Bloggen

Bortklemade katter

Av
den
9 april 2013

tass

Ljuvliga är dom, alla våra djur, men…ibland kan dom gå en på nerverna!
Att Torsten inte haft aptit sedan hans olycka är ju fullt förståeligt, han har rent av fått en hängmage som bara består av löst skinn :mrgreen: , och jag daltar med honom med vispgrädde och dyraste kattmaten i små portionspåsar.
Då kan han möjligen tänka sig att slicka upp gelen eller såsen, sen är han färdig.
Och nu, nu har även Astrid börjat tramsa med maten!
Hon går och ylar av hunger när matskålen är full!
Grrrr, stryker sig mot benen, spinner högjutt och jamar i högan sky.
Just nu känns det som om vi provat det mesta i kattmatsväg och snart är jag redo att låta dem klara sig på torrfoder eftersom jag inte har den minsta lust att hålla på och kasta bort upplagd mat som inte duger!

Jo jag vet att katter är mycket mera kräsna än hundar, men ändå, nu känns det som om måttet är rågat!

balkongbord

Annars håller kylan i sig så det lär dröja innan vi sätter oss vid det nyinköpta balkongbordet 😥
Som ni ser har det gamla runda bordet tagit stryk, nu vet jag inte om jag ska låta det stå kvar som katternas spaningsbord eller om jag ska kasta det.
Jag får väl vänta till balkongsäsongen börjar och se hur katterna beter sig.

varmode

På tal om katter…vårens strumpmode!

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  9 april 2013

  Känner så väl igen det där med maten!
  Vi lägger upp pyttelite åt gången till Morris och jag blir såååå irriterad på honom då maten inte duger!
  Förresten så klarar de sig på torrfoder, det “blöta” kan de ju fixa själva om så är, de bortskämda “sakerna”!
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Mia

  9 april 2013

  Det kanske är lite vårkänslor med i spelet också??? Möjligen inte för Torsten, men för Astrid?? Man blir ju inte så matfrisk när vårkänslorna spirar… (vet av egen erfarenhet!) 😉
  Kram fina Paula!

 3. Svara

  malin

  9 april 2013

  Ja dessa katter.. 😐
  Kaninerna är tack o lov inte kräsna. Men jösses vad de bajsar..

  Coola strumpor 😛

 4. Svara

  Barbro Z

  9 april 2013

  Dotterns Jerry är lite “periodare” på det där med att sluka och att vara kräsen. När han kommer och jamar och säger att han vill ha mat och man dukar fram det han tidigare kastat sig över så kan han mycket väl tänka sig att börja krafsa runt om för att “täcka över” eländet. Och gå därifrån – mycket misslynt. Men då plockas maten bort – in i plastpåse i kylen och fram vid nästa matning. Vet inte om dottern gör så, men så gör jag när jag är “djur och barnbarn-sällskap”. Så länge de inte är sjuka, så tror jag nog de får i sig det de ska ha. Kanske tar de sig en liten vinterskadad fågel eller en halvt ihjälfrusen liten mus när de är ute? 🙄
  Snygga strumpor Paula – riktigt känner hur det river på benen.
  Spaningsbord för katterna är bra. Det ser så härligt ut när de sitter på balkongen/verandan och kollar läget – precis som de vore områdets okrönta regenter. Och det är de ju…..

  Kramis Paula

 5. Svara

  lisa

  9 april 2013

  Vilken ljuvlig liten rosa tass. Apropå hängmagar så brukar jag tänka så här. Dom måste ha lite häng när dom skall hoppa o springa så det töjer sig under magen. Jag ger min kisse bara en full tesked med blöt mat morg- kväll. Det äter hon upp direkt. Jag köper bara dom minsta påsarna o burkarna. Annars blir dom gamla.Det räcker ca 4-5 ggr. Sedan har hon torrfoder som hon äter. När min kisse var liten skulle jag behövt ha skinnbrallor för hon klättrade alltid upp för benen. Apropå dina strumpor. Hoppas det blir värme i helgen så ni kan inviga balkongbordet! Ha en go kväll. Kram Lisa.

 6. Svara

  Caroline

  9 april 2013

  Jojo, här finns det också bortklemade katter, som alla har sin variant av mat… 🙂
  En vill bara ha torrfoder, en äter bara blötmat, en äter både och, och en vill äta både och men tål bara blötmat, så det är ett pusslande med maten!
  /Caroline

 7. Svara

  soffie

  9 april 2013

  hihi snygga brallor, hoppas nu din Torsten mår bra 🙂 ha en mysig tisdagskväll å så söt tass!

 8. Svara

  soffie

  9 april 2013

  strumpbrallor skulle det stå såklart…

 9. Svara

  Herr Nilssons Fru

  9 april 2013

  Uj är katte så kräsna 😐 Men om de bara får torrfoder så äter de väl när de blir hungriga,,,eller svälter de ihjäl sig kanske. Näää, du ser jag är dålig på katter 🙂

  Sånna strumper har du nu införskaffat då 🙂 hihi…redigt kattiga ❗

  Annars hoppas jag allt är bra med lilla Paula.
  Kramiz

 10. Svara

  Menageriet

  9 april 2013

  😆 Ja, se katter är ena finsmakare! Jag har en här som bara slickar i sig såsen om jag nån gång bjuder på finmat. Dom andra 2 skriker och skall ha mat var 5:e minut. Men hundar är inte så mycket bättre. Kan man få något annat så kan vi ju vänta ett tag, tänker dom. :mrgreen:
  Men det är klart att man blir orolig när någon inte äter som dom brukar och då skämmer man ju bort dom. Sen ser dom ut så här 😯 när det bara blir torrfoder.
  Det löser sig säkert!
  Så roligt att få inviga balkongbordet! Hoppas att Ni kan göra det snart?
  Ha det gott! 🙂

 11. Svara

  Synnøve

  10 april 2013

  Klart Astrid börjat. Hon ser ju vad Torsten får för gott 😀
  Inte lätt det där annars ska jag säga.
  Ja snö och kallt. Inte så mycket snö här, men det är fortfarande kallt.
  10 minus i morse. Men nu du, nu ska jag ut och hänga tvätt.
  kram nabokäring.
  :mrgreen:

 12. Svara

  Kicki

  10 april 2013

  Jag förstår i Torstens fall att du “fjäskar” med maten. Men Astrid skulle jag låta vara utan mat tills hon är tillräckligt hungrig. Där borde torrfoder duga gott. Inget friskt djur svälter ihjäl.
  Kramen

 13. Svara

  Astrid

  10 april 2013

  Det var ju attans snygga strumpor. Trist att katterna inte äter som de ska, dom har kanske ont i halsen
  Hästkött har jag bara ätit som pålägg är det gott?
  Du det var en söt tass på bilden
  Här har det varit skönt idag

 14. Svara

  Raija

  10 april 2013

  Gillade strumpmodet :-).

  Du kan koka kattmat till dina katter, som går att frysa in i portionspåsar. Koka en kyckling (måste rensas från benen sen) eller fisk (fiskblock fungerar fint) och fyll på vatten så det nästan täcker. Mosa det du kokat i vattnet och lägg i 1 riven morot och låt koka en stund. Sen häller du i lite havregryn tills du får en lös gröt. Katterna älskar detta och det går bra med hela strömmingar med inälvor och huvud, även om det inte luktar så gott under tiden för oss människor. Aborre ska man passa sig för, för benen är för hårda och vassa (måste rensas) och kan fastna i gommen.

  Jag kokar sånt här till kattungar jag brukar ha hemma när de är dåliga i magen eller har dålig aptit.

 15. Svara

  BrittMarie

  10 april 2013

  O,, oj, oj. Jag ser vad mycket snö ni har nedanför balkongräcket. Här kommer ni att få fina stunder, bara det blir lite varmare. Hoppas ni sparar det runda bordet så länge. Kanske det är just där Torsten och Astrid vill sitta och spana. Katterna vill ju gärna välja sin favoritplats själva, så ni får väl se 🙂 Vad synd att Torsten fortfarande inte riktigt verkar vara sig själv. Nog kan ni skämma bort honom. Det tycker i alla fall jag, som är världens bästa katt-bortskämmare. Jag vågar inte säga vad vi ibland slänger bort, för att det inte passar herrn. Kärt barn har många namn, och ibland kallar jag Lennon för “Greven av Luxenburg”…
  Kram

 16. Svara

  annette

  10 april 2013

  Hoppas Ni får inviga balkongen snarast, så mysigt att göra fint med lite nytt, se nu till att katterna inte intar det nya bordet så Ni får sitta vid det gamla;-))
  Katter och mat känner jag till enbart genom att jag sålde “Husses” produkter när jag drev eget för några år sedan, var väldigt ofta så att bara en eller max två sorter passade katterna, hundarna däremot kunde dom flesta ägare växla lite mellan olika foder!
  Torsten får Du väl skämma bort en aning just nu, men annars skulle jag nog invänta tills dom åt;)

  Kramen

 17. Svara

  Ninni

  10 april 2013

  Snoozen är en kräsen katt som helst bara vill ha “fjäskmat”. Ibland blir vi nästan tokiga när han sätter igång sitt tiggarjamande. Men han brukar ge sig om vi ignorerar honom och då går han och äter sin kattmat. Ett annat knep är att vi serverar honom vanliga kattmaten där han brukar få sin “fjäskmat”. Då blir han sur och går därifrån. 🙂
  Kramen.

 18. Svara

  Christina

  11 april 2013

  Det där med bortklemade katter känns igen.Mina har någon konstig idé om att om torrfodret inte är direkt upphällt utan legat några timmar så vill de inte ha det.Eftersom jag har en liten klan med katter så är det mest torrfoder som gäller här hemma.Blötfoder får det på kvällarna några gånger i veckan som lite godis.Fast de fångar ju en och annan stackars mus därimellan också 😐

 19. Svara

  Ninni

  11 april 2013

  Ja katter är hopplösa, min katt (som inte finns mer) jag gav henne till slut bara ett bra torrfoder till slut blev också trött på att slänga mat =(
  Hon fik Iams..det dög =)

  Snygga strumpor, ha det kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 280
 • 363
 • 1 626 674
 • 5 069
 • 65 363
Sök här