Brittsommarväder!

23 grader uppmätte vi idag på eftermiddagen i Smedjebacken, puh!
I Hudiksvall var dom värre, hade 25,6 varma grader, ett värmerekord svårt att slå för de breddgraderna!

Vem vill sitta inne framför datorn en dag som denna?

När jag tittar på rönnarna kan jag konstatera att snöstormen snart kommer att vina i knutarna så mycket rönnbär som det finns i år! Härliga tider stundar för finnkäringen!

Vi börjar så smått att planera inför vår minisemester i Sälen, brittsommarvärmen lär vara slut tills dess och lika bra det för att vandra i denna värme ser jag inte fram emot!
Nä nu åker vantar och mössor fram..

På tal om att vandra så har jag börjat snegla på något som heter bungypump-stavar
Britt-Inger, en nätkompis, berättar att hon använt stavarna ett halvår och är jättenöjd!
Jag tvekar av två orsaker, dels för att jag har förslitningsskador i axlarna som kanske förvärras, dels för att de är svindyra, 1250,-!
Men jag är verkligen sugen, förbränningen ökar med upp till 60%, du aktiverar 90% av musklerna och de ska vara skonsamma och mjuka för axlarna och armbågarna.
Är det någon av mina besökare här som också testat dem? Skriv gärna en kommentar och berätta hur du upplever dem!

Hoppas nu att ni alla hinner ut en sväng för att njuta av färgprakten och solen i helgen!
Nu får också datorn vila ett par dagar!

0

14 Comments:

 1. Ja, jag som inte “slapp” ut förrän efter 17 tog i alla fall vara på kvällen och var ute och njöt av sol värme istället för att åka hem och vara duktig;)
  Fantastiskt väder, inte så mycket höstfärger här ännu vi har inte haft någon frostnatt här än, men jag njuter desto mer av Dina färger.
  Har vare si provat eller hört talas om dessa stavar, måste jag googla på;)
  Men det är väl som med stavr i övrigt att skall Du öka förbränningen så måste Du oxå kunna använda stavarna på ett riktigt sätt, men klart intressant är det!

  Ha en underbar helg!
  Kramen!

  annette

 2. Rönnbären ser nästan ut som vindruvor . Vi har nästan inga rönnbär i höst så då får vi väl en snörik vinter
  Här säger man att Rönnen vill inte bära två tunga bördor samma år
  Jag väntar på att få läsa Stannfåglar, extra intressant eftersom den är från mina hemtrakter
  Att sjunga i en grupp är kul för alla sjunger efter sin näbb. En del är duktig någon har operat in en shunt och behöver träna rösten osv.
  Nu på tisdag ska vi sjunga på ett äldreboende, det ser jag fram emot
  Jag har nog alltid velat spela teater

 3. Ja visst har det varit härligt väder! Vi var ute och plockade svamp igår – hittade äntligen ett ställe med en massa trattisar. Idag har jag varit ute på med kameran och fotat höstmotiv. Finns ju massor av fina motiv när det är höst.
  Jag har inte testat stavarna och kommer inte att göra det heller då jag inte ens använder de stavar jag har. Får bara mer ont av att gå med stavar och det lilla jag går blir antingen utan något alls eller med kryckor.
  Ha en skön helg!
  Kramen.

 4. Ja det blir en snörik vinter när rönnen bär mycket bär. Jag kan dock itne hålla med om att det varit ljuvligt väder! Det har regnat och regnat i veckor med det resultat att E4:an fått djupa gropar på vissa ställen, vattennivåerna under broarna höjts och hotat vägarna, åkrar svämmats över och ..bläh!
  Men IDAG, idag skiner solen :lol:

  Nu håller vi bara tummarna för att det ska hålla i sig!
  Kram du goa, underbara, ljuvliga människa där! ???

 5. Men var kom frågetecknen in? Himmel strunta i dem för jessenamn!

 6. Okej, med riskt för att likna en stalker nu, DETTA är den rätta platsen, inte de översta!

 7. vilka fina höstbilder !
  Visste inte att det fanns sådana stavar, det kommer alltid nyheter i motionerandet….. Det var ett konstigt rönnbärsträd, vad har ni för sort uppe hos er :-) aldrig sett nåt liknande. Jag tror inte jag förstått det var rönnbär om du inte skrivit det :-)
  Ärtsoppan ska jag försöka lägga på minnet och prova, den låt så himla god, jag älskar soppor på höstkanten och vintern med.
  Ha en fin fortsatt helg och hoppas ni mår bra !

 8. Önskar att resten av hösten och sen vintern blir lika sköna som dina bilder,tänk så bra det skulle vara :-) Synd att du inte kan flyga,det hade varit jätteroligt att sitta på stranden och prata med dig…Jag strunta också i att plantera ljung och annat och några lökar blir det inte heller….Om vi inte hörs så ha det hääääärligt i Säfsen och ta med dig mössa för nästa vecka är det nog höstrusk igen!
  Kramar till er alla :smile:

 9. Oooops,skrev fel….Säfsen! Sälen skulle det förstås vara :smile:

 10. Det kändes inte helt fel att få dessa sommarvarma dagar så här mitt i hösten. Tids nog får vi både frysa och klaga på snön.
  Vår rönn har inte speciellt mycket bär i år, vad nu det kan betyda.
  Marknad i Solvarbo idag, funderar på att åka dit faktiskt, trots att jag inte alls är nån älskare av marknader, snarare tvärt om.
  Kramen

 11. Vi har haft en härlig helg med arbetsdag i föreningen = trevlig social samvaro. Middag med goda vänner. Hundpromenad men lite svamp och så idag middag med familjen dvs mamma, syster med familj och så jag och mina döttrar. Maken och sonen var på annat håll. Anledningen till middagen var att på fredag reser äldsta dottern iväg på en flera månader lång resa. Trevligt var det och jag försöker att inte vara orolig redan.

 12. Mycket rönnbär hos dig, lite på andra håll och olika talesätt vad det betyder…nu blev jag villrådig *L*
  Äh, jag väntar och ser vad som händer!
  Stavarna hade jag aldrig hört talas om, men det kan ju vara nåt att prova förstås…har ju inte ens provat vanliga stavar eftersom mina höfter säger ifrån när jag går, men nu har jag startat en Artrox-kur, få se om det hjälper, i så fall kanske stavarna blir aktuella :-)
  Vilken helg jag har haft! Fler såna helger åt folket! :razz:
  Kram på er och jag hoppas att ni kommer uppåt!!!

 13. Ser att du läst Sarahs nyckel…mmm så bra den var tyckte jag. Tänkte tipsa om den på bloggen oxå.

  Jag har oxå sett att vi har rönnbär i mängder och jag vill inte ha en vinter som förra året…brrr:). Vi har haft riktig sommarvärme här med tom så det var varmt på natten att sova, som med vidöppet fönster kändes ljummet en härlig känsla i oktober:).

  Ha en underbar vecka!
  Kramar

 14. Också nyfiken på dom, men dom är ju dyra som sjutton :shock: .

  Kramizzar
  Marketta

Kommentera