Bloggen Livets glädjeämnen!

En tidig aha-upplevelse

Av
den
21 november 2023

Först vill jag lugna alla som….

..var oroliga över var vovvarna ska pinka när björken är fälld. Det går utmärkt att pinka bredvid stubben eller rentav på stubben hälsar Daniel!
Jo, förra veckan hade jag ju ett tidigt läkarbesök som jag gruvade mig inför…

Det blev faktiskt en njutningsfull morgonpromenad till farbror doktorn i arla morgonstund

Jag hade med facit i hand kunnat gå en kvart tidigare så hade jag haft än mer tid att stanna och njuta av vyerna..

men nog hann jag se mig omkring samtidigt som jag med ett getöga kastade en blick på mobilklockan

Nu är jag redan på hemväg, lättad att undersökningen är över och att jag fått medikamenter

Skulle detta rentav kunna bli en vana? Att stiga upp ett par timmar tidigare än jag brukar? Nä, skulle nog inte tro det…fniss, jag har ju vackra foton som minne..

I söndags sken solen så fint då jag traskade till stora köpcentret för att möta upp tjejerna.
Dottern hade hittat billiga ljusslingor till balkongen och jag som inte är någon julpyntare hängde på! För visst behöver vi ljus i olika former den här mörka årstiden, jag ser på mina kvällsporomenader hur fler och fler ljusstakar och ljusslingor tänds i hemmen.

Inköpet var snabbt avklarat och sedan gick vi vidare till nyöppnade ChopChop som ligger i ett trist industriområde dit inga bussar går…

Inredningen är Scandiasian, riktigt hemtrevlig för att vara ett snabbmatsställe.

Jag beställde öppningserbjudandet, 10 halstrade laxbitar, smakade bra, men nästa gång ska jag ta en rätt som innehåller lite fler olika smaker.

Mina flickor är inte lika förtjusta i asiatisk mat som jag, så de valde snacksboxar med dip. Tallrik är onödig rekvisita tycker Noelle och spetsar gaffeln i en friterad kycklingbit.
Det kanske rentav är bra att det krävs en halvtimmes promenad för att komma till Chopchop så hinner man förbruka kalorierna på hemvägen…

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  21 november 2023

  Underbara bilder från din morgonpromenad. Skönt att det gick bra hos doktorn.
  Daniel och andra herrar behöver inte så mycket för att kissa.
  Det lät gott med asiatisk mat men även flickornas val. Noelle är så söt och har en egen vilja.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   23 november 2023

   Ja det är det väldigt skvättande med en hanhund, första tiden med Daniel var jag alldeles förskräckt, jag var bara van vid tikar som satte sig fint o kissade på ett o samma ställe tills de var färdiga….
   Kram

 2. Svara

  LillaSyster

  21 november 2023

  Mmmm Chopchop=) blev en del av deras mat under köksrenoveringen. Men då hade de inte sushi, får nog testa den nästa gång vi hämtar mat där. Härlig morgonpromenad du fick! Ha en bra kväll =) kram

  • Svara

   Paula

   23 november 2023

   Ja chopchop hade utvecklat sin verksamhet med nya maträtter, kanske också inredningen var annorlunda eller kände du igen den? Jag föredrar alla gånger detta matställe framför hamburgerhaken men mina tjejer håller nog inte med mig.

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  21 november 2023

  Jag trodde nog att vovvarnas kissplats skulle vara kvar på samma plats ändå 😀 Vilken härlig morgonpromenad det blev när du skulle till doktorn. Men nu har du testat att gå den tiden och kan återgå till dina vanliga rutiner. Men ett fint minne blev det 😀 Och fina bilder som du och vi kan njuta av. Lite snö på backen och iskonst även hos dig.
  En fin dag blev det även tillsammans med dina tjejer. Alltid trevligt att sätta sig och bli serverad god mat.
  Kram

  • Svara

   Paula

   23 november 2023

   Ja jag hade tur med vädret också, och idag har vi fått se solen en stund. Tog en promenad ner till Slussen för att mata änder och tänkte fota, men attans, solen hade redan sjunkit bakom träden och klockan var bara strax efter ett! Kram

 4. Svara

  Mia

  21 november 2023

  Alltså Paula, dina laxbitar trodde jag var korv o bröd med extra allt 🙂 🙂
  Ser att ni är på väg mot vinter ni också, vi inväntar massor med snö och kraftig blåst i morron, inte mitt favoritväder, dessutom har Artemis diarré, så du förstår dilemmat! Hon har fått skabbmedel nu och det innehåller avmaskningsmedel också, alla parasiter ska bort!
  Kram på’re

  • Svara

   Paula

   23 november 2023

   Men ajaj, stackars vovve, och stackars matte! Hon blir dålig av medicinen, kan man inte få något som underlättar för magen? Så det ena tar ut det andra tänker jag? Eländes elände, hoppas inte kuren ska hålla på länge till! Pyttelite snö har vi, men halt som sjutton efter en dag med plusgrader. Nu ska vi få en vacker helg, det ser jag fram emot. Och så får vi njuta av skidtävlingar, så kul! Kram

 5. Svara

  Anna-Lena

  21 november 2023

  Nu blev jag hungrig!

 6. Svara

  Anna i Portugal

  21 november 2023

  Så bra vovvarna kan kissa även utan träd 🙂 Vad bra du fick hjälp av läkaren och de mediciner du behöver. Att gå upp tidigt och njuta av ljuset kan var värt, någon gång i alla fall. Men inte varje dag!

 7. Svara

  Anna-Lena

  21 november 2023

  Bra att hund kan pinka av sig. Vore jobbigt annars…
  Arla? Klockan 8? Tidigare? Ljust är det ju iaf. Är ju vare sig morgon eller kvällsmänniska, så jag ska inget säga. Men fina bilder fick du!
  Trevligt matställe! Och gott att få medikamenter utskrivna. Lär få min årliga kallelse inom några veckor.
  God kväll! Kram

 8. Svara

  BP

  21 november 2023

  Yummie, yummie! de halstrade sushi rolls var en fröjd för ögat, men jag är som du – jag gillar variation och olika smaker.
  Såg att de hade Pad Thai också. Den rätten är min favo om jag ska välja något från Thailand. Gissar att ChopChop valde lokal efter hyra. Det kostar ju mindre i hyra i ett “oattraktivt” område jämfört med i innerstan. Hoppas du besöker stället fler gånger.
  Noelle verkar vara en allätare. Såååå skönt. Finns det nåt värre än ett barn som tycker att allt är “äckligt”. Sådana ungar finns det förvånansvärt många av häromkring.

  Kul också att kroppsbesiktningen gick bra (antar jag i alla fall). Bilderna du tog är fantastiska:-)

  PS. Att göra det som ny vana att gå upp två timmar tidigare än vanligt – aldrig i livet! Jag har till och med “uppfostrat” mina läkare att aldrig kalla mig förrän klockan 13, vilket inte verkar vara ett problem alls. Får alltid höra att pensionärer vill ha tidiga morgontider… DS.

  • Svara

   Paula

   23 november 2023

   Det är ett nytt område där Chopchop har etablerat sig. Jag kan tro att det ska växa….det ligger strax intill Myran, naturskyddsområdet som kommunen tänker sabotera och bygga lägenheter på. Inte hela men ändå, förbannad är jag som tycker det är viktigt med stadsnära naturområden, alla kan inte åka flera mil för att få se lite djur och växter. Noelle är verkligen allätare, om hon får välja fritt vill hon ha oliver och små inlagda gurkor.

 9. Svara

  Susjos

  21 november 2023

  Ibland är det trevligt med arla morgonstund, men om den har guld i mun vete tusan? Haha!
  Nu efter tre veckor som dagmänniska vaknar jag före klockan 07 efter bara 6 timmars sömn, galet, jag vet! Men det rättar väl till sig med mina tokiga (naturliga) sovvanor när jag börjar jobba natt igen!
  Dina morgonfoton är jättefina, så skönt att allt gick bra hos läkaren också!
  Svar: Visst rodnade man nästan av namnen på drinkarna där på Tipsy Bee i Puerto Rico, vågade knappt lägga ut den skylten på bloggen, haha!
  Din halstrade lax där på Chopchop, mums! Men varför ligger den restaurangen så “avigt”?
  Ha det gott!
  Kram!

  • Svara

   Paula

   23 november 2023

   Avigt och avigt, ett nytt industriområde som ska bebyggas med mer, även bostäder, tyvärr, för man tar av Myran, naturreservatet som ligger så lämpligt till för oss som bor nära stan och inte har bil. Jag tycker det är skandal, men ingen lyssnar på mig…Kram

 10. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  22 november 2023

  Dom där laxbitarna såg verkligen mumsiga ut – men det kanske blev lite väl många av samma sort…
  Och gå upp tidigt är inget för mig. Jag ligger så länge jag bara kan!
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   23 november 2023

   Äntligen en själssyster, znark! Men, är du pigg på kvällen istället? Jag blir bara piggare ju senare det blir..men allt har en ände, sova bör man/Kram

 11. Svara

  Anki

  22 november 2023

  Underbara bilder från din morgon promenad!
  Skönt att det gick bra hos doktorn och att du fått mediciner som gör att du förhoppningsvis
  mår bättre.
  Maten ser god ut, men Noelle ser lite fundersam ut … nuggets brukar vara populärt bland barnen.
  Ja, vi som har, eller har haft hanhundar vet ju hur de funkar … något träd behövs inte – räcker med ett grässtrå 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 2
 • 467
 • 1 651 901
 • 5 116
 • 65 976
Sök här