Bloggen

Dags att “boa” in sig!

Av
den
3 oktober 2009

Jag är ingen pysseltant men jag tänder gärna levande ljus mörka höstkvällar

Tog med mig en sax och gick ut och våldförde mig på närmaste rönn!
Doppade grenarna i glycerin och visst blev det mysigt!
Jag gjorde likadant med en massa fina blad men dom krullade bara ihop sig, någon som vet hur man undviker det?
Allt i naturen är ju gratis, men glycerinen var minsann inte det, 57 spänn för 3 dl!

Igår var vi också på loppisen i stan och där fyndade jag

en stor klumpig keramikvas, den skrek “Jag vill hem till dig” från hyllan där den stod!
Jag hade ingen aning om var jag skulle ha den, men för tjugolappen jag gav för den så spelade det ingen större roll.

Och här hamnade den, i köksfönstret!
Puh, nu är jag alldeles medtagen av all kreativitet, hihi….

Barnbarnen hade fått sina skolfoton, här kommer en kavalkad från äldst till yngst!

Den äldsta i gänget, fyller moppe om någon månad…

..tätt följd av nästa, som blir tonåring i januari!

Minstingen, som inte är minst av barnbarnen längre, blir 11 i vår

Färskast och yngst, endast några dagar gammal!

Regnet smattrar mot fönsterrutan, det knorrar i magen, och i pörtet ska strax surkålsångorna spridas….
Ha det gott, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

TAGS

1 oktober 2009

5 oktober 2009

16 kommentarer
 1. Svara

  marma

  3 oktober 2009

  Jodå, Waltesse kommer ursprungligen från “ditt” land!
  Oh, så vackert ditt fönster blev, förstår att du blev trött av den kreativiteten!
  Trevlig helg!
  Kramar/marma

 2. Svara

  Margaretha

  3 oktober 2009

  Underbart söta ungar du !!!!!! Brås på dig kanske ;o)
  Så fint vasen passar i fönstret…. Ibland e det bra med loppisar….
  Sitter här och kurar skymning….det ösregnar ute ….suck…
  Kram på dig
  Margaretha

 3. Svara

  Astrid

  3 oktober 2009

  Jag här var det otroligt mycket fint idag måste jag säga. otroligt fina barn måste jag säga
  När det gäller bladen så det enda jag vet det är att glycerin inte fungerar om förmultningen redan börjat
  Så den processen kanse var igång redan

 4. Svara

  Marketta

  3 oktober 2009

  Det är tur att man inte blir drabbad av grejer som skriker att dom vill hem till en. Om det skulle hända så brukar vi ha en liten diskussion om jag behöver den eller inte 😀 .

  Kramizzar

 5. Svara

  åsa

  3 oktober 2009

  Här hos tant raffa eldas det mycket levande ljus under höst/vinter och jag tycker, att det är hur mysigt som helst.
  Fina barnbarn har du och det är ju konstigt egentligen, att vi kan ha så pass gamla barnbarn, vi som är så unga…
  Ha dé!/Kram

 6. Svara

  Malin

  3 oktober 2009

  Hejsan!

  Haha inte pysslig? Jodå nog kan du med!!! Jättefint arrangemang m lyktorna o rönnbären.
  Vilken karriär du gjort Paula! Jag har lite jobbigt m stress och höga krav på mig själv, så helst skulle jag vilja gå åt andra hållet dvs ha ett lugnare jobb..kanske jobba deltid.
  Mmm du nämde trattisar, förra helgen fick jag trattisar av Sthlm svägerskan och vi gjorde en gryta m fläskfile grädde o trattisar och det var makalöst gott, tom barnen älskade maten.

  Ingen snö idag?
  Kramis!

 7. Svara

  Doris/doje

  3 oktober 2009

  Så fina dina barnbarn är, kul att få se dem alla på en gång !
  Kunde inte låta bli att le åt ditt “fynd”, mina grabbar gjorde sådana i skolan 😉 .
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

 8. Svara

  Ragnvi

  4 oktober 2009

  Morning i Pörtet! Jämrans fint foto…eller foton snarare! Dalahästar på gardinerna? Snyggt!
  Jag “boade” inget igår…är bara på så dåligt humör! Knoppade in redan vid 10-snåret igår…så jäkla trött! Hoppas sprutorna tar bort humöret också!
  Och i skrutthuset sägs det också “vi”…vilket allt som oftast betyder JAG…grr!
  Kramen!
  Ragnvi

 9. Svara

  Gunvor

  4 oktober 2009

  Så många fina foton här! Vasen blev jättefin hos dej. Vilket fint o mysigt fönster med gulliga dalahästar på gardinerna. Passar perfekt hos dig kan man tänka. Och alla barnbarnen sååå fina allihopa.Den färskaste såå söt!
  Hoppas dagen blir bra trots ruskväder!Kramen på dig!

 10. Svara

  Kicki

  4 oktober 2009

  Jag trodde vasen var baksidan på en handspegel, kors så tokigt man kan se. Fin blev den i köksfönstret. Jag har aldrig testat med glycerin. Mina kvistar kommer bara in och håller sig den lilla stunden det tar innan de vissnar, men det är väldigt fint med rönnbär. Det är nog dags för mig också att börja tända ljus. jag har a iaf börjat elda i kaminen. Nnär vi haft minusgrader på natten så är det skönt med en brasa.
  Kramen!

 11. Svara

  Ingegerd

  4 oktober 2009

  Surkål!!! Vi handlade en burk på bondens marknad, gubben ville ha det. Gör Du egen surkål? Den vi köpte var alltså mjölksyrad, undrar om man kan använda en del av den och liksom späda på med mera vitkål. Ja, hundarna är så snälla nu för tiden på morgnarna, har inte alls bråttom ut.
  Kortspel är ju en väldigt bra grej, men inte för mig. Jag är totalt värdelös på det, tröts att min far höll kurser i bridge och var mycket duktig.
  Vi har laddat i kaminen, men inte tänt än. Det är så blåsigt!
  Barnbarnen är snygga och ser nöjda ut.

 12. Svara

  Ninni

  5 oktober 2009

  Ja, du har rätt att nu är det dags att boa in sig. Jag saknar att sätta mig på altanen då och då för att vila, det har varit hela sommarens höjdpunkter vare sig det har varit solsken eller regn. Nu blir det nog stolen framför datorn som jag kommer att nöta på istället. Det börjar bli dags för mig att ta itu med fönstren också. Huvva, vad jag gruvar mig för värken som kommer som ett brev på posten då jag putsar fönster men det måste ju ändå göras. I fjol tog jag hjälp av en kvinna som min svägerska brukar anlita för att putsa fönster men henne vill jag inte ha hit. Hon “bara” putsade fönstren, torkade inget fönsterträ ens och då känner jag det som halvgjort och då är det bättre att göra det själv. Billigare också trots att hon inte alls var dyr.
  Eftersom det var länge sen jag var in här så fick jag en hel del läsning. Tack för att du delar med dig både av härliga texter och härliga bilder.
  Kram.

 13. Svara

  Punatukka

  5 oktober 2009

  God morgon alla … 😀 Jag njuuuter av stämningen du skapat,såååå mysigt och loppisfyndet blev ju en fullpoängare…. :thumbsup: Här har det varit minst sagt svårt att mysa,brrr! Helgen har varit en enda lång vedervärdig “blåsorkester”….Orkanvindar har gjort sitt bästa att förstöra humöret!”Rosa Dagens” alla jippon blåste bort.brrrr! Regnet har öst ner t.o.m när solen vågade titta fram! Du har fantastiskt fina barnbarn Paula,,,,nåt speciellt med ögonen också,hmmm!Tror det är att dom ser så tillfreds ut! Paulina ser lite pillemarisk ut,tssss! Leende ögon…. Tror hon ärvt en massa från en viss person,host,host,,,,*Ler* F,låt om jag tycker till men jag tycker att ungdomar idag ser alldeles för stressade ut! dags att “fånga” månda,n….kramar till er alla från ett idag soligt södern!

 14. Svara

  Nilla

  5 oktober 2009

  Ja nu är det sannerligen dags att boa in sig. Att tända ljus är härligt, kura skymning, mmm. Hösten är inte så dum ändå, eller hur. Ja, jag vet ju att du gillar hösten.

  Och du, såååå fina foton på alla barnbarnen. Jag hade alla barn och barnbarn hemma på middag i går, då var det livat kan jag tala om.

  Nej nu ska jag klä på mig och ta ut juvelerna på en höstpromenad. Ha det gott.
  Kram

 15. Svara

  annette

  5 oktober 2009

  Blev ju himla vackert i Ditt fönster med den nya keramikvasen, det här med glycerin är att spela lite på lotteri tycker jag, ibland går det jättebra att ställa kvistar med löv i glycerin, men ibland inte, har nog aldrig bara doppat löv direkt.
  När det lyckas så blir det så jättefint.
  Härligt med alla bilder på Dina barnbarn, föstår att Du är stolt över dem. När åker Du till stockholm för att hälsa på den yngsta!?

  Ha det så bra i veckan.

  Kram //annette

 16. Svara

  Darkangel och Mumma

  9 oktober 2009

  Glycerin? Va?
  Doppar man hela grenen i glycerin för att rönnbären ska hålla sig fina länge eller…?
  Var köper man glycerin?
  Jag har missat något viktigt märker jag. :shrug:

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 343
 • 499
 • 1 641 034
 • 5 101
 • 65 745
Sök här