Bloggen

Det är mitt fel…

Av
den
24 maj 2006

Ja, att det har varit pissväder i över en hel vecka nu!

Jag köpte mig nämligen en solstol!!! På loppis!!
Det är säkert samma förbannelse som drabbar dem som lämnat paraplyet hemma o regnet öser ner, har man däremot gått och släpat på sitt otympliga paraply runt halva stan då regn utlovats, ja, då kommer det ju inte en droppe!
Den kostade mig 40,- är från typ 70-talet och ser helt oanvänd ut!
Och det lär den förbli så länge vädrets makter inte bestämmer sig för att bli snällare…

Inhandlade också andra nödvändigheter, en midjeväska med plats för kameran och en ryggsäck i nylontyg om jag ska gå långa skogspromenader och behöver en läskande dryck med mig!

loppisfynd
Tjugo riksdaler fick jag punga ut, kanske inte världens snyggaste accessoarer, men ingen mer än ett och annat djur i skogen ser hur jag ser ut i alla fall!

Sen har jag också gjort en tyngre investering, har som alla andra käringar skaffat mig en Dra-maten!

dra-maten
Två kilometer till affären, lika många hem, och ont i händer, handleder och axlar!
Bara att inse att oavsett min ringa ålder (haha) så har jag blivit en tant! På riktigt!

Helgen till ära ska jag visa några bilder från tiden innan regnen kom…

vårt pörte

gunga

granskott

liljekonvalj
Måste tala om att allt detta gröna är liljekonvaljer! Hela taket på gamla jordkällaren är full av liljekonvaljsknopp! Säkert flera tusen blommor blir det där! Jag har då aldrig sett på maken!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Pia

  24 maj 2006

  Praktiska grejer du fixat.. 20 picks som hittat. Nej, någon dragkärra har jag inte släpandes på ännu i alla fall. Har min cykel och hänger kassar o mög där. Ibland ser jag ut som en riktig packåsna. Liljekonvaljer.. de som manbara måste ha till MORS DAG. Bodde som barn på ett ställe där det vimlade av liljekonvaljer, så härlig blomma.
  Inte så många som skrivit i våra bloggar, men du som jag har kanske nyssens bloggat..
  Snygg väderdag i skogen då på Kristi flygdag..

 2. Svara

  mariannE

  25 maj 2006

  Liljekonvaljer!! Det vackraste jag vet .. Vi hade redan hela dikena i knopp runt 12 maj men dom frös nog inne. Av de nya som kommit nu ska jag sätta en bukett på mammas grav ihop med syrran. Mamma älskade Liljekonvalj ihop med styvmorsviolen// Nåväl -inte kan du ta på dej HELA skulden för vårat väder … jag menar det räcker väl att du tar ansvar för hur det är uppe hos dej! Här nere skyller jag på förödelsen av stormar som drog med sej massa träd för några år sedan.
  Fina grejjer du fått tag på i alla fall och Dramaten är ju en klassiker som jag tyvärr inte kan använda då rörelses “dra” inte funkar för axlar och armar. Däremot körde jag med en sulky i många år “push”, tills hjulen trillade av!!
  Ha det gott vännen. OM det nu skulle vara ditt fel så var snäll o lämna tillbaka grejjerna för jag vill ha värme om så bara denna helgen på hela året .. men just denna helgen när vi skall till Stockholm/
  M

 3. Svara

  catja

  25 maj 2006

  Sådan där Dramaten börjar bli mer och mer populärt. Såg för inte alls längesedan en familj på väg upp på buss i stan som hade fem ungar med sig och varsin Dramaten. Antar att de kanske inte ens ägde bil utan skulle släpa ungar och mat hem på buss. De rymmer ju en hel del och är helt perfekt. Det borde man ha med sig i butik över huvudtaget. Tänk så praktiskt att dra till sin bil också!
  ……..
  Ja visst ska man tänka på dem man har i sin närhet och inte alltid ta allting för givet. Det är väl oftast så man gör. Tills den dagen den eller det man älskar inte finns mer. Sedan kan jag tycka att man ska tänka på att ge ett värmande ord eller uppskattning andra dagar utanför Mors Dag också. Mors Dag finns där bara för att man inte helt ska glömma kanske…För mig är det som med födelsedagspresent. Jag blir oftast minst lika glad, om inte gladare, när det bara spontant kommer något utanför de där dagarna. Jag tror att jag ska skärpa upp mig lite, jag också. 🙂

 4. Svara

  Monica

  25 maj 2006

  Lämna genast tillbaka solstolen!!!!
  Kanske kommer solen fram då…..

  Jag blir bara surare å surare för var dag som går…ingenting är kul och inget får jag gjort. Jag blir som handlingsförlamad av detta regnande och denna kyla.

  Härliga bilder du har från den “korta sommar” vi hade.

  Tack – kul att du gillar min nya layout på hemsidan.

  Ha det gott!

  Kramen Monica

 5. Svara

  Pia (Pimli)

  25 maj 2006

  Hej i regnet! Här öser det ner för tillfället. Bäst som det regna’ så kom det en skur…

  Det jag vet, när det gäller aska och växter, är att surjordsväxter (typ rododendron) inte gillar aska, för den innehåller mycket kalk. Hallon vill inte heller ha. Annars brukar jag glatt sprida ut askan här och var.

  Gräsklipp tror jag nog alla växter tycker om. Hjälper ju också till att hålla kvar fukten i jorden. Man kan tänka på att inte lägga gräset mot själva stammen på växten.

  Vi var hos kompisar på grillkväll i går. Och hade jättefint väder! Ibland kan man ha tur. Finns några foton i pimli-foto.se under Familj. Tyvärr har jag lyckats peta dit en meny som inte är rolig. Hinner inte leta på nån ny nu. Åker ju bort i morgon. Den funkar i alla fall, även om den inte är så snygg…

  Låter som om du och din syster hade riktigt trevligt. Kanske det blir lite tätare träffar nu – när ni väl kommit igång.

  Ha det så bra bland hundar och kissemisslingar!

  Kram
  Pia

 6. Svara

  Anki

  26 maj 2006

  *ler* för mig själv. Alltså, jag är ju i skogen varje dag, oh jag gör mig jättefin innan jag går ut dit, du vet man vet aldrig vem man träffar, faktum är att de e ju inte bara djur i skogen….*fniss*.

  “de e sant” Kram Anki

 7. Svara

  Anne-Lie

  26 maj 2006

  Ååååå, liljekonvalj… minns mina barndomsdagar med liljekonvaljängar, blåsippsängar å vitsippsängar, men det var typ 100 mil söderut i gnällbältet… Å du, tillåmed jag vart förvånad när bävern knallade förbi. Fast det är lite som en djurpark här för man ser i stort sett älgar varje dag härikring.
  Kram aw 🙂

 8. Svara

  Ada

  27 maj 2006

  Bara ett ord om din Dra-maten.Absolut ingen tant sak här i stan,blir alltmer poppis..SÄRSKILT bland ungdomarna.Tror de har dem till både skola,utflykter o resor?
  Som ovan,små barn på G..Jättebra ju.Jag älskar min Dramat.Hur/Vad skulle jag göra utan den?
  Söka “Färdtjänst”?
  Jag kan alltså inte bära..inte alltid iaf.Och de är så rymmliga o bra.Min bästa vän.:))Och som sagt många många andras,såvitt jag ser då jag ger mej ut på shopping!
  Grattis till den Paula,ska skriva dej ett mail tror jag.
  Ännu en Lördags kram..
  P.s;Bilderna är så vackra så jag tror dej inte då du gnäller över vädret*fniss*D.s

 9. Svara

  Ada

  27 maj 2006

  MEN..Glömde ju:Jo..hörde en ryggläkare skälla över Sveriges “Bärpåsar”med handtag.Han sa att det var ett stort fördärv!
  Se dej om i världen..inte ens USA går o släpar sina påsar/kassar så,Nej de bär maten mot kroppen oftast,många länder gör så..elr på huvet!
  Skulle vilja se dej komma alla dina kilometrar där i Säfsen..med varorna på huvudet!:))
  TACK för Dra-maten.))
  Kram igen..

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 497
 • 1 652 576
 • 5 119
 • 66 012
Sök här