Läst

Boktober /Selma Stories dag 7

Av
den
7 oktober 2023


Dag 7 En bok jag äger men ännu inte läst
Dagens uppgift hade jag förträngt. Jag har inga olästa böcker hemma av den enkla anledningen att jag inte köper några böcker…
Trodde jag…
Men, när jag öppnade skåpet där jag förvarar mina kokböcker och några fackböcker hittade jag:


All our names av Dinaw Mengestu
LONGLISTED FOR THE FOLIO PRIZE 2015 Two young friends join an uprising against Uganda’s corrupt regime in the early 1970s. As the line blurs between idealism and violence, one of them flees for his life. In a quiet Midwestern town in the aftermath of the Vietnam War, an African student falls for the woman who helps him settle in. Prejudice overshadows their relationship, yet it is equally haunted by the past. Both men are called Isaac. But are they one and the same?

När jag såg bokryggen mindes jag, det var utförsäljning av böcker på biblioteket i somras, jag plockade på mig två engelsk-språkiga romaner á 5 spänn styck då jag gärna läser på engelska.
Då missade jag inte heller dagens utmaning!

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  7 oktober 2023

  Kul med denna “Boktober” . Funderar och är med , dock inte på bloggen. Men roligt att ta del av vad andra skriver.
  Detta är en bok jag inte alls känner till, men nu har jag i alla fall sett namnet.
  Kram

 2. Svara

  LillaSyster

  7 oktober 2023

  Jag beundrar dig som “orkar” läsa böcker på engelska. Det har jag inte tålamod till. Senaste boken jag läste på engelska måste varit andra eller tredje delen i Harry Potter, eller det var inte jag som läste utan maken hade högläsning för mig…..går nästan under ljudbok =)
  Bra jobbat med månadens bokutmaning.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 162
 • 189
 • 1 654 996
 • 5 128
 • 66 118
Sök här