Dagsmeja

Snart är det dags för simfötter när man ska ut på promenad!
Solen gassar från en klarblå himmel men det blåser kalla nordanvindar!
Envis som en mulåsna satte jag mig på farstubron med en kaffekopp, nu tog jag inte tid men jag tror jag stod ut i tre minuter, “ler”

Det är nu man borde vara ute i de jättefina skidspåren på gärdet, tyvärr är de helt övergivna nu efter sportlovet.

En ny vecka har åter tagit sin början, och jag känner en stor tacksamhet över att bo i denna lugna del av världen där inga större naturkatastrofer drabbar oss!
Visst, det förekommer stormar och laviner, men omfattningen går ju inte att jämföra med vad som händer borta i Asien.
Det är så ofattbart hemskt dels med jordbävningen och tsunamin men även hur det ska gå med kärnkraftverken, kommer det att läcka radioaktivitet och hur påverkas människor och djur av det?
Burr säger jag bara, det är svårt att ta in hela katastrofen, det är på något sätt ogreppbart.

Nu är min blogg inte rätt forum att sitta och sia om världens undergång så jag lägger ner ämnet för tillfället och återgår till min vanliga tillvaro som än så länge pågår utan att konkret påverkas av naturens krafter.

Blinka shake-ar loss!
Äntligen vågade vi ge henne ett ordentligt bad i helgen men vi avstår ännu från shampoo så länge sårskorporna sitter kvar.

Är man söt eller är man söt??

0

12 Comments:

 1. Hon är sööööööt!!!!!!! :grin:
  Nä, vi kan inte göra mycket åt eländet i Japan, men visst undrar man…Askmolnet från Island i fjol drabbade hela världen, hur ska då en härdsmälta drabba den??? Radioaktivitet är inget man ser, direkt… Sen att de drabbades av tsunamin är ju fruktansvärt naturligtvis…men som du säger, så stort att det är ogreppbart….
  Kram på er!!

 2. :roll: Man är söt!!!!!!!!!!!!!
  Ja dessa naturkatastrofer, man tror nästan de är film när man ser nyheterna, man kan inte redigt förstå. Fruktansvärt..oh inget kan man göra heller. Här står människan hjälplös o liten när naturen tar över. hua

  Jösses amanda vad de ser ut hos dig…snö i massor o vatten i långa banor..är de is under med…så lär de vara svårt att ta sig fram där.
  Dock härliga bilder.
  Kramiz Anki

 3. :smile: Haloj!
  En fråga; Bor du i Sverige el Finland numera?
  Härliga bilder:)

  Kram

 4. Så vackert du bor! Tänk en skidtur i den miljön, det skulle jag inte ha något emot. Nu har jag visserligen inga skidor längre, men drömma kan man ju alltid. Och söta lilla Blinka, hon börjar se piggare och gladare ut nu.
  Jag säger som dig, det är svårt att ta in det fruktansvärda som händer i Japan. Man ser på tv, men det är så ofattbart.
  Kram på dig

 5. Men tre minuter är mycket mer än igenting .Det som händer i Japan är mer än mitt huvud kan ta till sig.
  Tänk varje livsöde :sad:
  Själv ligger jag i flunsa än så jag längtar verkligen ut i solen

 6. Jag röstar på jättesöt :razz:

  Ja visst är det oroväckande allt som händer i Japan nu.. känns som om alla katastrofer i världen kommer tätare o tätare.

  Kan du åka lite längdskidor m din vrist? Jag försöker lite smått att lära mig skating när jag är m sonen på spåret. Vanlig klassisk stil fungerar inte så bra m min stela led i foten. Men att hasa fram i promentakt på isen i solens sken fungerar oxå bra, mycket bra, tyvärr bara allt för sällan.

  Kram Malin

 7. Jag har valt att inte kommentera denna katastrof… vad har man att säga om allt det fruktansvärda… man kan liksom inte ta in det… politik och katastrofer får stanna utanför min blogg.
  Men det är hemskt… tragiskt och oroligt med kärnkraften dessutom.

  Herregud så söt hon är lilla Blinka, superchamig!
  Själv är jag däckad i soffan efter en fin liten morfintablett. :o)

 8. Jo, man är jättesöt ;-)
  Ang. katastrofen i Japan; det är ju bara så hemskt att man inte har några ord …
  Sköt om dig !
  Kram

 9. Visst är hon söt, den lilla skruttan ;-)
  Jag satt ute på altanen längre än du. Det läade så skönt mot dörren. Lyssnade på en så mysig bok, Svinhugg kanske nåt för dig.
  Annars är det jäkligt drygt nu med dagsmejan och flytande vägar.
  Kramen

 10. Jag dräglar över dina bilder nu och SOM jag längtar till gården……söt ja ! …MYCKET

 11. Shake it, baby, shake it! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  Idag läste jag att våren har kommit till Bohuslän en vecka tidigare. Jag tycker inte att det var en vecka för tidigt!
  Precis där jag bor är det inte mycket snö kvar, men på lite högre höjder är det mycket kvar. Skönt med sol och värme och snart kan jag gå i träskor!
  Ja, man kan ju undra varför man gnäller om väder och vind, när man ser hur det är i Japan. Meen, man måste ju ha något att gnälla över, när man har det så bra som vi har det. Eller hur? ;-)
  Må så gott i solen!

 12. Hon är så söt!!! :-)
  Härliga bilder! Det ser lite vår ut ändå.

  Det är fruktansvärt det som händer i Japan och det som händer med kärnkraftverken. Det är svårt att sätta sig in i hur det är där och jag är glad att det inte är här men det är kanske dumt att skriva. Men våra elpriser ska tydligen gå upp p.g.a. detta… hur det nu kan ha nåt samband.
  Kram.

Kommentera