oktober 2023

  Du har större bokhylla än jag ?
  Det lät som en kul utmaning så kanske något för mig.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  1 oktober 2023

  Det är ingen dålig bokhylla du har och det är ingen risk att du blir utan läsupplevelser.
  Kram

 4. Svara

  Mia

  1 oktober 2023

  Jag håller på att rensa i min bokhylla men däremot köper jag nya böcker istället för att gå (åka) till bibblan, idiotiskt egentligen….varför gör jag så??
  Kram på’re

  • Svara

   Minton

   3 oktober 2023

   ??? Jag gör likadant. ?

 5. Svara

  Anna i Portugal

  1 oktober 2023

  En rejäl bokhylla 🙂 Kul med en utmaning, jag hoppar inte på den, har fullt upp med de andra jag är med på. Hoppas du haft en skön helg!

 6. Svara

  Susjos

  1 oktober 2023

  Fina fina biblioteket i Falun, tänk att det ser likadant ut som för 50 år sedan! Det är också där min mamma hade sitt sista jobb innan hon blev sjuk, hon jobbade där som lokalvårdare.
  En kul utmaning som jag tänkte hänga på!
  Kram!

 7. Svara

  Ditte

  1 oktober 2023

  Kul att tänka en del i böcker. Fick utmaningen från Selma stories och funderar. Men det gör jag än så länge för egen del . Lusten att blogga finns ju inte. Känns som om den tynar bort.
  Min bokhylla, eller snarare mina bokhyllor hemma, har reducerats under åren men böcker är fortfarande viktiga för mig.
  Vi har också fina bibliotek här på Söder och ett nytt har kommit vid Medborgarplatsen; Thomas Tranströmerbiblioteket och där tittar jag ofta in.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 98
 • 138
 • 1 654 174
 • 5 124
 • 66 091
Sök här