Läst

Boktober /Selma Stories dag 10

Av
den
10 oktober 2023


Dag 10 En bok som levde upp till hajpen

Den här boken lånade jag på biblan på engelska 2019
Svenska titeln är Där kräftorna sjunger och den blev en megasuccé som sedan filmatiserades.
Jag tyckte väldigt mycket om boken, den fanns kvar i mitt hjärta länge.
Jag hade aldrig någon tanke på att se filmen förjag ville ha kvar mina egna fantasibilder ur boken.

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  10 oktober 2023

  Vissa böcker bär man med sig länge. Jag har varken läst eller sett filmen. Däremot hade jag en kund som rekommenderade mig att se filmen, han sa att den var så bra. Men än har jag inte kommit till skott. Kanske blir boken istället =) det brukar ju alltid vara bästa alternativet.

  • Svara

   Paula

   12 oktober 2023

   Jag tittar ytterst sällan på film, det beror mest på mina koncentrationssvårigheter. Med en bok kan jag lätt avbryta när jag inte orkar hänga med, men tittar man på film så känns det inte meningsfullt att hacka upp den i bitar. Just den här boken såg jag framför mig för varje sida jag läste, tror jag hade blivit besviken om jag sett filmen då det inte alls liknat mina fantasier…

 2. Svara

  Anna-Lena

  10 oktober 2023

  Böcker på engelska läser jag inte.
  Men den här boken har jag läst på svenska. SÅÅÅ bra.
  Filmen har jag inte sett.

 3. Svara

  BP

  10 oktober 2023

  Bloggade också om boken och jag tillhör minoriteten som inte gillade den upphaussade boken. Så jag kanske borde kolla filmen istället. Som du säger, filmer brukar sällan motsvara förväntningar efter att man läst en bok och tyckt om den. Så det kanske är tvärtom i mitt fall här;-)

  • Svara

   Paula

   12 oktober 2023

   Självklart kan ju inte en bok passa alla! Jag är ju lite av eremit mellan varven som skulle trivas ute i bushen . Speciellt naturskildringarna föll jag för i boken.

 4. Svara

  Birgit

  11 oktober 2023

  Det där är en bok som ligger på min “måste-lista”, men jag har inte kommit dit än. Kan absolut tänka mig att se filmen, men jag vill gärna läsa boken först.

 5. Svara

  Anna-lena

  11 oktober 2023

  Är ju dålig på att läa böcker på engelska. Vill ju att det ska gå fort att läsa! Och det gör det bara på svenska, för mej.
  Gillade både boken och filmen. Mycket!
  Ha en fin onsdag! Kram

 6. Svara

  Susjos

  11 oktober 2023

  Visst var boken bra, men jag var skeptisk i början, men sen kunde jag inte sluta läsa, och tro det eller ej, men filmen är bra!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 64
 • 235
 • 1 654 709
 • 5 125
 • 66 106
Sök här