Bloggen

Det blir en snöfri tredje advent…

Av
den
15 december 2006

Idag har solen tittat fram, liksom en nordanvind som ven i örat!
Men ingen snö så långt ögat kan nå!
Rena katastrofen för vår skidanläggning, denna helg löser snögarantin ut!
Av ca 110 bokade stugor har nu hälften avbokat eller senarelagt sin resa.
Än värre blir det om julhelgen också blir grön, ca 80 personer blir då arbetslösa på anläggningen och byn tappar massor av omsättning i affärerna.

Jag har varit o handlat lite goda ostar från ostvagnen, och ska nu börja förbereda middagen.
Den ska avnjutas med Hasses äldsta dotter Tezz som är på väg hit från huvudstaden i sällskap med sin sambo.
Så denna helgen ägnar vi åt oss god mat och dryck och julbestyren ägnar vi inte en tanke!
Vi ska umgås, spela spel, dricka glögg och bara mysa!
Attans, glömde fråga vad Micke är för stjärntecken, läste idag att Vågar och Skyttar orsakar flest olyckor i trafiken, att Fisken och Väduren får flest böter och att tryggaste bilförarna är Kräftor och Lejon! Hoppas han är något av de sistnämnda, vilken tur att gubben min är Lejon, haha!
Med en härlig bild på snögubben o snögumman önskar jag alla besökare en riktigt härlig tredje advent-helg!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Lotta

  15 december 2006

  Ost… det måste jag oxå handla. En god en 😉 Jag hade hoppats på en jul likt den på bilden. Men ack, det blir nog ett annat år.
  Idag har jag jobbat med skolans hemsida hela dagen. Trött i huvudet av allt pill. Men inte kan jag låta bli min egna dator när jag kommer hem inte 🙂
  Ha en go helg //Lotta

 2. Svara

  Kicki

  15 december 2006

  Lugn bilförare om man är lejon, så det är orsaken till att min gubbe kör lugnare än jag? Hur är det för mig som är stenbock?
  Ha en trevlig helg med gästerna!
  Kicki

 3. Svara

  mariannE

  15 december 2006

  Hej där!
  Det låter så mysigt det du skriver och blir säkert också! Väderleken är ju en historia för sej … går inte att ändra på så bara att försöka acceptera men samma gäller ju här att Skidliftar och annat ligger i träda … stackars de som äger!
  Vi har ju Väst/Sydsveriges största Alpina anläggning här med 6 nedfarter … blir ingenting med det … istället får väl Vattenskidklubben sätta fart för snart kan man åka vattenskidor på gatorna. Ätran står väldigt högt kan jag säga!
  TACK vännen för alla dina GB inlägg med uppmuntrande ord … Har inte blivit så mycket mer än att ändra de där bilderna. Och nu har boken ‘ Flickan som lekte med elden ‘ kommit så det blir nog bara till att läsa i helgen! Jösses vilken tjock bok med liten text hahahah … och 14 dagars-lån var det också = måste snabba mej INNAN jul för annars är det ju stängt för återlämning. Förr hade dom ett brevinkast för återlämning av böcker men det har ‘sprängts sönder’ så … måste följa öppet-tiderna!
  Ha det nu så gott däruppe och ha en riktigt skön 3e Advent med tvåbeningar och 4 beningar
  /M

 4. Svara

  Nilla

  15 december 2006

  Oj då, jag är våg. Men jag har aldrig krockat eller varit med i nån trafikolycka. Och jag tog mej ju hem helskinnad (bilen också) när vi hade snöstorm här i stockholm. Men det känns ju som hundra år sedan. Enda gången jag har haft vinterjackan och stövlarna på denna höst/vinter. Trevlig helg. Kram

 5. Svara

  Sylvia

  15 december 2006

  Låter som en trevlig helg. Ha det så bra. Och tack för hälsningen på min blogg.
  Själv skall vi ha “lilla julafton” med min syster o hennes söner m resp o barnbarn, min bror o min son med familj. Skall också bli trevligt. Min syster o hennes grabbar bor så långt bort att vi sällan ses allihop.

 6. Svara

  Monica

  15 december 2006

  Ja detta är verkligen illa för skidorterna. En kompis till Sandra börjar jobba i Branäs i dag….undra just vad de ska göra?!

  Jag är Våg…..hmmmm, njää såååå många olyckor i trafiken har jag då inte orsakat tycker jag *s* Men det kanske är tur att jag gör mig av med bilen nu då – man vet ju aldrig om turen vänder.

  Kram

 7. Svara

  Pialill

  16 december 2006

  Snö, ja. Jag såg flera motorcyklar idag..Det händer inte så ofta att man åker hoj i juletid.

  Ha en bra helg, med trevligt umgänge, god mat och annat.
  Kramkram.

 8. Svara

  Ninni

  16 december 2006

  Ja det är illa för skidorterna, inte bra!

  Jag är skorpion vad ska jag hitta på för dumheter måntro??

  Ha en skön helg trots brist på snö och det var ett fint julkort.
  /Kramen

 9. Svara

  Gunvor

  16 december 2006

  Ja, snö ja, det lär nog inte bli nån till julen här heller. Jag kommer inte ihåg nån grön jul, men det kanske det har varit. Jag hörde domherrarna härute idag. Hoppas dom tar ner lite vitt.
  Ha en skön lördag.

 10. Svara

  "Ninni"

  16 december 2006

  Ja nog är det väl tråkigt med en grön jul och för dem med vinteranläggningar är det naturligtvis en katastrof. Vi får ingen snö här heller vad det ser ut.
  Va gött det låter med ost. Nu när det är bara julmat man tänker på så blir ost som lite exotiskt i jämförelse.
  Jag har haft lite strul med mitt modem och så har jag ju full schå med att “fria” så jag har inte hunnit med några besök på ett tag så nu har jag mycket att läsa här.
  Ha en skön helg!
  Kram.

 11. Svara

  Tina

  16 december 2006

  Jag är våg o jag har aldrig orsakat nån trafikolycka 🙂
  Kram

 12. Svara

  Pia

  16 december 2006

  Ja va mysigt ni ska ha..
  Själv har jag varit med foten i luften mest hela dage.. nu är julamaten/granen färdigköpt och mammas gran klädd.. fixat hemmagjord glögg som var superb och rullat en massa köttbullar.
  Ha de skönt.
  Kram

 13. Svara

  Bia

  17 december 2006

  Vi håller tummarna för ett rejält snöande innan jul!
  Tråkigt om folk ska bli arbetslösa för att vintern inte kommer igång.

  Jag är Fisk och har aldrig fått några böter… 🙂

  Dags för fisken att simma i säng!
  Kram/Bia

 14. Svara

  Anki

  17 december 2006

  Oh, så mysigt de lät, bara sitta o spela spel dricka lite glögg o bara vara….hummm…jag har verkligen bara slappat idag, fest o röra o massa o göra de står mig upp i halsen nu…nu vill jag vila o dricka glögg..hihi. ja jag har faktiskt lärt mig dricka glögg så här på halvgamla dagar, har alltid tyckt de e vidrigt men nu så…ja nu är de gott.
  I afton ska jag masa mig iväg o titta på väninnans baby om de är hemma, på tiden, fast de har nydligen kommit hem så, den lille har varit lite krasslig så BB vistelsen blev lång.
  Fortsatt goe söndag, bränn dig inte på ljusen…*ler*.
  Kram Anki

 15. Svara

  Anki

  17 december 2006

  Förresten trist att ni inte får snö de e ju nästan livsviktigt på en sån ort som nästan lever på snögäster…jag ska prata med dem där uppe o se om de kan hjälpa till lite….Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 527
 • 369
 • 1 608 755
 • 5 041
 • 65 038
Sök här