Red chicken curry

Den här rätten var så försvinnande god att jag bara måste dela med mig av det enkla receptet!
Du behöver
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 palsternacka
2 morötter
2 msk röd currypasta
2 msk olja
1 brk kokosmjölk
2½ msk fisksås
1 msk farinsocker
1 msk limejuice

Finhacka vitlöken, skiva morot o palsternacka i ½ cm skivor. Fräs först curryn i oljan under omrörning, tillsätt sedan vitlöken och grönsakerna. Fräs några minuter o rör om så det inte bränner i botten. Tillsätt kokosmjölken, fisksåsen och farinsockret. Koka upp och lägg i hela avtorkade filéer, låt koka 15-20 minuter. Smaksätt till sist med lime

Genom att låta filéerna vara hela så behåller de saftigheten. Kryddningen är lite lagom stark, vet du med dig att du inte gillar starkt så ha i bara en matsked currypasta! Servera med jasminris, det tycker jag smakar bäst!

0

6 Comments:

 1. Ser gott ut :lol:
  Nu har jag länkat dej :lol:
  HA en fortsatt fin dag! Kram

 2. Låter jättegott !
  Kram

 3. Ser både läckert och supergott ut! Tack för receptet detta måste jag testa! Kram!

 4. Mums låter det, jag som gillar starkt kommer att ta en extra sked med currypasta;)

  Kram!

  annette

 5. Min kycklinggryta med kokosmjölk är nästan identisk, men jag har inte vitlök eller lime i och ofta mer grönsaker, gärna de färdiga wokgrönsakerna från frysen.
  Kanske ska testa med limen nästa gång.

 6. Morning Fresterska! Röd currypasta har jag aldrig testat! Men ska!
  Härliga foton på din djur…både ute o inne! Snöade gjorde det här med och det flyger lite nu med…suck!
  Ingen bebis här än…hon hade tiden förra tisdagen, den 8:e…..men från början sas det den 20:e fast det blev framflyttat, nu undrar man ju…?
  Kramen!
  Ragnvi

Kommentera