Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # 36 Träd/trä

Av
den
7 oktober 2023


Veckans ord att tolka är trä/träd
Jag tog en promenad igår, ja det gör jag alla dagar, men jag koncentrerade mig den här promenaden på veckans ord träd och fotona är tagna under den promenaden.
Vad vore väl världen utan trä (träskallar) eller träd

Att inte se ett enda träd när man tittar ut genom fönstret, eller när man promenerar utomhus vore märkligt, då är man förmodligen i öknen eller på Grönland (läser just nu en intressant bok om Grönland och där växer inte ens tillräckligt många träd för att bygga ett hus!)
Jag är en riktigt trädkramare som inte ens kan välja ett favorit-träd

..men just nu är det här maffiga höstträdet svårslaget

Bärträden har gett fina skördar i år, jag hoppas sidensvansarna kommer och kalasar på rönnbären under senhösten

Träd kan man hänga upp en livboj eller skylt på

liksom man kan hänga en tappad liten bebistossa på en trädgren och hoppas den hittar hem igen

Barnen kan bygga roliga kojor av trädgrenar

och en finnkäring kan göra tant-parkour på gamla trädrötter!
Se så mycket träd i olika skepnader jag hittade på vår promenad!
Flera tolkningar av veckans ord träd/trä hittar du hos lokföraren Karin som styr tåget vidare året ut.
Nästa vecka ska vi tolka ordet väg
Du är välkommen att kliva på tåget och delta!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  7 oktober 2023

  Tantparkour har jag börjat med. Böjer mig under räcken, går mellan stolpar osv.. Det är faktiskt skönt.
  Fina trädbilder. Inser att jag nog måste blogga lite idag.
  Kram.

 2. Svara

  åsa

  7 oktober 2023

  Träd är viktiga. Skog är livsviktigt. Skog ger energi på olika vis.
  Gillar bilden med rötterna, Du får se Dig för när Du är ute och går så Du inte faller och brutet lårbenshalsen.
  /åsa

 3. Svara

  Znogge

  7 oktober 2023

  Vilka fina bilder på träd! Ja tänk så tråkigt det vore om vi inte hade ett enda träd att se på. Den enkla sanningen är att träden fyller en viktig funktion på många olika plan och de hör till.

  Önskar en god lördag nu!

 4. Svara

  LillaSyster

  7 oktober 2023

  Träden har verkligen höstskrud hos dig. Fin tolkning och träd är livsviktiga=) Här har flera lagt sig ner på vägarna efter nattens storm, och det blåser bra ännu. Men jag hoppas att det mojnar till kvällen- jag behöver sova.

 5. Svara

  Minton

  7 oktober 2023

  Träd är vackra och ett viktigt inslag i naturen. Har två träd i min lilla täppa. Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   10 oktober 2023

   Vad är det för träd du har på tomten? Barr eller lövträd?
   Kramen

   • Svara

    Minton

    10 oktober 2023

    Jag har lövträd och en tujahäck.
    Kram

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  7 oktober 2023

  Visst mår man bra av träd, i vår lilla trädgård på 810 m² på ett berg (minus hus, minus asfalt) finns det många olika sorters träd; äpple, päron, söta körsbär, plommon, mullbär, finsk krikon, vindruva klättrar på en liten tall, ek, och många många vilda träd. Barnen har byggt koja, barnbarnen klättrar, äter frukt och bär ?

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  7 oktober 2023

  Träd kan man ha både nytta av och kul med men jag hoppas att du är försiktig när du utövar tantparkour. Jag håller med om att ståtliga höstträd av olika slag är oslagbara. Riktigt fina höstfärger hos dig nu.
  Kram

  • Svara

   Paula

   10 oktober 2023

   Hej, jag är väldigt försiktig när jag rör mig, stel som en pinne, så himla tråkigt. Skulle verkligen behöva få lite knäböj och ryggböj under promenaderna, nästan så jag får kramp i slutryggen nu då jag går. Men det är bara jag själv som kan ändra på det, hur svårt ska det vara! Kram från pörtet

 8. Svara

  Ditte

  7 oktober 2023

  En härlig tolkning i ord och bild. Och visst är träd av skilda slag fascinerande.
  Har ju hoppat av tåget och är bara på besök hos i Blogglandia . Men trevligt det också. Alltid fint att läsa dina inlägg.
  Kram och trevlig helg.

  • Svara

   Paula

   10 oktober 2023

   Ursäkta sena svar, förstår inte vart tiden tar vägen! Och dagarna blir så korta och man behöver hinna ut några svängar med jycken innan det är nattamörkt. Så roligt att du tittar in, följer ju dig på insta så jag vet lite vad du hittar på! Kram

 9. Svara

  Märtha

  7 oktober 2023

  Jovisst får man ihop massor med träd på en promenad! Vår stora tomt är omgiven av skogsremsor på nästan alla sidor, så träd lider jag inte brist på. Och tantparkour skall jag börja tala om i stället för trädgårdsarbete, krypande och sånt. Bärplockning är ju också bra. Och “skogsavverkning”. Sent på hösten får jag alltid den ivern, putsar bort sly, sneda träd… Men den har inte uppenbarat sig ännu…

 10. Svara

  BP

  7 oktober 2023

  Jo då, där hittade du en massa olika träd, dessutom i olika färger – höstfärger. Kommer att tänka på min färd in till stan i torsdags. Längs motorvägen såg träden ut ungefär som på dina bilder, men om jag tittar ner på min innergård, så är de fortfarande gröna. Märkligt, för det är mindre än två kilometers avstånd mellan träden…
  Sidensvansarna verkar ha mellanlandat i Nordmaling hos Rantamor. Kolla här: https://www.instagram.com/p/CyGIuksNW_c/.

  Det är ju egentligen inte så långt från Falun. Så om några dagar gissar jag att jag kommer se dom hos dig:-)

  Är extra glad att du visar ett rönnbärsträd. Här har dom ju sågat bort rönnbärsträdet. Tyckte det var ett så fint färgklick:-)

 11. Svara

  Anna i Portugal

  8 oktober 2023

  Ja det blev ju en del trä och träd. Gillar dina vardagliga iakttagelser 🙂 Har själv varit dålig på att se träden för skogen.. Gillar inte skog och har därför inte ens reflekterat över träd, inte förrän nu här i Portugal.

  • Svara

   Paula

   10 oktober 2023

   Kan man inte gilla skog? Jo det är klart man kan, jag är raka motsatsen, skulle vilja leva hela mitt liv i skogen i ett torp. Nu är jag för gammal för att börja om men jag har fått några år i skogen och det är jag mycket glad över. Sitter ibland en stund på kvällen innan jag lägger mig o tittar på Youtube-filmer om dem som lever i skogen, både här i Norden och i andra länder. Fascinerande! Men du bor ju fint och ni har valt boplats med omsorg så jag förstår att ni trivs.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 189
 • 1 654 988
 • 5 128
 • 66 118
Sök här