Bloggen

Bönhörd!

Av
den
17 februari 2021

Jag blev bönhörd och nu slipper vi den stränga kylan!

Mulet och enstaka köldgrader gjorde det skönare ute, kastade mössan, men tack o lov fanns den med i fickan för det blåste smådjävlar

Jag fick skjuts igår till stan för att klippa Daniels klor i djuraffären.
Chip chop, det tog nog ….en minut!

Med hem följde

en sushimiddag! Som jag har dreglat över alla bloggkompisars sushimåltider, äntligen fick jag också hugga i!

Jag beställde hem några nya penslar till min

målarstuga, och passade på att också klicka hem en

målarbok!

Som du ser kan man riva ut de perforerade sidorna i god papperskvalitet och rama in dem som tavlor!
Jag får alltid akrylfärg över när jag målar så jag tänkte att jag kunde testa med dem. Annars tror jag färgkritor också kunde bli snyggt, testing testing!

Gillar motiven skarpt, passar ju en matglad finnkäring

Till exempel fyra stycken på köksväggen, kan bli riktigt snyggt förutsatt att jag får till färgerna!

Blombild nr 4 äppelblom

TAGS
25 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  17 februari 2021

  Lyckostar som har fått det mildare, här är det fortfarande svinkallt! Men nu ska det visst bli bättre men då kommer det mer snö istället :/
  Den första påbörjade målningen du visar, den blir jag nyfiken på 🙂 men boken du har fått hem där, den med grönsakerna, den är ju så läcker!! Var beställer du såna???
  Kram på’re i Pörtet <3

  • Svara

   Paula

   20 februari 2021

   Hej hopp! Grattis grabbar till silvret! Så kul, hade tappat hoppet om medaljer idag, men plötsligt händer det! Snö ja, om det ändå ramlade ner lite vit snö till sportlovsfirarna, det regnar småspik! Tavlorna jag målar de kommer från olika nätbutiker, masterpiecebynumbers bland annat, boken hittade jag hos https://www.skapamer.se/, målarböcker är roliga också, men jag tycker det är trist om man inte kan spara sina alster på något vis.
   Kram från pörtet

 2. Svara

  Anna-Lena

  17 februari 2021

  Idag fick mössan stanna inne. Det blev bara en kortare promenad i snövädret. Fick dock fälla upp kapuschongen på jackan där det var öppet och vindarna tog fart.
  Härligt att måla. Länge sedan jag gjorde. Är ju inte bra på det, men det är väldigt kul. Och alla har sin stil. Oljefärger är så bra, bara att måla över det som inte blir bra. Antar att det samma gäller akryl. Akvarell är supersvårt…flyter bara ihop.
  Ha det gott! Kram!

  • Svara

   ElisabetR

   17 februari 2021

   Vi har haft två plus idag men kändes som 20 minus. Blåste från sjösidan rått och kallt. Skönt att komma in.
   Önskar jag kunde måla som du. Man ska träna, jovisst, men jag har inte tålamod. Här blir det istället, nål och tråd, stickor eller virkkrok. Bra att ta till i soffan framför TVn.
   Äppleblommor som är så vackert, verkligen vårmotiv.
   Nu kan voffsingen tassa lite tyst igen kanske. Gör han nån min av efteråt att det skulle kännas annorlunda? Klart han är ju van och har blivit manikyrerad några gånger, så han bryr sej nog inte så hårt.
   Ha det gott efter lång färd i kyla mot ljus och värme.

   • Svara

    Paula

    20 februari 2021

    Ja du kan det där jag inte behärskar, handarbete. Aldrig haft någon talang för det, än mindre nu då artrosen gör fingarna stela.
    Regn och rusk i bygden idag, rent deprimerande…Ha en fin lördagskväll

  • Svara

   Paula

   20 februari 2021

   Olja har jag bara målat i då jag gick en målarcirkel för många herrans år sedan, akvarell törs jag inte heller prova, det känns som att det flyter ut och rinner lite hipp som happ!

 3. Svara

  Minton

  17 februari 2021

  Underbart med mildare väder här också med 0 grader och lite snö. Så spännande med dina målningar och en härlig hobby.
  Då är Daniel nöjd med nyklippta klor. Jag slipar Mintons klor och det går bra.
  Idag har vi ätit din kyckling rätt och den gillade vi.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   20 februari 2021

   Jag har sett fiffiga slipar, men eftersom Daniel aldrig blivit kloklippt hemma, utan alltid i djuraffär så har jag fortsatt med det även när han flyttat hit. Lika var det med Blinka, men hon var så spattig så man fick inte ens hålla tassen innan hon ryckte till.

   • Svara

    Minton

    20 februari 2021

    Har alltid klippt Mintons klor utan problem. Men efter ett besök hos veterinären och en operation så gick det inte att röra hans tassar. De fick söva honom för att kunna klippa. Är så nöjd med slipen som jag använder 1 gång i veckan och då sitter han lugnt.
    Kramar från oss

 4. Svara

  Tove Olberg

  17 februari 2021

  Så roligt att du är färgläggerska!
  Andra bilden, fyller du i där också eller målar du på frihand?
  Färg och form är ju så roligt 🙂

  • Svara

   Paula

   20 februari 2021

   Jag bara fyller-i-jag! Jag har gått teckningskurser i mina dar, o kluddat lite i olja, dock aldrig här hemma, har inte utrymme för alla prycklar som krävs. För stunden nöjer jag mig med detta, det viktiga är att jag känner mig underhållen samtidigt som jag lyssnar till ljudbok. Och faktiskt så hamnar alstren, i alla fall en del, på väggen. Ha en fin lördagkväll!

 5. Svara

  LillaSyster

  17 februari 2021

  Du kommer att få till fina målningar det är jag helt säker på! Underbart med sushi och äppelblom…mmmm snart är vi där=)

 6. Svara

  bpz3

  17 februari 2021

  Här var de grått och rått idag, minus 3-4, vilket ju känns som minus 10 i nollåttaland. Men jag är glad att du har fått mildare väder.
  Är så glad för din skull att du äntligen kan mumsa på en sushi som ser otroligt god ut. Å stor är den ju också. Den borde du kunna njuta av två middagar. Bra att ha en “ursäkt” att köpa sushi. Tack Daniel:-

  Tycker du är väldigt duktig med att sysselsätta dig med målarböcker. Målarböcker förknippar jag alltid med barn, även om motiven du visade ju är långt ifrån barnsliga och/eller enkla. Önskar dig verkligen lycka till. Gissar att du visar upp resultaten vartefter.

  • Svara

   Paula

   20 februari 2021

   Det var när dottern var barn och vi pysslade och målade tillsammans som jag insåg hur meditativt det var. Så när jag som vuxen hittade samma sak för vuxna, lite svårare, då var det lätt beslut att testa. Alla kan ju inte sticka och virka…ler

 7. Svara

  Ditte

  17 februari 2021

  Skönt att det är lite mildare nu och hoppas det består. Och lycka att få skjuts så Daniels klor blev klippta. Perfekt att också passa på att lyxa till det mes sushi. Såg så gott ut.
  Kul med den här målarboken med frukter och grönsaker. Och visst kan bilderna ramas in och bli dekorativa i köket. Kul att testa med akryl.
  hoppas du visar när du kommit i gång.
  Kram!

  • Svara

   Paula

   20 februari 2021

   Lite mildare hade jag önskat, ja, inte från -16 till +5! Men man får sällan som man önskar, nu har vi en sån här period framför oss, kanske blir det att byta icebugs mot gummistövlar, bara att gilla läget.
   Kram

 8. Svara

  Susjos

  17 februari 2021

  Nog är det fint med vinter och vit snö, men det behöver inte vara sååå himla kallt! Här har vi också det lite mildare nu, skönt.
  Så fint det blir det du målar, blir sugen att prova själv!
  Å sushi, finns det nåt godare, mums!

 9. Svara

  Anki

  18 februari 2021

  Vilka fina planscher/ tavlor att färglägga … heja dej! Jag har inte det tålamodet, men jag beundrar dig!
  Sushi har jag aldrig smakat, men det ser gott ut. 🙂 Jag har en bloggvän, Lilla Morsan i Sundsvall …hon hade recept på sushitårta för nybörjare i senaste inlägget: https://morsaan.com/2021/02/16/recept-sushi-tarta-nyborjare/
  Kram

  • Svara

   Paula

   20 februari 2021

   Tack för länk, har kikat och konstaterat att man bör vara några stycken som kan dela på en tårta. Men skulle föredra en sådan alla dar i veckan framför en prinsesstårta! Man behöver inte tålamod för att måla, man hamnar i ett meditativt transtillstånd då man inte märker tidens gång! Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  18 februari 2021

  Härligt att du blev bönhörd så snabbt 🙂
  Ser kul ut med måleriet, men jag skulle nog inte ha tålamodet…

  Ha ännu en härlig dag i ditt numer lite mer temperaturvänliga vinterland!

 11. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  18 februari 2021

  Å så goda dom där sushi såg ut, såna skulle jag vilja ha ikväll – men då får jag göra dom själv och dom blir aldrig så där vackra!
  Så skönt att Daniel fått klorna klippta. Santos som var en liten champion och utställningshund måste ju ha fått sina klor klippta ofta, men när vi hade honom fick man inte klippa en enda. Trots att jag försökte muta honom med godis. Så det var bara att lämna in honom i djuraffären i Visby varje vår och då gick det på 5 minuter. Då sa han inte ifrån inte….. Typiskt!
  Det där med att skaffa sig en “målarbok” låt roligt. Undrar om inte jag ska gör det också.
  KRAM/Susie

  • Svara

   Paula

   20 februari 2021

   Målarboken köpte jag via nätet på skapamer.se Tavlorna hittar jag på utländska sidor.
   Meditativt, rogivande och jätteroligt när motiven växer fram/Lördagskram

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  18 februari 2021

  Här blev det också lite mildare och det tycker t o m jag är ganska skönt nu efter en lång period med rejäl kyla. Det är lättare att gå när täckbyxorna kan ligga kvar hemma och det räcker med långkalsingar 😀
  Superfina bilder i din målarbok. Du är så duktig på att måla så du får säkert till fina tavlor. Och om du, mot förmodan, inte lyckas fullt ut så kan du ju alltid sätta upp de redan färdiga sidorna 😀 Jag målar en hel del i mindfulnessmålarböcker och använder filterpennor. Jag har testat färgpennor men då får jag alldeles för ont i handen. Filterpennorna ska man bara smeka papperet med så det funkar och det är väldigt avkopplande. Ha så kul med dina fina bilder 😀
  Kram

 13. Svara

  Skyttlat

  18 februari 2021

  Hej Paula!
  Så skönt att slippa klippa klorna själv!
  Så roligt med målningarna? Blir spännande att se dom färdiga? Sushi har jag aldrig ätit, men det finns ju en restaurang här som man kan beställa och hämta om man vill. Kanske man skulle våga sig på någon gång?
  Här har varit kallt också, men nu är det runt nollan och snön kom sent och ska väl regna bort snart. Härligt nu när vi går mot ljusare tider.
  Önskar Er en trevlig helg! Kram och ha det gott!

 14. Svara

  Gun-San

  19 februari 2021

  Kul att läsa om dina dagar, du tar väl vara på tiden tycker jag. Det där pillerjobbet med målningar är säkert mediativt, många lägger pussel också i dessa tider, på 1000 bitar och mer.
  Själv gillar jag att spela quiz på telefonen, där får man bestämma sig för ett svar på ett par sekunder, spelar med vänner, riktigt roligt tidsfördriv och det håller hjärnan igång.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 205
 • 364
 • 1 627 642
 • 5 072
 • 65 414
Sök här