Bloggen

Det årliga träflask-loppet

Av
den
14 september 2022

Det årliga träflaskloppet gick av stapeln i söndags, på valdagen. Full rusch i byn, först till vallokalen och sedan vidare till startlinjen!

..eller så var det tvärtom, kuta så fort man kunde sin valda sträcka för att sedan springa vidare till vallokalen?

172 startade i loppet i år, alla kom i mål, även min hyresvärd som jag hann både fånga på bild och hojta ett heja till när han passerade!

Trafikvakter behövdes så inte löparna riskerade livhanken

I ärlighetens namn fanns också en annan anledning för att gå och se loppet, det vankades gottigott från grillen

Jag har gjort mitt val och snålvattnet börjar samlas i munnen medan jag väntar..och väntar

..och på en “riktig” korv väntar man aldrig för länge, den fick godkänt av både Daniel och mig!

Och tänk för att det följde en fläskkarrébit med hem, i skrivande stund bräserar den i pannan…

Som vanligt höll Lions i lotteriet och självklart hade jag ett gäng lotter inhandlade

Nu har publiken samlats för att se vems flaskor som vinner

Mitt i ån har man spänt en spärrlina

Sen rodde Lions-gubbar i sakta mak bort mot flaskorna

Här ligger flaskorna och guppar, till slut fick man använda en håv för att fånga flaskorna
Nej det blev ingen vinst för mig i år, ifjol hade jag bättre tur.
Men vad gör väl det, Lions insamlingar går alltid till bra ändamål och jag fick en trevlig söndagseftermiddag.

TAGS

15 september 2022

19 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  14 september 2022

  Trevliga arrangemang. Korven ser väldigt god ut och karre är inte dumt.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Anna-Lena

  14 september 2022

  Känns lite bra att vara till nytta.
  Den där korven, den hade jag hjärna tagit ett bett av Såg då god ut så att jag närapå bet i mobilen!
  Kram

  • Svara

   Paula

   16 september 2022

   Haha, ja den korven var något annat än Coops och Icas…men smakar det så kostar det!

 3. Svara

  Ditte

  14 september 2022

  Vad trevligt! Så mycket roligt som händer. Jättekul att du kunde heja på din hyresvärd-
  Lite trist att du blev utan vinst i år men å andra sidan är det ju ett vettigt ändamål så då är det ju fint att vara med helt oavsett.
  Log lite åt “köttdetaljer” , vad det egentligen innebär men det som är närproducerat är ju det en gärna vill ha.
  Tack för att du delade med dig och de fina bilderna.
  kram

 4. Svara

  Anna-Lena

  14 september 2022

  Träflasklöpet … det har mina barn deltagit i några gånger. Inte jag, jag har bara sprungit tjejmilen i Falun. Nu är den tiden förbi, men det var kul när det varade.
  Synd att du blev utan vinst, men alla kan ju inte vinna. Du fick i alla fall godsakker att smaska i dig. Närproducerat, sådant gillar jag,

  • Svara

   Paula

   16 september 2022

   Malisgården har en fantastisk butik som ligger i Bengtsheden och dit tar jag mig inte med buss, tyvärr. Kanske lika bra, för min plånbok tål inte utsvävningar så ofta, men ibland får man unna sig. Duktigt av dig att springa tjejmilen, löpning har aldrig varit min grej, jag gick hellre på dans och gympa. Men även den tiden är tyvärr förbi, Förra året vann jag en hel kasse full av hygienprodukter, en del har jag kvar ännu! Trevlig helg!

 5. Svara

  Susjos

  14 september 2022

  Stilig hyresvärd du har!
  Korven ser jättegod ut , va gott med närproducerat. Det händer verkligen en massa kul saker i Sundborn!
  Ha det fint!
  Kram

  • Svara

   Paula

   16 september 2022

   Ja han är en riktig snygging Jonas, med de grå tinningarnas charm. En massa kul är nog att överdriva, oftast är det rena öken här i byn, hihi
   Kramen

 6. Svara

  Äventyret framtiden

  15 september 2022

  Ett så roligt jippo! Men varför heter det träflaskloppet? Det är ju plastflaskor i vattnet. Dum fråga kanske men det heter ju att det inte finns några dumma frågor så jag frågar.
  Maten ser suveränt god ut, blir t.om. lite sugen nu i denna sena timme.
  Fina bilder Paula, som alltid. Du har säkert tur i kärlek i stället.

  • Svara

   Paula

   16 september 2022

   Hej Karin, träflaskor användes till gruvarbetarnas drycker, förslagsvis surmjölk. Här i Falun förekommer ordet lite här och var, vi har ett dagis som heter Träflaskan. Så det har nog en historiska bakgrund, men därifrån till att tillverka träflaskor för lotteriet är steget långt… Minns att vi hade ankrace i Fredriksberg då jag bodde där, men de byttes snart ut mot planrace för plankor var ju mycket lättare att tillhandahålla…
   Nattikram

 7. Svara

  LillaSyster

  15 september 2022

  Vilket trevligt arrangemang. Fläskkarré är mumsigt. Ha en bra torsdag =)

 8. Svara

  Anki

  15 september 2022

  Vilken bra dag … klart du hade anledning att vara med – snyggt dokumenterat! Korven ser fantastisk ut – och även om du inte vann något så kommer ju dina inköpta lotter till nytta 🙂
  Ha en bra torsdag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   17 september 2022

   Vet du jag har fortfarande kvar hygienprodukter som jag vann förra året, fick ju en hel stor kasse full! Och korven, den var verkligen delikat. Nattikram

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  15 september 2022

  Det hände mycket på en och samma dag i ditt Sundborn. Jag är så imponerad av folk som springer frivilligt och inte ser det skönt ut. Men det ger säkert en bra kick och en fin känsla när man är i mål. Flaskrace har jag inte varit med om men däremot ankrace, som gick till på ungefär samma sätt. Men jag vann inte heller något och det var ju inte det viktigaste.
  Kram

  • Svara

   Paula

   17 september 2022

   Om jag minns rätt har du åkt på din roadtrip söderut, ha det riktigt gött med ungarna! Kram

 10. Svara

  Mia

  15 september 2022

  Ja en trevlig eftermiddag verkar du sannerligen ha haft 🙂 Det ordnas riktigt roliga grejer där i byn, tycker jag! Den 1 oktober väntar tvåälvsloppet här i trakten med start i grannbyn Granö där det även anordnas ett evenemang som kallas Bygdens bästa, där alla som sysslar med nån form av tillverkning har utställningar och det är fler än jag trodde 🙂
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   17 september 2022

   Du, jag tycker nog Skivsjö levererar! alltid något skoj på G och dessutom sånt jag tycker är roligare än det som ordnas här. Just hantverk och utställningar i liten skala är toppen att få vara med om. Alltid hittar man också något man fastnar för och som får följa med hem. Om du visste vad jag saknar Fbergs-loppisarna! Här är öken! Skandal att det inte finns loppisar i Falun förutom Röda korset som är loppisarnas NK o priser därefter. Men, nästa helg ordnas iaf gårdsloppis i byn, då går man gata upp o gata ner o kikar in hos dem som deltar. Nu blir det natti från pörte, kramen

 11. Svara

  Kicki

  16 september 2022

  Så du vann inget i år. Minns att du hade tur med lotterna förra året.
  Kram

 12. Svara

  Ninni

  27 oktober 2022

  Vad kul med ett träflasklopp. 🙂
  Jag är inte så förtjust i korv som du kanske vet men jag tror nog jag hade valt att avsmaka korven jag med. Den dåg riktigt god ut.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 153
 • 505
 • 1 628 907
 • 5 076
 • 65 457
Sök här